02 / 05 / 2024

güneş enerjisi yatırımları 2014

güneş enerjisi yatırımları 2014

Türkiye'de güneş enerjisi yatırımlarının hız kazanmasıyla güneş pili ithalatında son 2 yılda adeta patlama yaşandı.Güneş pili ithalatı bu yılın 8 ayında yaklaşık 50 milyon doları bularak 2010'daki ithalat tutarının 5 katına ulaştı...

Kızılbük Kuşgölü Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Kızılbük Kuşgölü Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Avni Çelik, Ahmet Çelik, Mahmut Sefa Çelik, Fatih Çelik, Mahmut Asmalı ve Hüseyin Dinçel ortaklığında kuruldu.

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

EPDK Başkanı resmen açıkladı: 110 milyar dolarlık rekor başvuru geldi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada depolamalı rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları için 110 milyar dolarlık rekor başvuru geldiğini açıkladı.

Taşsan İnşaat Ve Gıda Yatırımları Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Taşsan İnşaat Ve Gıda Yatırımları Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda 4 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Özdemir ve Şaban Özdemir ortaklığında kuruldu.

Franchaıs Turizm Yatırımları Gıda Anonim Şirketi Kuruldu!

Franchaıs Turizm Yatırımları Gıda Anonim Şirketi dün Şişli’de Adnan Cam tarafından kuruldu.

Fabrikalar rüzgar ve güneş enerjisine odaklandı! Kendini 2 yılda amorti ediyor!

Fabrikaların yeni gözdesi rüzgar ve güneş enerjisi yatırımları oldu. Üretilen enerjiyi satarak iki senede kendini amorti etmesi de fabrika sahiplerini cezbeden detaylar arasında yer alıyor.

Gümüşe yatırım yapan kazandı! Gümüş bugün rekor kırdı!

Yeni güne rekor bir yükselişle başlayan gümüş, yatırımcılar ve meraklıları tarafından yakından takip ediliyor. Gümüş fiyatları bugün güne rekor kırarak başladı ve yatırımcısına en çok kazandıran emtia yatırımlarından oldu...

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı!

Kamu yatırımlarının 789 milyon 273 bin TL'si konut sektörüne ayrıldı. Kamuda bu sene konut sektöründe 72 proje için ayrılan 789 milyon 273 bin lira değerindeki yatırımın 454 milyon 223 bin TL'sini AFAD kullanacak. Bahsedilen konut yatırımları içinde ilk sırada 454 milyon 223 bin lirayla AFAD var. 

Konut yatırımları deniz kenarına yöneldi!

Hepsiemlak tarafından açıklanan Mayıs 2021 Emlak Endeksi sonuçlarına göre, konut yatırımları deniz kenarına yöneldi.

Kripto para yatırımları meclis gündeminde!

Kripto para yatırımları ve denetimleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılınç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Abanoğlu Gayrimenkul İnşaat Gıda Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Abanoğlu Gayrimenkul İnşaat Gıda Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Sancaktepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hakan Aydın tarafından kuruldu.

Turizm yatırımlarında inşaat hakkının süresi uzatıldı!

Turizmi Teşvik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre, 15 Mayıs 2008'den önce kesin tahsisi yapılmış turizm yatırımları için tahsis edildiği tarihte yürürlükteki yapılaşmaya esas inşaat hakkı, tahsis süresi sonuna kadar kullanılabilecek.

Güney Öğrenci Yurdu Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Güney Öğrenci Yurdu Ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi bugün Esenler'de 2 milyon 310 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Ali Akdeniz ve Veysi Şaşmaz ortaklığında kuruldu.

güneş enerjisi yatırımları 2014 Haberi

güneş enerjisi yatırımları 2014

Türkiye'de güneş enerjisi yatırımlarının hız kazanmasıyla güneş pili ithalatında son 2 yılda adeta patlama yaşandı.


Güneş pili ithalatı bu yılın 8 ayında yaklaşık 50 milyon doları bularak 2010'daki ithalat tutarının 5 katına ulaştı.


Enerjide dışa bağımlılığı azaltmayı, yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanım oranını artırmayı amaçlayan Türkiye, son yıllarda güneş potansiyelini enerji üretiminde daha etkin kullanmaya yönelik adımlar atıyor. Geçen yıl ilk kez 600 megavatlık güneş enerjisine dayalı lisanslı üretim başvurularını alınması ve yarışma süreçleriyle yatırım aşamasına geçilirken, bir yanda da lisansız üretim projelerinde ciddi hareketlilik yaşanıyor.


Güneş enerjisi yatırımlarına yönelik artan ilgi beraberinde bu teknolojiye olan ihtiyacı da artırdı. Bu teknolojinin en temel unsuru olan ve ışığı elektrik akımına dönüştüren güneş pillerinde yerli üretiminin istenen seviyede olmaması yatırımcıyı ithalata yönlendirdi.


Türkiye 2010'da...