02 / 06 / 2024

Güneş panellerinin kurulu gücü

Güneş panellerinin kurulu gücü

Küresel Güneş Enerjisi Piyasası Raporu'na göre, dünya genelinde fotovoltaik güneş paneli kurulu gücünün 2019 yılına kadar 540 gigavat olması bekleniyor.

Anadolu Isuzu, elektriğini güneşten karşılamayı hedefliyor

GES projesinin 2. etabının tamamlanmasından sonra toplam kurulu gücü 6,7 MWp'ye varan Anadolu Isuzu, bundan sonra ihtiyaç duyduğu elektriğin yüzde 70’ini güneş enerjisinden karşılamayı istiyor. İşte ayrıntılar...

‘Türkiye’nin güneş enerjisi kurulu gücü 10 bin 7 megawatt’a ulaştı’

Uluslararası Enerji Ajansı’nın (International Energy Agency) raporu Renewables’e göre, yenilenebilir enerji kaynaklarının önümüzdeki 5 sene içinde küresel elektrik ihtiyacının yüzde 90’ından fazlasını karşılayacağı tahmin ediliyor. Yani güneşin geleceğin en güçlü enerji kaynağı olması öngörülüyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; Güneş enerjisinde 10 yılda 10 bin megavata ulaştık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Son dönemde güneş enerjisinde artan yatırım ile güneşte toplam kurulu gücümüz 10 bin megavatın üzerine çıktı. 10 sene içerisinde 10 bin megavata ulaştık. Bunun da büyük bir kısmı son birkaç yılda gerçekleşti" dedi. İşte detaylar...

Eşref Güneş Ufuk kimdir? Nereli? Hangi görevleri yaptı?

Deva Holding Yönetim Kurulu üyesi Eşref Güneş Ufuk kimdir? Eşref Güneş Ufuk daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Eşref Güneş Ufuk'un eğitim hayatı nasıldı?  İşte Eşref Güneş Ufuk`un hayatına dair merak edilenler.

Geciken kredilerin takibe girmesi 180 güne çıktı!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Covid19 salgını nedeniyle, gecikmeye giren krediler takip hesaplarına aktarılmadan önce bekleme süresini 90 günden 180 güne yükseltti.

Güneş Biber, Tek-Art İnşaat'ın Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi oldu!

Tek-Art İnşaat Bağımsız Yönetim Kurulu üyelerinden olan Seyfettin Çilesiz'in istifa etti. Görevinden ayrılan Seyfettin Çilesiz'in yerine Güneş Biber'in Bağımsız Yönetim Kurulu üyesi oldu.

Antalya'ya 125 milyon liralık güneş paneli fabrikası!

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren güneş paneli üreticisi CW Enerji Mühendislik Ticaret ve Anonim Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, Antalya'da 125 milyon liralık yeni bir güneş paneli fabrikası kuracaklarını açıkladı. 

Güneş enerjisi için imar planı talebi!

ENSİZ Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever, Yeni yapılacak binaların çatı planlarının güneşi alacak şekilde yön konumlandırmalarının mutlaka imar kanunlarına geçmesini istiyoruz açıklamasını yaptı.

Apartman çatılarına güneş panelleri geliyor!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), üretim sağlayacak güneş panellerinin sisteme kazandırılması için çalışmalara başladı. Düzenlemeden, yeni inşaatların, toplu konut projelerinin yanı sıra villalarda yararlanabilecek.

Zorlu Enerji'den Pakistan'a güneş enerjisi santrali!

Zorlu Enerji, Pakistan'da enerji anlaşması imzaladı. Şirket, Pakistan'ın Pencap Eyaletinde 100 megavat kurulu güce sahip güneş enerjisi santrali yapacak

Alanya Güneş Enerji Santrali'nin yapımına başlandı!

Alanya için dev projeleri hayat geçirmeye devam eden Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Türkiye’deki kamu kurum ve kuruluşları arasında projelendirilen en büyük Güneş Enerji Santrali’nin yapımına Toslak Mahallesi’nde start verdi.

Güneş enerjili çatı sistemleri enerji sorununa çözüm olabilir!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı M. Nazım Yavuz, dünyanın en önemli gündem maddesi olan enerjide Türkiye’nin güneş gibi çok değerli doğal bir kaynağa sahip olduğunu belirterek, güneş enerjili çatı sistemlerinin enerji sorununa çözüm oluşturacağını söyledi.

Mar Yapı, Güneşli Basın Ekspres Yolu’na değer katıyor!

Güneşli Basın Ekspres Yolu’nda öncü projeleri gerçekleştiren Mar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Münir Özkök, üçüncü köprü ve üçüncü havalimanı projeleriyle Güneşli’nin merkezi iş alanı niteliğinin tescil edilmiş olacağını söyledi.

Güneş panellerinin kurulu gücü Haberi

Güneş panellerinin kurulu gücü

Avrupa Fotovoltaik Endüstrisi'nin (EPIA) raporuna göre, güneş enerjisi kurulu gücü, 2019 yılına kadar dünya genelinde 540 gigavat olacak.  


Küresel Güneş Enerjisi Piyasası Raporunda, dünya genelinde güneş paneli kurulu gücü 178 gigavat iken, bunun beş yıl içerisinde yüzde 300'den fazla artacağı tahmin ediliyor. Rapora göre, söz konusu kurulu güç, 2019 yılında 540 gigavata ulaşacak.  


Çin, Japonya ve ABD en güçlü üç fotovoltaik piyasası olarak görülürken, Avrupa'da panel kurulumunda ilk üç ülke Almanya, İtalya ve Fransa olarak sıralandı. 28 gigavat ile Çin güneş enerjisi kurulu gücünde başı çekerken, Çin'i, 23 gigavat ile Japonya ve 19 gigavat ile Amerika Birleşik Devletleri izledi.  


Avrupa'da ise 2014 yılında en yüksek kurulu gücü oluşturan İngiltere 2,4 gigavat ile birinci sırada yer alırken, Almanya 1,9 gigavat...