09 / 05 / 2024

Gül Baba Müzesi ne zaman açılacak

Gül Baba Müzesi ne zaman açılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan'da hayata geçirilen Gül Baba Türbesi ve Müze projesinin açılışını yapacak. 

İznik Gölü’ndeki imar planı değişikliğine mahkemeden dur kararı!

Bursa 2'nci İdare Mahkemesi, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 25 Şubat 2020 tarihinde kabul edilen İznik Gölü Nazım İmar Planı’nın yürütmesinin durdurulması kararını verdi.

İznik Gölü kenarındaki fabrikaya inşaatı bittikten sonra ÇED raporu verildi iddiası!

Orhangazi'de zeytinyağı fabrikasının ÇED süreci, inşaatı tamamlandıktan sonra başladı. Avukat Erol Çiçek, tesisin inşaatının ÇED yönetmeliğine, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’na ve 1/25 000 Ölçekli İznik Gölü Nazım İmar Planı'na aykırı olduğunu belirtti. 

İris Gölü imara mı açılacak?

İzmir'in Karaburun ilçesindeki İris Gölünün imara açılacağı yönündeki haberler meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

ETİ Şehir ve Göç Müzesi ne zaman açılacak?

ETİ Şehir ve Göç Müzesi'nin açılış tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Teröristlerin yıktığı Ziya Gökalp Müzesi küllerinden doğdu!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 5 yıl önce PKK'lı teröristler tarafından yakılan ve yıkılan Ziya Gökalp Müzesi, restorasyon ve teşhir çalışmaları sonrasında yeniden ziyaretçilere açıldı. 

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı. 

Urartu Müzesi 9 yıl sonra yeni binasında ziyarete açıldı!

Van'da, 2011 yılındaki depremlerde hasar gören "Urartu Müzesi", Van Kalesi'nin güneyinde 21 milyon TL'lik yatırımla inşa edilen yeni binada ziyarete açıldı

Adnan Polat, Gül Baba'nın Macaristan'daki türbesi için 30 yıl uğraştı!

Adnan Polat, eski adıyla Mekteb-i Sultani ve Galatasaray'ın manevi kurucusu kabul edilen Gül Baba'nın Macaristan'daki türbesinin restorasyonu için neredeyse 30 yıl uğraştı, iki ülke arasında yaşananlara bakılırsa da bu çaba işe yaradı.

Teröristlerin yıktığı Ziya Gökalp Müzesi yeniden ayağa ayakta!

Diyarbakır'da düzenlenen izinsiz gösterilerde PKK'lı teröristlerce yakılan ve kullanılamaz hale getirilen Ziya Gökalp Müzesi, yeniden ayağa kaldırıldı. 

Panorama 1326 Müzesi'nin açılışına günler kaldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin açılışına günler kaldı.

Gül Baba Müzesi açılış için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bekliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan'da hayata geçirilen Gül Baba Türbesi ve Müze projesinin açılışını yapacak. 

Troya Müzesi açılış için hazır!

Troya bölgesinden çıkan eserlerin bir nokta toplanacağı Troya Müzesi açılış için gün sayıyor. Toplam 90 bin metrekare alana inşa edilen müzede 2 bin civarı eser yer alacak.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi açılıyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi önümüzdeki günlerde açılıyor.

Gül Baba Müzesi ne zaman açılacak Haberi

Gül Baba Müzesi ne zaman açılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Macaristan'da 2 günlük ziyaret programına katılacak. Erdoğan, yarın başlayacak program kapsamında İKA tarafından restore edilen Gül Baba Türbesi ve Müze projesinin açılışını yapacak.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, Macaristan'ın Budapeşte bölgesinde bulunan Gül Baba Türbesi'nin onarımı ve çevre düzenlemesi tamamlandı.

Gül Baba Türbesi'nin restorasyonu kapsamında inşa edilen Gül Baba Müzesi'de açılış için gün sayıyor. Ziyaretçiler için kafeterya ve müze planlanan projede toplantı salonları ve çok amaçlı salon yapıldı.

5 salondan meydana gelen müzenin içerisinde Macaristan'da Osmanlı döneminde kullanılan objeler, dervişlerin kıyafetleri ve eşyaları sergilenecek. Türbenin hemen yanında yer alan Gül Baba Sokağı da aslına uygun olarak restore...