17 / 05 / 2024

Güney Afrika arazi

Güney Afrika arazi

Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, ülkedeki arazi dağılımında siyahların çoğunlukta olması için beyazların elindeki arazilerin kamulaştırılması gerektiğini söyledi.

Güney Afrika, Türk firmaları üretime ve inşaata çağırıyor! 

DEİK Türkiye-Güney Afrika İş Konseyi Başkanı Abubakir Salim, geçtiğimiz  hafta bu ülkede hükümet yetkilileri ve iş dünyası ile gerçekleştirdiği temasları ile ilgili konuştu ve Türklere davet olduğunu söyledi. İşte ayrıntılar...

Otokar gözünü Afrika’ya çevirdi

Otokar, 21-25 Eylül tarihlerinde Güney Afrika’nın Tshwane şehrinde düzenlenecek olan AAD 2022 savunma sanayii fuarına katılacak. Beş gün etkinlik süresince Otokar, dünyaca ünlü zırhlı araçlardan oluşan geniş ürün yelpazesinin yanı sıra kara sistemlerindeki üstün kabiliyetlerini tanıtacak.

Güney Kore'de arazi yolsuzluğunda 309 kişiye soruşturma açıldı!

Güney Kore'de iki şehirde bazı bölgeler toplu konut inşa alanı yapıldı. Fakat bu alan belirlenmeden önce içeriden bilgi sızdırılıp arazilerin önceden 10 kişiye 8.8. milyon dolara satıldığı öğrenildi.

Güney Kore'de arazi yolsuzluğu nedeniyle kamu personellerine yönelik operasyon düzenlendi!

Güney Kore'de, ülke genelinde arazi spekülasyonu yaptıkları iddiasıyla aralarında bir şehir meclis üyesinin de yer aldığı bazı kamu görevlileri için operasyon düzenlendi. 

Güney Kore'de arazi yolsuzluğu nedeniyle kamu personellerine yönelik soruşturma açıldı!

Güney Kore'de, ülke genelinde arazi spekülasyonu yaptıkları iddiasıyla aralarında bir şehir meclis üyesinin de yer aldığı bazı kamu görevlileri hakkında soruşturma başlatıldı.

Doğtaş Kelebek Nijerya ve Güney Afrika'da mağaza açacak!

Bir süre önce Londra, Filistin, Türkmenistan, Karadağ ve Özbekistan’da yeni mağazalar açan Doğtaş Kelebek, bu ayın sonuna kadar Nijerya ve Güney Afrika mağazalarını devreye alacak.

Doğtaş Kelebek Nijerya ve Güney Afrika’da mağaza açacak!

Londra, Filistin, Türkmenistan, Karadağ ve Özbekistan’da açtığı mağazalarıyla hedef büyüten Doğtaş Kelebek, bu ayın sonuna kadar Nijerya ve Güney Afrika’da yeni mağazalar açacak.

Güney Sudan'da arazi anlaşmazlığı: 5 ölü!

Güney Sudan'da arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan tartışmada Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir Mayardit’in kuzeni Lual Akook Wol Kiir’in sivillerin üzerine rastgele ateş açarak 5 kişinin ölümüne sebep olduğu belirtildi.

Türk inşaat sektörü, Güney Afrika'da çok başarılı işler çıkarabilir!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK)/Türkiye-Güney Afrika İş Konseyi Başkanı ve Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu yaptığı açıklamada "Türk inşaat sektörü, Güney Afrika'da çok başarılı işler çıkarabilir" dedi.

Güney Afrika'da nesli tükenmekte olan canlılar için 'Nuh'un Gemisi' inşa edilecek!

Nesli tükenmekte olan canlılar için Güney Afrika'da 'Nuh'un Gemisi' yapılacak. Devasa bir akvaryumu da barındıracak olan bu iddialı proje son teknoloji ile doğanın bir birleşiminden olacak.

Çorum Güney köylüler arazi toplulaştırması istemiyor!

Çorum’da uygulanacak olan “arazi toplulaştırma” projesinde yer alan merkeze bağlı Güney Köyü sakinleri, projenin köyde vahim sonuçlar çıkarabileceğini ifade ettiler.

Erdoğan'dan Kanal İstanbul için Güney Afrika'ya davet!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İstanbul Boğazı'na eş olacak son derece stratejik proje olan Kanal İstanbul'u hayata geçirmek için hazırlıklarımızı yapıyoruz. Bu konuda Güney Afrika'nın girişimcilerini de ben şimdiden ülkemize davet ediyorum" dedi...

Alpa İnşaat, Güney Amerika ve Afrika pazarlarına odaklandı!

Su yalıtım kaplamaları, sızdırmazlık malzemeleri ve yapıştırıcı sektöründe faaliyette olan Alpa İnşaat, 30 ülkeye ihracat yapmaya devam ediyor. Firma, Güney Amerika ve Afrika pazarlarına odaklanmaya başladı.

Güney Afrika arazi Haberi

Güney Afrika arazi

Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, ülkedeki arazi dağılımında siyahların çoğunlukta olması için beyazların elindeki arazilerin kamulaştırılması gerektiğini söyledi.


Parlamentoda yaptığı konuşmada Güney Afrika'da arazi dağılımındaki adaletsizliğe dikkat çeken Zuma, "Ülkedeki arazi dağılımında siyahların çoğunlukta olması için beyazların elindeki araziler kamulaştırılmalı. Avrupa kökenli beyazların sahip olduğu arazilerin kamulaştırılması için siyasi tarafların birlikte hareket etmesi gerekiyor" dedi.


Muhalefetteki Demokratik İttifak Partisi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ise "Devlet Başkanı Zuma'nın arazi reformu hakkındaki açıklamalarının çok tehlikeli olduğu" savunuldu.

Zuma'nın kamulaştırma isteğine, iktidardaki Afrika Ulusal Kongresi Partisi'nin hükümetteki başarısızlıklarını mazur göstermeye yönelik dürüst olmayan bir girişim nitelemesinde bulunulan açıklamada, "Aslında ülkede reform için en büyük engel yolsuzluk ve kötü politika uygulamalarıdır" ifadesi kullanıldı.


Devlet Başkanı Zuma'nın partisi Afrika Ulusal Kongresi'nin ülkede Afrikalı siyah nüfusun, Demokratik İttifak...