Günaydın Et Cüneyt Asan Haberi
40 yıl önce kasaplıkla işe başlayan, Bostancı'daki ilk dükkandan bugün 30 restoranlı zincir haline gelen Günaydın Et yurtdışına Azerbaycan'dan açılma kararı aldı. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de şube açan marka, 3 yıl içinde 30 restoran hedefliyor. Bakü'deki restoran için Slovenya'nın başkenti Ljubljana'da bir çiftlikle anlaşan Asan, "İlk başta Azerbaycan'daki etle bizim mamulümüzün üretilemeyeceğini test ettim. 'Benim üreteceğim mamulü yemek istiyorsanız, bu etle yapamam' dedim, kabul ettiler. O yüzden Slovenya'daki çiftlikle anlaştım, sadece benim için hayvan yetiştirecekler" diyor. Bakü'de ortaklarının çok güçlü olduğunu anlatan Asan, 'devlet erkanından' diyerek isim vermek istemiyor. Ancak İstanbul'daki dükkanları sık sık ziyaret eden kişiler olduğunu da söylemeyi ihmal etmiyor. Günaydın Bakü'ye steak house, burger ve köfte-döneri'yle de girmeyi planlıyor. Hatta ülkede eleman yetiştireceği bir okul projesi de...