11 / 05 / 2024

güneydoğı halı ihracatı

güneydoğı halı ihracatı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) verilerinden derlenilen bilgiye göre, geçen yılın ilk 6 ayında 724 milyon 683 bin dolar olan makine halısı ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 5 artarak 764 milyon 91 bin dolara yükseldi.

Deprem ve sel felaketlerine rağmen Güneydoğu Anadolu ihracatta şaha kalktı!

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, “Bölgede 6 ayda 5,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti. Bu rakamın yüzde 28,8’ini birlik olarak biz gerçekleştirdik” dedi.

Doğu ve Güneydoğu'ya 5 yıl içinde 70 milyar liralık yatırım!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne 5 yıl içinde 70 milyar liralık yatırım ve destek hamlesi yapılacağını kaydetti.

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım projelerini tamamladık!

Başbakan Binali Yıldırım, "Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik yatırım, teşvik ve destek projelerini nihayet tamamladık." açıklamasında bulundu

Doğu ve Güneydoğu yapılan yatırımlarla kalkınacak!

TÜMSİAD Ankara Şubesi Başkanı Vahit Ayazoğlu, “Doğu ve Güneydoğu bölgelerinin ekonomik anlamda ön plana çıkartılmasında fayda var. Çünkü bölgede ekonomik anlamda devletin güvenliğiyle beraber yatırımlar harekete geçerse ekonomi güçlenir.''dedi.

Tekstilciler, Doğu ve Güneydoğu'da yatırım yapacak!

Başbakan Binali Yıldırım’ın “Doğu ve Güneydoğu’ya yatırım yapın” çağrısı, tekstil sektörünü harekete geçirdi. Bölgede milyon dolarlık yatırımları hayata geçirmeye hazırlanan işadamları, teşvikin ayrıntılarını bekliyor.

Doğu ve Güneydoğu’daki kamu gayrimenkulleri karakol olacak!

Doğu ve Güneydoğu’da karakol inşaatları devam ederken, süreci hızlandırmak için yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Kamu kurumlarının taşınmazları, Bakanlar Kurulu kararıyla İçişleri’ne devredilebilecek

Güneydoğu Anadolu'da yeniden şehirleşme çalışmaları başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yeniden şehirleşme çalışmaları içerisine girdiklerini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk etapta Toplu Konut İdaresi olarak konut inşasına başladık, bu adımları atıyoruz. " dedi.

Doğu ve Güneydoğu'ya 30 bin yeni konut geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da terörden zarar gören vatandaşlara yönelik çalışmalar çerçevesinde 30 bin konut yapılacağını açıkladı.

35 milyar liralık Doğu ve Güneydoğu paketi açıklanıyor!

Doğu ve Güneydoğu’ya teşvik ve sosyal yardım paketi bugün açıklanıyor. 4 cazibe merkezinin kurulmasından, alım garantili fabrika yatırımlarına paketin toplam büyüklüğünün 35 milyar lira olması bekleniyor.

Güneydoğu 17 milyar TL'ye yenilenecek!

Devlet Güneydoğu’da terörün zarar verdiği mülklerin yeniden inşa sürecini hızlandırdı. Sur’un ardından Silopi, Cizre ve İdil’de alt yapı, tarihi eserlerin onarımı, bina inşaatı gibi harcamalar için toplamda 17 milyar TL’lik maliyet hesaplandı.

Güneydoğu'daki yeni cazibe merkezleri bölge ekonomisini güçlenecek!

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Başbakan Binali Yıldırım’ın, bölge için kapsamlı ve kazançlı bir müjde verdiğini, Güneydoğu’ya yeni zenginlik merkezlerinin kazandırılmasının bölge ekonomisini güçlendireceğini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da fabrikaları devlet inşa edecek!

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde yeni cazibe merkezleri oluşturacaklarını, buralarda fabrikaları devletin inşa edeceğini, özel sektörün işleteceği fabrikaların ürünlerini yine devletin alacağını söyledi.

Güneydoğu'daki 7 bölge için yapılacak dönüşüme özel sektör davet edildi!

Fatma Güldemet Sarı, yeniden inşa edilecek Güneydoğu’daki 7 bölge için özel sektöre çağrıda bulundu. İstanbul’daki inşaat şirketlerini davet eden Sarı, “Özel sektörü özellikle davet ediyorum. Taş üstüne bir taş da siz koyun” dedi.

güneydoğı halı ihracatı Haberi

güneydoğı halı ihracatı


Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden bu yılın ilk yarısında 764 milyon 91 bin dolarlık makine halısı ihracatı gerçekleştirildi.


Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) verilerinden derlenilen bilgiye göre, geçen yılın ilk 6 ayında 724 milyon 683 bin dolar olan makine halısı ihracatı, bu yılın aynı döneminde yüzde 5 artarak 764 milyon 91 bin dolara yükseldi. 


Makine halısı ihracatının gerçekleştirildiği ülkelerin başında ise Ortadoğu ülkeleri ilk sırada yer aldı. Bu ülke grubundaki Suudi Arabistan'a yılın ilk yarısında 178 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi.


Bu arada, bölgenin üretim merkezi konumundaki Gaziantep'te bulunan son teknoloji bin 400 tezgahta dünya makine halısı üretiminin yüzde 57'si...