06 / 05 / 2024

güçlendirmenin kentsel dönüşüme etkisi

güçlendirmenin kentsel dönüşüme etkisi

Bina güçlendirme uzmanı Artyol Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Türkkan, kentsel dönüşüm sürecini değerlendirerek, “Kentsel dönüşüm iyi gitmiyor. Rant bölgelerinde, metrekareleri düşürerek sürüyor. İnsan odaklı değil, rant odaklı yürüyor” dedi...

TBMM'de kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek!

Aktarılan son dakika bilgilerine göre TBMM Genel Kurulunda kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine bu hafta da devam edilecek.

TBMM'de 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmeleri başlıyor!

Haftalık çalışmasına yarın başlayacak olan TBMM Genel Kurulu'nda, 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

Tuzla Birlik Sitesi'nde duran kentsel dönüşüme site sakinlerinden tepki!

İstanbul'un Tuzla ilçesinde bulunan Birlik Sitesi'ndeki hak sahipleri, 4 yıldır inşaatı yapılmayan kentsel dönüşüme tepki gösterdi.

Avcılar'da kentsel dönüşüme engel!

Kocaeli Gölcük merkezli meydana gelen büyük Marmara Depremi’nde İstanbul Avcılar'daki 287 bina orta derecede hasar gördü. İlçede orta hasarlı 90 binada yaşayan sakinler, kentsel dönüşüme ikna edilemedi

İstanbul’da 20 bin kişiyi ilgilendiren kentsel dönüşüme 4 partiden destek!

İBB Meclisi, AKP’li Güngören Belediyesi’nin kentsel dönüşüme ilişkin imar planı değişikliği teklifini oy birliğiyle kabul etti. Mecliste grubu olan 4 partinin de desteklediği, üç mahalleyi kapsayan, yaklaşık 20 bin kişiyi ilgilendiren kentsel dönüşüm kararıyla, daha önce belirlenmiş olan imar haklar

Tevfik Göksu'dan İBB'ye kentsel dönüşüm payı eleştirisi!

2018 yılında raylı sistemlere ayrılan bütçenin, 2021 yılında düşürülmesine dikkati çeken İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu, kentsel dönüşüme ayrılan payın da azaldığını belirtti.

Emlak dünyasından kentsel dönüşüme destek!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında kentsel dönüşüm konusu tekrardan gündeme geldi. Yetki belgeli emlak işletmeleri de kentsel dönüşüme tam destek vermeye hazır olduklarını duyurdu.

Kemal Kılıçdaroğlu: Kentsel dönüşüme karşı değiliz!

Sancaktepe'nin İstanbul'a yakışır bir merkez olacağını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Kentsel dönüşüme karşı değiliz. İnsanlar daha güzel yerde yaşamalı, daha iyi evlerde yaşamalı'' dedi.

İBB'den kentsel dönüşüme 1 milyar TL'lik bütçe!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Mevlüt Uysal yaptığı açıklamada "Kentsel dönüşüme 1 milyar 11 milyon lira ayırdık" dedi.

Sarıgöl Kentsel Dönüşüm Konutları 2019'da teslim edilecek!

Mahalle Buluşmaları kapsamında Sarıgöl Mahallesi sakinleriyle bir araya gelen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Sarıgöl Kentsel Dönüşüm Konutları'nın 2019'da teslim edileceğini söyledi.

Tevfik Göksu: Kentsel dönüşüm tarihi bir fırsat!

2. Kentsel Gelişim Zirvesi'nde konuşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Kentsel dönüşümün fırsatından yararlanarak şehirlerimizi insan yüzlü, planlı şehirlere, ekonomik kalkınmış, mutlu ve huzurlu şehirlere dönüştürebiliriz" dedi.

Yeni Emlak Bank’tan kentsel dönüşüme destek!

Çalışmaları hızla süren ve yıl sonuna kadar faaliyete geçirilmesi planlanan yeni Emlak Bank’tan kentsel dönüşüme destek verecek..

İBB kentsel dönüşüme 1 milyar lira pay ayırdı!

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüme 2018 bütçesinden 1 milyar lira pay ayırdığını söyledi..

güçlendirmenin kentsel dönüşüme etkisi Haberi

güçlendirmenin kentsel dönüşüme etkisi

Kentsel dönüşümle ilgili vatandaşın eksik bilgilendirildiğine de dikkat çeken Türkkan, “Mutlaka yıkılması gereken yapılara devlet depremde yıkılmış bina muamelesi yapmalı ve ona göre yardımda bulunmalı. Ancak mevcut yapı stokunun yarısından fazlası güçlendirme ile kurtarılabilecek durumda. Güçlendirme bir yöntem olarak benimsenirse 20 yılda bitecek olan kentsel dönüşüm çok daha kısa sürede biter. Maliyeti de 5’te 1 oranında düşer” diye konuştu.

25 yıldır bina güçlendirme uzmanı olarak çalışan; Afyon Simav, Gölcük ve Van gibi depremlerin sonrasında da söz konusu bölgelerde inceleme, raporlama ve güçlendirme gibi işleri üstlenen Artyol Mühendislik, kentsel dönüşüm sürecinde de gerek çalışmaları, gerekse de açıklamaları ile önemli bir görev üstleniyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın verdiği riskli yapı tespiti lisansını alan ilk firmalardan olan Artyol Mühendislik, süreç başladığından bu yana...