14 / 05 / 2024

Mehmet Şimşek’ten kara parayla mücadele vurgusu!

Mehmet Şimşek’ten kara parayla mücadele vurgusu!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin kara parayla mücadelede kararlı olduğunu belirtti. Bakan Şimşek, en kısa sürede Türkiye'nin gri listeden çıkarılacağını söyledi.



FATF standartlarına uyum çerçevesinde Türkiye'nin en başarılı ülkeler arasına olduğunu ortaya koyacak raporun da yakın tarihte yayımlanacağının altını çizen Bakan Şimşek, şunları söyledi:

"Bundan sonraki süreçte, FATF ve söz konusu tüm kurumlarla iş birliği içinde gerekli adımlar atılmaya devam edilecektir. Aynı zamanda, Türkiye’nin hak etmediği gri liste sürecinden en kısa sürede çıkması için gereken adımlar atılacaktır. Tüm kamu kurum ve kuruluşları söz konusu kalan unsurların en kısa zamana giderilmesi için MASAK koordinasyonunda yoğun şekilde çalışmayı sürdürüyor. 'Gri liste' sürecinin sona erdirilmesi amacıyla tüm imkânlar seferber ediliyor."

Mehmet Şimşek’ten kara parayla mücadele vurgusu!

"TÜRKİYE ÇOK CİDDİ ADIMLAR ATTI"

MASAK'ın internet sitesinde yayımlanan söz konusu açıklamada da FATF'ın kara paranın aklanması, terörizmin ve kitle imha silahlarının yayılmasının finansmanıyla mücadele çerçevesinde uluslararası standartları belirleyici bir kuruluş olduğu belirtilerek, bu kuruluşun, görev kapsamı çerçevesinde ülkelerin teknik uyum (mevzuat) ve etkililik (uygulama) durumlarını da karşılıklı değerlendirme raporları marifetiyle değerlendirdiği ifade edildi.

Belediye işçilerine kadro gelişmesi! Reform niteliğinde adımlar atılacak! Açıklamalar peş peşe geldi!

Torba yasanın maddeleri tek tek belli oldu! Tüm hazırlıklar tamam! İşte son durum!

A101’de pilavlık bulgur 85 TL’ye, yukarıdan basmalı rondo 109,95 TL’ye, çocuk bezi 129 TL’ye düştü!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön