14 / 05 / 2024

güneş santralı

güneş santralı

Anel Grup'un, Avrupa Birliği Fonu desteğiyle KKTC'de güneş enerjisi santralı kuracağı bildirildi

Anel Grup, KKTC'de güneş enerjisi santralı kuracak!

Anel Grup'un, Avrupa Birliği (AB) Fonu desteğiyle KKTC'de güneş enerjisi santralı kuracağı bildirildi

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Güneş enerjisinde 1.3 milyar dolarlık ihale 20 Mart'ta!

Karapınar Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi’nde 1000 MW kapasiteli güneş santrali için 1.3 milyar dolar yatırım yapılacak. İhalesi 20 Mart'ta yapılacak santral için dünya devlerinin içinde yer aldığı 4 grup başvuru yaptı.

Baymak konut ve fabrikaların çatısına güneş enerji sistemi kuracak!

Isıtma-soğutma sektöründe faaliyet gösteren Baymak, portföyüne güneş enerjisini de ekledi. Oluşturduğu paketlerle çatılara panel kurmaya başlayan şirketin Genel Müdürü Ender Çolak, “Amacımız her evi bir güneş santralı yapmak” dedi.

Yingli Solar’dan Kahramanmaraş’a güneş enerjisi santrali kuruyor!

Yingli Solar panelleri kullanıldı. United Solar işbirliği ile hayata geçen projede, tekstil şirketi İskur’un Kahramanmaraş tesislerine 1 MWp (1001.7 kWp) kapasiteli güneş enerjisi santrali kuruldu. Santral yılda 1,64GWh elektrik üretecek.

HES ve güneş santralleri yerlileştirilecek!

Türkiye'nin ilk Milli Rüzgar Enerji Santralı'nın (MİLRES) kurulumunu tamamlayan hükümetin hedefinde HES'leri, güneş ve termik santrallerı da 'yerli'leştirmek var.

Efeler Belediyesi'nden Güneş Enerji Santrali Projesi!

Efeler Belediyesi, "Güneş Enerji Santrali Projesi"ni hayata geçirerek, elektriğini kendisi üretecek. Proje ile ilgili çalışmalarını hızlandıran Efeler Belediyesi, Güneş Enerji Santralı'nı Dalama Mahallesi'ndeki belediyeye ait arsada kuracak.

Limak'tan Konya'ya güneş enerjisi santrali!

Limak Holding, yenilenebilir enerjide ilk adımı Konya'da atıyor. 2017'de devreye girecek 13.1 MW'lık Apa santralının ardından Limak, bu kez Nevşehir'de 24 MW'lık güneş santralı kuracak..

Limak'tan güneşe ikinci yatırım!

Limak Holding, yenilenebilir enerjide ilk adımı Konya'da atıyor. 2017'de devreye girecek 13.1 MW'lık santralın ardından Limak, bu kez Nevşehir'de 24 MW'lık güneş santralı kuracak

Kütahya'nın ilk güneş santrali 100 milyon TL'ye hayata geçiriliyor!

Türkiye'de şehirler hızla güneş enerjisiyle tanışıyor. Son durak Kütahya oldu. 100 milyona mal olacak dev santral aynı zamanda enerji araştırmalarına üs olacak.

Kütahya'ya 100 milyon liralık güneş enerjisi yatırımı!

Türkiye'de şehirler hızla güneş enerjisiyle tanışıyor. Son durak Kütahya oldu. 100 milyona mal olacak dev santral aynı zamanda enerji araştırmalarına üs olacak. İşte projenin ayrıntıları...

Tema Banyo, güneş enerjisine yatırım yapacak!

Yapı malzemeleri sektörünün güçlü oyuncularından Tema Banyo, güneş enerjisine yatırım yapmaya hazırlanıyor. Tema Banyo, Niğde’de kuracağı güneş enerjisi santralı ile yılda 1.6 milyon kw/saat enerji üretecek.

Atatürk Üniversitesi güneş enerjisinden elektrik üretecek!

Atatürk Üniversitesi ve KUDAKA işbirliğiyle “Yeni Umutlarla Artık Daha Bir Başka Doğacak" projesi kapsamında güneş enerji santraliyle elektrik üretilecek. Hedef 50 kilovat gücünde santral oluşturmak.

Gediz Üniversitesi, kendi elektriğini rüzgar ve güneşten karşılayacak!

Gediz Üniversitesi, kendi elektriğini rüzgar ve güneşten karşılayacak. Bu amaçla öğrenci otoparkına hibrit santral kuruluyor. İZKA’nın da desteklediği bu çevreci proje tüm Türkiye’ye örnek olacak.

güneş santralı Haberi

güneş santralı

ANEL Grup'tan yapılan yazılı açıklamada, ihale komisyonunun, AB tarafından bu yılın haziran ayında ihaleye çıkarılan 1,26 MV boyutundaki güneş santralı ihalesinde, en iyi fiyatı veren ve teknik yeterliliği sağlayabilecek şirket olarak Anel Telekom'u uygun gördüğü belirtildi. Şirketten yapılan açıklamada AB tarafından özel vergi muafiyetlerinin sağlandığı ve toplam 3,77 milyon euro kontrat büyüklüğündeki projenin, 'bir Türk firmasının şu ana kadar projelendirip kuracağı en büyük boyuttaki' güneş enerjisi santralı olacağı ifade edildi. Açıklamaya göre inşaatına Ocak 2010'da başlanacak ve 400 günde...