03 / 05 / 2024

güneşkent uygulaması nedir

güneşkent uygulaması nedir

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi tarafından 6' ncısı düzenlenen Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Sergisi' nde, Türkiye'de güneş kent uygulamasının başlatılması gerektiğine vurgu yapıldı...

Borsa güne pozitif başladı. BIST 100 endeksinde direnç ve destek noktaları nedir?

Borsa İstanbul BIST 100 endeksi dünkü kayıpların ardından güne olumlu başladı. Uzmanlar, önümüzdeki günlerde dördüncü çeyrek bilançolarının açıklanmasıyla hisse bazlı hareketliliğin başlayacağını öngörüyor.

Akaryakıtta tavan fiyat uygulaması nedir? Tavan fiyat uygulaması ne anlama geliyor?

Bugün akaryakıt sektörünün dağıtım ve bayii dernek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda akaryakıtta tavan fiyat uygulamasının yeniden gündeme gelebileceği konuşuldu. Peki, Akaryakıtta tavan fiyat uygulaması nedir? İşte tüm detaylar...

Balance Güneşli'de KDV indiriminden faydalanmak için son günler!

KDV indirim avantajından faydalanarak Balance Güneşli’den ofis sahibi olmak isteyenler için son günler.. Yüzde 8 KDV indirimi uygulaması 31 Ekim’de sona eriyor..

İlk yerli güneş paneli fabrikası Ankara'da kuruluyor!

Kalyon Holding Enerji Grup Başkanı Murtaza Ata, Karapınar YEKA güneş projesi kapsamında Türkiye'nin ilk entegre panel üretim fabrikasının Ankara'daki Başkent OSB'de kurulacağını açıkladı.

Balance Güneşli'den Eylül kampanyası!

Basın Ekspres’in tek A plus ofis projesi Balance Güneşli, Eylül ayına büyük bir kampanya ile giriyor. Balance Güneşli’de kazançlı bir ofis yatırımı yapmak isteyenler 31 Ekim’e kadar yüzde 20 peşin, 0.70 faiz ve 60 ay vade uygulamasından yararlanabilecek...

Balance Güneşli'den gayrimenkul kampanyasına destek!

Türkiye ekonomisinde önemli rolü olan inşaat sektörünün el ele verip güç birliği yaptığı bugünlerde, Balance Güneşli de önemli bir adım attı. Balance Güneşli, 31 Ağustos’a kadar 24 ay 0 sıfır faiz uygulaması ve yüzde 20 peşin ödeme üzerinden kampanya yürütecek.

Bülent Güneş: Sur halkı evlerini satmamalı!

Sur'da yaşanan çatışmalardan dolayı evini satmak zorunda kalan vatandaşlara uyarılarda bulunan DİKENT Başkan Yardımcısı Bülent Güneş, halka evlerini satmamaları tavsiyesinde bulundu.

Adıyaman Güneş Enerjisi Santrali 1 ay içinde kurulacak!

Adıyaman'da DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ilk ve tek, devletin yaptığı en büyük güneş enerji projesi, bir ay içerisinde panelleri kurularak hayata geçirilecek. Projeyle, tarım kenti Adıyaman'ın ırgat kent olmaktan kurtarılması planlanıyor.

Kuşadası Devlet Hastanesi'ne güneş enerjisi!

Güneş paneli üreticisi Ezinç Grup, Kuşadası'nda Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan 150 yataklı Devlet Hastanesi'nin Solar Termal Güneş Enerji Sistemi Uygulamasını hayata geçirdi. İşte projenin ayrıntıları...

Otopark tabelaları güneş enerjisi ile çalışacak!

Kent genelinde otopark alanlarında bulunan tabelalar çevreci ve ışıklı tabelalar ile değiştiriliyor. İSPARK Genel Müdürü Çevik: "Güneş enerjisi ile çalışan tabelalarla hem enerji tasarrufu hem de çevreye katkı sağlayacağız"

Mezitli'nin gündemi kent estetiği!

Mersin Mezitli'nin gündemi kent estetiği. Mersin'in merkez Mezitli İlçesi Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği'ni (MERYAP) ziyaret ederek, kent estetiği konusunda görüşmeler yaptı.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Kent Konutları ne zaman teslim edilecek?

Gaziosmanpaşa Belediyesi ve Acar İnşaat tarafından hayata geçirilen Sarıgöl Kent Konutları ne zaman teslim edilecek? Gaziosmanpaşa Sarıgöl Kent Konutları projesinde son durum ne? İşte cevaplar ve fotoğraflar...

ODTÜ Solar Kampüs Projeleri ile enerjisini güneşten alacak!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Solar Kampüs Projeleri Koordinatörü Doç. Dr. Çetin Göksu, "ODTÜ uzun vadede ulaşım dahil enerjinin tamamen güneşten elde edildiği 30 bin kişilik kent haline gelecek" dedi.

güneşkent uygulaması nedir Haberi

güneşkent uygulaması nedir


Bildirgede, "Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye'de de 'Güneş Kent' uygulamaları başlatılmalı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerekli çerçeve belirlenmeli, yasal mevzuat oluşturulmalıdır" denildi. 


Kültür Merkezi'nde yapılan ve 'Enerji mi? İşte Güneş' sloganıyla yapılan sempozyumda 20 bildiri sunulurken, 'Yerel Yönetimlerde Güneş Enerjisi Yatırımları' konulu bir panel gerçekleşti. Sempozyumda doğal gaz ve petrol fiyatlarındaki aşırı dalgalanmalar, özellikle Çin ve hızlı gelişen diğer ülkelerin atmosfere kontrolsüz bir şekilde yaydığı sera gazları salımı ve nükleer enerji kaynaklı elektrik enerjisi üretiminde yaşanan sorunlar nedeniyle enerji sektöründe yenilenebilir enerji kaynakları lehine radikal dönüşümün yaşandığı bir zamanda ülkedeki güneş enerjisi araştırmalarının, politika ve uygulamaları ele alındı. 


Dünya deneyimlerinin paylaşıldığı bilimsel etkinlikte, yakıt ve teknoloji yönünden dışa bağımlı, güvenlik ve atık sorunu çözülmemiş Mersin Akkuyu Nükleer Santral Projesi'nin enerji...