05 / 05 / 2024

Gülensu ormanı kiralama eylem

Gülensu ormanı kiralama eylem

İstanbul Maltepe Başıbüyük Mevkii’nde Gülensu ormanının 30 Hektarlık bir bölümünün, C tipi mesire alanı olarak 29 yıllığına kiraya verilmesine karşı çevre gönüllüleri ve bölge sakinleri harekete geçti.

2023'te kısa dönem araç kiralama gün sayısı yüzde 40 arttı! 

Araç kiralama şirketi Garenta, 2023 yılına ait kısa dönem araç kiralama verilerini açıkladı. Rakamlara göre araç kiralama gün sayısı yüzde 40 artış kaydetti. 

Bayı Otomotiv İnşaat Gıda Araç Kiralama Hayvancılık Kuyumculuk Sanayi Ve Limited Şirketi kuruldu!

Bayı Otomotiv İnşaat Gıda Araç Kiralama Hayvancılık Kuyumculuk Sanayi Ve Limited Şirketi Sultanbeyli'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Yakup Bayı tarafından kuruldu.

Bayı Otomotiv İnşaat Gıda Araç Kiralama Hayvancılık Kuyumculuk Sanayi Ve Limited Şirketi kuruldu!

Bayı Otomotiv İnşaat Gıda Araç Kiralama Hayvancılık Kuyumculuk Sanayi Ve Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Yakup Bayı tarafından kuruldu.

Konut sitelerinde günübirlik kiralama eziyeti son buluyor!

Site yönetim hizmetleri veren Timtaş Yönetim AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akay yaptığı açıklamada “Airbnb Kanunu” şeklinde bilinen Kanun’un, sitelerde hayatı bazen çekilmez hale getiren ve site sakinlerini canından bezdiren günübirlik kiralamayı eziyet olmaktan çıkaracağını belirtti.

Evini günlük kiraya verenlere dikkat: artık yeni düzenlemeyle günlük kiralama yapılabilecek

Günübirlik kiralamalarla ilgili yeni bir düzenleme üzerinde çalışılıyor. Bu düzenleme, günübirlik kiraya verilen konutların ticari işletme olarak kabul edilmesini ve bu nedenle belge edinilmesini zorunlu kılabilir. Bu tarz işletmenin açılabilmesi için yazılı onay gerekiyor. 

2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü kiralama performansı! ECE Türkiye 152 sözleşmeye imza attı!

Alışveriş merkezi yönetimi, proje geliştirme, kiralama, mimari ve konsept planlama, bütçeleme ile finansal ve hukuki hizmetlerin tümünü aynı çatı altında sunan ECE Türkiye,  2023 yılının ilk sekiz ayında güçlü bir kiralama performansı sergiledi.

Göksan Orman Ürünleri İnşaat Plastik Hafriyat Nakliyat Metal Palet San.Tic.Limited Şirketi kuruldu!

Göksan Orman Ürünleri İnşaat Plastik Hafriyat Nakliyat Metal Palet San.Tic.Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Remzi Çifcibaşı tarafından kuruldu.

Gürsan Orman Ürünleri İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Gürsan Orman Ürünleri İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Arnavutköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Sebahattin Gür tarafından kuruldu.

Güntay Vinç Kiralama Hizmetleri İthalat İhracat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güntay Vinç Kiralama Hizmetleri İthalat İhracat Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da 500 bin TL sermaye bedeli ile Alper Günay ve Tayfun Günay ortaklığında kuruldu.

OGM tam 54 ilde KPSS şartsız işçi alımı yapacak! Bu tarihleri sakın ama sakın kaçırmayın! 

İş arayan pek çok kişinin beklediği müjde geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Orman Genel Müdürlüğünün tam 54 ilde KPSS şartsız işçi alımı yapılacağı belirtildi...Bu tarihleri sakın ama sakın kaçırmayın...

Uzmanlar bu sefer ev sahiplerini uyardı! O maddeye dikkat!

Korsan kiralama yapan kiracıların sayısında artış yaşanıyor. İnternet üzerinden ev arkadaşı, öğrenciye oda ya da turiste günlük kiralama yapan kiracılar, ev sahiplerine fark ettirmeden ilgili ibareyi sözleşmelere ekliyor. Uzmanlar ev sahiplerine sözleşmeyi iyi okumaları uyarısında bulunuyor.

Yargıtay'dan emsal günlük kiralama kararı! Evini günlük kiralayanlara şok!

Yargıtay 20. Hukuk Dairesi, saatlik, günlük kısa süreli kiraya verilen konutlara ilişkin tartışmaya nokta koyan kritik bir karar aldı. Yargıtay bu tarz saatlik, günlük ve haftalık olarak kısa süreli kiraya vermeyi “ticari amaçlı kiralama” olarak gördü. İşte detaylar...

Mmk Global İnşaat Turizm Otomotiv Gıda Orman Ürünleri İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Mmk Global İnşaat Turizm Otomotiv Gıda Orman Ürünleri İthalat İhracat Limited Şirketi Beyoğlu'nda Hüseyin Çağlar Günel tarafından kuruldu.

Gülensu ormanı kiralama eylem Haberi

Gülensu ormanı kiralama eylem

İstanbul Maltepe Başıbüyük Mevkii’nde Gülensu ormanının 30 Hektarlık bir bölümünün, C tipi mesire alanı olarak 29 yıllığına kiraya verilmesine karşı çevre gönüllüleri ve bölge sakinleri harekete geçti. “Ormanıma Dokunma” adı altında oluşturulan bu hareket , change.org’da düzenlenen imza kampanyası, bölge halkından imza toplanması, BİMER ve İBB ye şikayet başvurularının yanı sıra, geçtiğimiz Pazar günü, bir buluşma gerçekleştirdi.



Buluşmaya Narkule, Narlife, Kiptaş-Seyrantepe, Kiptaş-Fuaye, Nish Adalar ve Narcity sakinlerinin yanı sıra Narcity yönetimi, Kartal Mimarlar Odası, Maltepe Kent Konseyi, Maltepe Forum, Cevizli Tekel Dayanışması, Kardo- Karabaş Doğal Yaşam Derneği katıldı.


Gülensu Ormanı, 3 Mart 2015 tarihinde yapılan bir ihaleyle yıllığı 161 bin TL’den, C tipi mesire alanı olarak kiraya verildi. Bölgede yeterli sayıda mesire ve piknik alanı olmasına karşın, bu ormanın da mesire...