15 / 05 / 2024

güneş paneli üretimi ne durumda

güneş paneli üretimi ne durumda

Merkezi Çin’de bulunan ve dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden biri olan Yingli Solar, 2012’de dünya pazar lideri olarak, 2013 yılında rekor satış gerçekleştirip 3 GW üzerinde panel tedarik eden ilk güneş paneli üreticisi oldu...

Arçelik’ten güneş paneli üretimi konusunda dev adım!

Sürdürülebilirlik faaliyetleri ile sektöründe lokomotif görevi gören Arçelik, yenilenebilir enerji sektöründe önemli bir yatırımı uygulamaya koyarak güneş paneli üretimine başlıyor. İstanbul Beylikdüzü’nde kurulan tesiste, yapay zekâ desteğinde yüksek kaliteli güneş paneli üretilecek.

Sektöre damga vurmuştu! Otomobil piyasasında bomba etkisi yarattı: Güneş panelli araç üretimi durduruldu!

Güneş panelli elektrikli araç Lightyear 0’ın üretiminin durdurulduğu belirtildi. Bir blog yazısında Lightyear, güneş enerjisi kullanabilen elektrikli Lightyear 0 otomobilinin üretiminin durdurulduğunu ifade etti.

Yatırımcılar dikkat! Borsaya yeni bir endeks geldi!

Borsa İstanbul’a yeni bir endeks dahil oldu. Jeotermal, güneş paneli üretimi, rüzgâr enerjisi ve hidroelektrik santrali, biyokütle enerjisi gibi alanlarda faaliyet gösteren 15 şirketin dahil olduğu Temiz Enerji Endeksi Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

Apartman, site, villa çatılarında güneş doğacak! EPDK açıkladı!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), güneşten elektrik üretimi kapasite sınırını 10 kW’den 25 kW’ye çıkardı. Apartman, site, villa gibi alanlarda vergi, gümrük ve 4. bölge teşviğiyle üretimin yaygınlaştırılmasının önü açıldı.

Reysaş GYO depolarının üzerine güneş paneli kuracak!

Reysaş GYO'nun portföyünde yer alan depoların çatılarına Yeşil Lojistik kapsamında çatılarımızı değerlendirmek maksadı ile GES Tesisi kurulmaya devam ediliyor. Reysaş GYO'nun yeni kurulan tesisi ile 2 milyon 700 bin EURO yıllık Güneş Enerjisi geliri artacak. 

Sivas'ta 50 dönümlük güneş paneli tesisi kuruldu!

Sivas Merkez Kayadibi köyünde 50 dönüm arazi üzerine inşa edilen güneş paneli tesisinde 15 bin nüfuslu bir ilçenin elektrik enerjisi karşılanabiliyor...

İstanbul'da binaların çatılarına güneş panelleri kurulacak! 

AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'da uygun binaların çatısına güneş paneli kurmayı planladıklarını açıkladı.

Antalya'ya 125 milyon liralık güneş paneli fabrikası!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren güneş paneli üreticisi CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Anonim Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Antalya'da 125 milyon liralık yeni bir güneş paneli fabrikası kuracaklarını açıkladı. 

Kaliforniya'da konutlara güneş paneli zorunluluğu geliyor!

Enerji verimliliği ve tasarrufunun yanı sıra yenilenebilir enerjiyle karbon emisyonunu azaltmak isteyen ABD'nin Kaliforniya Enerji Komisyonu bir ilke imza atarak yeni yapılacak konutlarda güneş paneli bulundurulmasını zorunlu hale gelecek. 

İlk yerli güneş paneli fabrikası Ankara'da kuruluyor!

Kalyon Holding Enerji Grup Başkanı Murtaza Ata, Karapınar YEKA güneş projesi kapsamında Türkiye'nin ilk entegre panel üretim fabrikasının Ankara'daki Başkent OSB'de kurulacağını açıkladı.

Güneş paneli teşviki inşaat sektörünü heyecanlandırdı!

Hükümetin, çatılardaki güneş paneli kurulumunu teşvik için düğmeye basması inşaat sektörünü de heyecanlandırdı. Müteahhitler, bu durumun konut satışlarını olumlu etkileyeceğini düşünüyor.

Van güneş enerjisi panelinde söz sahibi olacak!

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Teknokent Müdürlüğü tarafından nano teknolojiyle üretilen güneş enerjisi paneli, Türkiye'nin bu alanda dünyada söz sahibi olmasını sağlayacak.

Güneş paneline teşvikte son şans!

Güneş paneli ithalatına verilen teşviğin iptal edilmesine rağmen, 30 gün içerisinde başvuranların bu haktan yararlandırılacağı açıklandı.

güneş paneli üretimi ne durumda Haberi

güneş paneli üretimi ne durumda

Yingli Solar kazandığı dünya çapındaki başarıyı 2014 yılında da sürdürmeyi amaçlıyor.


Yingli Solar Türkiye Ülke Müdürü Uğur Kılıç, “2012 yılını dünya lideri olarak kapatmıştık, liderliğimizi 2013 yılında da devam ettirmeyi başardık. Yingli Solar, global bir marka olarak kalitesi, raporlanarak kanıtlanan yüksek verimliliği ve herkes tarafından tercih edilen ürünleriyle dünya çapında gösterdiği başarıyı Türkiye’ye taşıyor ve güneş enerjisi sektöründe öncü olmayı hedefliyor. Global başarının bize verdiği cesaretle 2014 yılında da Türkiye’de önemli projeleri hayata geçirmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.


Bir yılda 3 GW’lik güneş paneli

Dünyada 20 bölgesel ülke ofisinde, 18 binden fazla çalışanı, 25 yıllık tecrübesi, 7 GW’tan fazla kurulu parkı ve 2.5 GW üretim kapasitesiyle faaliyet gösteren, dünyanın en büyük güneş paneli üreticilerinden Yingli Solar, 2013 yılında lider konumunu sürdürüp dünyada...