30 / 04 / 2024

güneydoğu ihracat rakamları

güneydoğu ihracat rakamları

Abdulkadir Çıkmaz, bölgeden bu yılın 11 aylık döneminde 8 milyar 192 milyon dolarlık ihracat yapıldığını bildirdi. Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, ocak-kasım 2014 döneminde 188 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti.

Güneydoğu'nun Afrika'ya ihracatı azaldı!

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ( GAİB ) verilerinden derlenen bilgiye göre, bölgeden yılın ocak-ekim diliminde 7 milyar 369 milyon 819 bin dolarlık dış satım yapıldı.

Güneydoğu'nun halı ihracatı 1 milyar doları aştı!

Geçen yılın 10 ayında 1 milyar 231 milyon 645 bin dolarlık halı ihracatı gerçekleştirildi. Bu yılın aynı döneminde ihracat yüzde 7,4 artarak 1 milyar 322 milyon 236 bin dolara ulaştı.

Güneydoğu'nun ihracatında İran'ın payı arttı!

İran'a 2013'ün ocak-eylül döneminde 75 milyon 685 bin dolar olarak gerçekleşen ihracat, bu yılın aynı döneminde yüzde 131 artarak 175 milyon 45 bin dolara ulaştı

Güneydoğu'nun ihracatında İran'ın payı artıyor!

İran'a 2013'ün ocak-eylül döneminde 75 milyon 685 bin dolar olarak gerçekleşen ihracat, bu yılın aynı döneminde yüzde 131 artarak 175 milyon 45 bin dolara ulaştı

Güneydoğu’nun AB’ye ihracatı ne kadar arttı?

Güneydoğu'dan yılın 9 ayında Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yapılan ihracat, yüzde 15 artarak 1 milyar 73 milyon 465 bin dolara ulaştı. En fazla ihracatın yapıldığı ülkeler arasında İtalya 205 milyon 609 bin dolarla ilk sırada yer aldı

Güneydoğu’nun AB’ye ihracatı yüzde 15 arttı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Avrupa Birliği (AB) ülkelerine yapılan ihracat, yüzde 15 artarak 1 milyar 73 milyon 465 bin dolara ulaştı. En fazla ihracatın yapıldığı ülkeler arasında İtalya 205 milyon 609 bin dolarla ilk sırada yer aldı

Güneydoğu'nun tekstil ihracatı yüzde 13 arttı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden bu yılın 8 ayında gerçekleştirilen tekstil ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,9 artarak, 1 milyar 982 milyon 256 bin dolara ulaştı.

Güneydoğu'nun Afrika ihracatı geriledi!

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri verilerinden derlediği bilgiye göre, Güneydoğu Anadolu Bölgesi 'nden, 2014 Ocak - Ağustos döneminde 5 milyar 762 milyon 504 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildi.

Güneydoğu'nun tekstil ihracatı arttı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden bu yılın 8 ayında gerçekleştirilen tekstil ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,9 artarak, 1 milyar 982 milyon 256 bin dolara ulaştı.

Güneydoğu'nun ihracatı azaldı!

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, bölgeden 2014 Ocak - Ağustos döneminde 6 milyar 334 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini dile getirdi...

Güneydoğu'nun ihracatı yüzde 3 azaldı!

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, bölgeden bu yılın ocak - temmuz döneminde 5 milyar 124 milyon dolarlık ihracat yapıldığını belirtti.

Güneydoğu'nun Almanya'ya ihracatı arttı!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi 'nden bu yılın ilk yarısında Almanya'ya gerçekleştirilen ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artarak 99 milyon 869 bin dolara ulaştı.

Güneydoğu'nun ihracatı yüzde 1 arttı!

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, bölgeden bu yılın ilk yarısında yapılan ihracatın geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 1 artarak 4 milyar 535 milyon 203 bin dolara ulaştığını belirtti.

Güneydoğu'nun ihracatı yüzde 1 arttı!

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, bölgeden bu yılın ilk yarısında yapılan ihracatın geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 1 artarak 4 milyar 535 milyon 203 bin dolara ulaştığını belirtti.

Deprem ve sel felaketlerine rağmen Güneydoğu Anadolu ihracatta şaha kalktı!

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Celal Kadooğlu, “Bölgede 6 ayda 5,3 milyar dolarlık ihracat gerçekleşti. Bu rakamın yüzde 28,8’ini birlik olarak biz gerçekleştirdik” dedi.

