05 / 05 / 2024

gül müzesi

gül müzesi

Türkiye'nin 11. Cumhurbaşkanı ve AK Parti hükümetlerinin ilk başbakanı Abdullah Gül'ün hayatının anlatılacağı ve kişisel eşyalarının sergileneceği müzenin açılışı 24 Temmuz'da Gül'ün memleketi Kayseri'de yapılacak.

Gül Müteahhitlik Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!    

Gül Müteahhitlik Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fuat Gül tarafından kuruldu.

ETİ Şehir ve Göç Müzesi ne zaman açılacak?

ETİ Şehir ve Göç Müzesi'nin açılış tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Teröristlerin yıktığı Ziya Gökalp Müzesi küllerinden doğdu!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 5 yıl önce PKK'lı teröristler tarafından yakılan ve yıkılan Ziya Gökalp Müzesi, restorasyon ve teşhir çalışmaları sonrasında yeniden ziyaretçilere açıldı. 

Antalya Kent Müzesi Kompleksi açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ilk tamamlanacak projeler arasında gösterdiği Antalya Kent Müzesi Kompleksi’nde çalışmalar yeniden başladı. 

Urartu Müzesi 9 yıl sonra yeni binasında ziyarete açıldı!

Van'da, 2011 yılındaki depremlerde hasar gören "Urartu Müzesi", Van Kalesi'nin güneyinde 21 milyon TL'lik yatırımla inşa edilen yeni binada ziyarete açıldı

Teröristlerin yıktığı Ziya Gökalp Müzesi yeniden ayağa ayakta!

Diyarbakır'da düzenlenen izinsiz gösterilerde PKK'lı teröristlerce yakılan ve kullanılamaz hale getirilen Ziya Gökalp Müzesi, yeniden ayağa kaldırıldı. 

Panorama 1326 Müzesi'nin açılışına günler kaldı!

Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin açılışına günler kaldı.

Gül Baba Müzesi açılış için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bekliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macaristan'da hayata geçirilen Gül Baba Türbesi ve Müze projesinin açılışını yapacak. 

Troya Müzesi açılış için hazır!

Troya bölgesinden çıkan eserlerin bir nokta toplanacağı Troya Müzesi açılış için gün sayıyor. Toplam 90 bin metrekare alana inşa edilen müzede 2 bin civarı eser yer alacak.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi açılıyor!

Osmangazi Belediyesi tarafından inşa edilen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi önümüzdeki günlerde açılıyor.

Panorama 1326 Fetih Müzesi açılış için gün sayıyor!

Bursa Valisi İzzettin Küçük, Osmangazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nin Bursa’nın yüz akı bir proje olduğunu belirterek, “Bursa, çok güzel ve çok etkileyici muhteşem bir eser kazandı” dedi.

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi açılış için gün sayıyor!

Osmangazi Belediyesi'nin inşa ettiği Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi açılış için gün sayıyor.

Çorum 15 Temmuz Müzesi açılışa hazır!

Çorum Belediyesi tarafından 3 milyon 444 bin TL'ye yaptırılan 15 Temmuz Şehitleri Müzesi yıl dönümünde açılacak. Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, müzeyle ilgili açıklama yaptı.

gül müzesi Haberi

gül müzesi

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün hayatının anlatılacağı ve eşyalarının sergileneceği müze, Gül'ün memleketi Kayseri'de açılıyor. Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve "Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi" adı ile açılacak olan müzede, bakanlık, başbakanlık ve cumhurbaşkanlığı yapan Abdullah Gül'ün hayatıyla ilgili önemli bilgilerin yer alacak. Müzede aynı zamanda kütüphane de yer alacak.


Açılışını Erdoğan yapacak

Kayseri'de Abdullah Gül Üniversitesi Yerleşkesi içerisinde kurulan müzenin açılışı 24 Temmuz Pazar günü saat 16'da olacak ve açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.


Yakın tarihin önemli yazışmaları da müzede

Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi'nde, Gül'ün kişisel eşyalarının yanı sıra kritik süreçlerde yaptığı konuşmalar, daha önce hiç yayınlanmamış fotoğrafları ve yakın tarihe ışık tutacak bazı yazışmaları da yer alacak.


7 bin metrekare

Cumhurbaşkanlığı isterse, müze için çeşitli devlet kurumlarından personel de görevlendirebilecek. Söz...