28 / 07 / 2024

Gümüşhane yıkılma tehlikesi

Gümüşhane yıkılma tehlikesi

Gümüşhane Merkeze bağlı Hasanbey Mahallesi Şehit Özkan Şişman Sokak'taki bir inşaatın temel kazısı sırasında, üç kattan oluşan iki binanın dış cephesinde bulunan merdivenler çöktü.

Vatandaşlar resmen evlerini bırakıp kaçtı: 'Tabut binalar başımıza yıkılacak!' 

İzmir Yeşilyurt'ta 1960'lı yıllardan kalma yıkılma tehlikesi olan ve kentin göbeğinde yer alan 34 ev etrafa tehlike saçıyor. Vatandaşlar acilen kentsel dönüşüm bekliyor. İşte detaylar...

Gümüşhane'de 4,3 büyüklüğünde deprem! Ard arda 17 deprem kaydedildi....

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde 4,3 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıklandı. Bu süreçte, düşük büyüklüklerde bu saate kadar 17 deprem kayıtlara geçti. İşte detaylar...

Koza Altın Gümüşhane Torul'a yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Torul'a açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor.

Koza altın Gümüşhane Kürtün'e yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Kürtün'e açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor. 

Oturduğumuz ev sağlam mı? Depreme karşı dayanıklı mı? Yıkılma riski var mı? İşte bu soruların yanıtları...

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve toplam 10 ili etkileyen deprem felaketleri bölgede büyük hasarlara ve can kayıplarına yol açtı. Ülkemizin deprem kuşağında olması sebebiyle şimdi herkes aynı soruları soruyor: “Oturduğum ev sağlam mı? Ne kadar güvenilir? Yıkılma riski var mı?”

Gümüşhane Kürtün TOKİ'de 2 bin 280 TL taksitle! 

TOKİ Gümüşhane Kürtün 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Gümüşhane Kürtün'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Gümüşhane Kürtün'de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Gümüşhane Kürtün sosyal konut projesi... 

TOKİ'den Gümüşhane Köse'de 608 bin TL'ye 2+1!

TOKİ Gümüşhane Köse 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Gümüşhane Köse'de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Gümüşhane Köse'de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Gümüşhane Köse sosyal konut projesi... 

Gümüşhane İl Özel İdaresi'nden büyük fırsat! Gümüş Otel 44.3 milyon TL'ye satılıyor! 

Gümüşhane İl Özel İdaresi, Gümüşhane ili, Merkez ilçesi, Hasanbey Mahallesi'nde yer alan Gümüş Otel ile bahçe, otopark ve arsasını 44 milyon 326 bin 964 TL'ye satıyor...

TOKİ Gümüşhane Köse'de 104 konut inşa edecek!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Gümüşhane Köse'de 104 yeni konut hayata geçirecek. Projenin ihalesi 17 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

Gümüşhane- Bayburt Havalimanı'nda dolgu işlemleri tamamlandı!

Gümüşhane'nin Köse ilçesi Salyazı köyünde inşaatı devam eden Gümüşhane- Bayburt Havalimanı'nda dolgu işlemleri bitti. Projenin saha sorumlusu, mühendis Basri Kayhan, projeye yönelik açıklamalarda bulundu. 

Hatay'da yıkılma tehlikesi olan bina çöktü!

Hatay'da yıkılma tehlikesi olması nedeniyle iki yıl önce tahliye edilen bir binada çökme meydana geldi.

Eskişehir Sivrihisar'daki binaların yüzde 28'inde yıkılma tehlikesi var!

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğretim görevlileri, Sivrihisar ilçesinde yer alan 170 yapıyı deprem hasarı riski yönünden inceleme yaptı. İncelenen yapılardan yüzde 28’inin yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirlendi.

Eskişehir Sivrihisar’daki binalar yıkılma tehlikesi altında!

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde bulunan 170 yapı deprem riski yönünden incelendi. Ortaya çıkan sonuçlara göre binaların yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya olduğu belirlendi.

Gümüşhane yıkılma tehlikesi Haberi

Gümüşhane yıkılma tehlikesi

Gümüşhane'de yıkılma tehlikesi bulunan 6 binada yaşayanlar tahliye edildi.


Merkeze bağlı Hasanbey Mahallesi Şehit Özkan Şişman Sokak'taki bir inşaatın temel kazısı sırasında, üç kattan oluşan iki binanın dış cephesinde bulunan merpenler çöktü.


Çökme nedeniyle inşaat alanındaki çalışmalar durduruldu. Gümüşhane Belediyesi ekipleri, bu binalar ile inşaat alanı yakınındaki 4 binayı daha, olası yıkılma tehlikesine karşı boşaltma kararı aldı.


Karar üzerine 6 binadaki 24 dairede yaşayanlar, inşaat firmasının işçilerinin de yardımıyla tahliye edildi. Ailelerin bazılarının firma tarafından kiralanan evlere taşındığı, bazılarının da otellere yerleştirildiği öğrenildi.


Tahliye edilen evler, zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.


AA



Haber Taka Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Gümüşhane’de kooperatif yapmak için boşaltılan alanın etrafındaki 2 evin balkon ve diğer uzantıları sabah saatlerinde büyük bir gürültüyle yıkıldı.


Hasanbey Mahallesi, Hasanbey Caddesi, Şehit Özkan Şişman Sokak'ta bulunan evlerin...