03 / 05 / 2024

gsmi beyanı internet

gsmi beyanı internet

Gayrimenkul sermaye iradı Mart ve Temmuz aylarında ödeniyor. Vergi için öncelikle beyanname veriliyor. Beyanname internetten de verilebiliyor. İşte Gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi internetten verme adımları...

Hazır Beyan Sistemi ile kira internetten ödenebilecek!

Hazır Beyan Sistemi ile beyan edilen kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan kaynaklı gelir vergisi de GİB'in internet sitesi üzerinden ödenebilecek.

Konut ve işyeri geliri olanlar için kira beyanında son gün!

Geçen yıl içinde kira geliri elde eden mükelleflerin, bu gelirlerini beyan etmeleri için tanınan süre bugün doluyor. Kira geliri beyannameleri internet üzerinden de verilebilecek..

Kira gelir beyanı için bugün son gün!

Geçen yıl içinde kira geliri elde eden mükelleflerin, bu gelirlerini beyan etmeleri için tanınan süre bugün doluyor. Kira geliri beyannameleri internet üzerinden de verilebilecek.

Kira beyanı için son gün 25 Mart!

Gelir İdaresi Başkanlığı kira gelirlerinin beyanı için sürenin 25 Mart'ta dolduğunu, beyanın internet aracılığıyla çok kolay bir şekilde yapılabileceğini bildirdi. Gelir vergisi 2 taksitte ödenebiliyor.

Kira gelir beyanı internet aracılığıyla verilir mi?

2014 yılı içerisinde taşınmazını kiraya vererek gelir elde eden kimselerin beyanname vererek vergi ödemeleri gerekiyor. Peki, kira gelir beyanı nasıl verilir? Kira gelir beyanı internet aracılığıyla verilir mi?

Kira geliri beyanı internetten nasıl yapılır?

1-25 Mart tarihleri arasında yapılacak olan beyan dönemi kapsamında konut ve iş yeri kira geliri olanlar beyanname verecek. Kira geliri beyanı internet üzerinden de yapılabilecek.

Bugün kira vergi beyanı son günü mü?

Kira gelir vergisi mükelleflerinin vergi dairesine giderek yahut internet üzerinden kira beyanname sistemine giriş yaparak beyan vermeleri zorunlu. Peki, bugün kira vergi beyanı son günü mü? Kira vergisi beyanname süresi bitti mi?

Yurt dışında yaşayanların adres beyanı!

Kişilerin yerleşim yeri ve diğer adreslerini yazılı olarak bildirmeleri gerekiyor. Peki, yurt dışında yaşayan vatandaşlar nasıl beyan verecek? İşte yurt dışında yaşayanların adres beyanı esasları...

İnternet üzerinden adres beyanı nasıl yapılır?

Kişilerin yerleşim yeri (ikamet) ve diğer adreslerini yazılı olarak bildirmeleri gerekiyor. Bu bildirim internetten de yapılabiliyor. Peki, internet üzerinden adres beyanı nasıl yapılır? İşte yanıtı...

Adres beyanında bulunmama cezası 2014!

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50 ve 51. maddeleri gereğince, yerleşim yeri adres değişiklikleri 20 iş günü içinde nüfus müdürlüklerine beyan edilmesi gerekiyor? Peki, adres beyanında bulunmama cezası 2014 ne kadardır?

Yanlış adres beyanında bulunmanın cezası 2014!

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 48 inci maddesi çerçevesinde adres bilgilerinin beyan edilmesi gerekiyor. Beyanın yanlış verilmesi halinde ne gibi ceza uygulanıyor? İşte yanlış adres beyanında bulunmanın cezası 2014!

Adres beyanı nereye yapılır?

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu gereğince yerleşim yeri adreslerinin tutulmasında kişilerin yazılı beyanı esas alınıyor. Buna göre adres beyanı nereye yapılır? Adres beyanı nasıl yapılır?

Mal beyanı yapılmazsa ne olur?

Mal Bildiriminde Bulunulması Hakkında Kanun kapsamında sayılan kamu görevlilerinin bildirim vermeleri zorunlu tutuluyor. Peki belli dönemlerde yenilenmesi de gereken mal beyanı yapılmazsa ne olur? İşte yanıtı...

gsmi beyanı internet Haberi

gsmi beyanı internet

Gayrimenkul sermaye iradı beyannamesi internetten verme!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiraya verilmesinden elde edilen gelirler için ödeniyor.


Beyanname için her sene istisna sınırı belirleniyor. Bu sınırın üzerinde kira geliri olan mal sahiplerinin gelirlerini beyane etmeleri gerekiyor.


Kira gelir vergisinin beyannamesi 25 Mart'a kadar veriliyor. Beyanname vergi dairesine gitmeden internet üzerinden online bir şekilde "Önceden hazırlanmış kira beyanname sistemi" ile verilebiliyor.


Bu Sistem’i kullananların internet üzerinden beyannamesini onaylayıp göndermeleri durumunda tekrar vergi dairesine gidilmesi gerekmiyor. Sisteme giriş yapıldıktan sonra mal sahibinin soruları kendisine göre yanıtlaması ve beyannameyi onaylaması gerekiyor.


Onaylayıp gönderilen beyannamede herhangi bir hata yapılması durumunda, bu hatayı düzeltme beyannamesi ile düzelterek tekrar sistem üzerinden göndermek mümkün oluyor.


Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi kira geliri (GMSİ) elde eden mükelleflere...