Güneydoğu'da konut satışları artıyor!

Eylül ayı konut satış rakamları 23 Ekim'de TÜİK tarafından açıklandı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Ocak-Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 11,8'lik artışla 57 bin 745'ten 68 bin 189'a yükseldi..

Doğu ve Güneydoğu yatırımları OSB'leri heyecanlandırdı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yönelik olarak açıklanan son dönemlerin en büyük yatırım teşvik paketi bölgedeki Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) de büyük bir heyecan yarattı.

Doğu ve Güneydoğu yatırımlarını Kalkınma Bakanlığı koordine edecek!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik teşviklerde destek mekanizmasının uygulamasını Kalkınma Bankasına yaptıracaklarını, Kalkınma Bakanlığının da koordinasyon görevini yürüteceğini bildirdi.

Yatırımcı ve turizmciler Doğu ve Güneydoğu'ya akın edecek!

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu'ya yönelik yatırım ve destek hamlesine ilişkin, paketin çok önemli maddeler içerdiğini belirtti.

Güneydoğu yatırım hamlesi memnun etti!

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Emre Altındağ, Başbakan Binali Yıldırım'ın Diyarbakır'da açıkladığı Güneydoğu yatırım hamlesinin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesi terörü bitirecek!

Erzurum, Kars, Ağrı ve Iğdır'daki sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Başbakan Yıldırım'ın Diyarbakır'da müjdesini verdiği Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım hamlesiyle bölgedeki terör olaylarının sona ereceğini umut ediyor.

Doğu ve Güneydoğu'da 5 ayrı cazibe merkezi olacak!

Doğu ve Güneydoğu teşvik paketinde kurulacak 5 cazibe merkezinin her birinin uzmanlık alanı ayrı olacak. 5 merkez hazır giyimden, hayvancılığa, lojistikten, madenciliğe uzmanlık alanlarına göre yatırım çekecek.

Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesi inşaatı uçuracak!

Başbakan Binali Yıldırım'ın önceki gün Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi, inşaat sektöründe heyecan yarattı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu yatırım hamlesi sevinçle karşılandı!

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesi bölgedeki sivil toplum kuruluşlarınca sevinçle karşılandı

Bankalar Doğu ve Güneydoğu'ya yatırımı destekleyecek mi?

Doğu ve Güneydoğu’nun kalkınması için yatırım yapmak isteyen iş adamları bankaların bölgeye yönelik kredi politikalarını eleştiriyor. Bankaların "Riskli Bölge" tanımlamasıyla kredi kullanımında ayak diretmesi ve erken geri ödeme çağrıları girişimcinin şevkini kırıyor.

Doğu ve Güneydoğu’daki iller cazibe merkezine dönüşecek!

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Diyarbakır’da açıkladığı, Doğu ve Güneydoğu’daki illeri cazibe merkezi haline dönüştürecek program ses getirdi.

İş dünyası, Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesinden memnun!

İş dünyası örgütleri, Başbakan Binali Yıldırım'ın dün Diyarbakır'da açıkladığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik yatırım ve kalkınma hamlesini memnuniyetle karşıladı.

güneydoğu ihracat rakamları Haberi

güneydoğu ihracat rakamları


Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, bölgeden bu yılın 11 aylık döneminde 8 milyar 192 milyon dolarlık ihracat yapıldığını bildirdi. 


Çıkmaz, yaptığı yazılı açıklamada, ocak-kasım 2014 döneminde 188 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti. 


Yılın 11 ayında 8 milyar 192 milyon dolarlık ihracat yapıldığını vurgulayan Çıkmaz, "İhracatımız geçen senin aynı dönemine göre yüzde 3,9 düştü. Dış satımda, Ortadoğu ülkeleri yüzde 60'lık payla ilk sırada, Avrupa Birliği yüzde 16,2'lik pay ile ikinci ve Afrika ülkeleri ise yüzde 8,7'lik payla üçüncü sırada bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.  


Çıkmaz, bölgeden en çok halı, kumaş, iplik, pastacılık ürünleri, plastik ve mamulleri, bitkisel yağlar, değirmencilik ürünleri, dış giyim ve demir çelik ihracatı gerçekleştirildiğini kaydetti.  


Gaziantep'in ihracatta bölge lideri olduğunu aktaran Çıkmaz, bu dönemde kent ihracatının yüzde 2,2 artışla 6...