04 / 05 / 2024

Güneydoğu yatırım teşviği

Güneydoğu yatırım teşviği

Devlet tarafından teşvik uygulaması kapsamında Batman'da 214 iş adamı Organize Sanayi Bölgesi'nden yer tahsisi talebinde bulundu.

Selçuk Geçer 'kesinlikle alın' dedi! O yatırım aracını işaret etti! Elinde parası olan durmasın...

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer elinde parası olanları uyararak, 'kesinlikle alın'' diyerek o yatırım aracını işaret etti. İşte detaylar...

Dolar, euro, arsa, bitcoin ve otomobil değil! İşte yatırımcının yüzünü güldürecek yatırım aracı!

Yatırımcılar, dolar, euro, ev, arsa, otomobil ve bitcoin gibi yatırım araçlarına yatırım yaparken Borsa İzinde isimli borsa yorumcusu yatırımcının yüzünü güldürecek yatırım aracının borsa olduğunu açıkladı. İşte ayrıntılar...

Göçbeylim Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Göçbeylim Gayrimenkul Yatırım Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 66 bin TL sermaye bedeli ile Aksata Kimya Ürünleri tarafından kuruldu.

Türkiye’nin istikbali güneş enerjisine yatırım yapmaktır!

Prof. Dr. Şule Erten Ela, güneşin bir saatlik enerjisinin dünyanın bir yıllık enerji ihtiyacını karşılayabileceğini belirterek, “Petrol tükendiğinde güneşli olan yerler değer kazanacak. Türkiye’nin istikbali de güneş enerjisine yatırım yapmaktır” dedi.

Borsada gözler ikinci yarıda! Nasıl bir yatırım pozisyonu almalı? İşte uzmanlardan portföy önerileri…

Seçim sürecinin atlatılmasıyla yatırımcılar yılın ikinci yarısına odaklandı. Borsa yükseliş trendini sürdürürken, yılın ikinci yarısına ilişkin nasıl bir yatırım stratejisi izlenmesi gerektiği en fazla merak edilen konulardan biri. İşte uzmanların portföy önerileri…

İslam Memiş ''sizi zengin edecek'' diyerek o yatırım aracını işaret etti! Bakmayan çok pişman olacak!

Altın ve piyasa uzmanı İslam Memiş, ''sizi zengin edecek'' diyerek öyle bir yatırım aracını işaret etti ki yatırımcılar görür  görmez şaşkına döndü. İşte İslam Memiş'ten son dakika çarpıcı açıklama.

Yatırım dehası İslam Memiş'ten öyle bir yorum geldi ki..! Ne altın ne dolar 2024'te bunu alan turnayı gözünden vuracak

ONS'ta yaşanan gerileme piyasayı panik havasına soktu. 1.185 TL rekorunu gören gram altın fiyatı da %7'lik bir düşüş yaşamasının ardından altın ve doların akıbetini söylerken 2024'ün yeni gözdesi olacak yatırım aracından da bahsetti.

2022 yılında hangi sektörlere yatırım yapıldı? En fazla yatırım teşviğini hangi sektör aldı?

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı geçen yıla ilişkin yatırım teşvik belgelerini açıkladı. Buna göre, geçen yıl desteklenen yatırımların tutarı yüzde 43 oranında artış gösterirken, 357 binden fazla kişiye ise iş imkanı sağlandı.

M Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Şişli’de kuruldu!

M Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Şişli’de Cüneyt Ali Turgut ve Abdullah Turgut ortaklığında kuruldu.

Duruk Güzelce Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Duruk Güzelce Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Bakırköy'de Ali Metin Duruk, Mahmut Atom Duruk ve Mehmet Çetin Duruk ortaklığında kuruldu.

Best Gürel Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Sarıyer Şubesi açıldı!

Best Gürel Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi Sarıyer Şubesi Sarıyer'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Hayati Gürel tarafından açıldı.

Gayrimenkul yatırımı yapmak güvenli mi?

Prokule Türkiye Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Şirket Yöneticisi Hasan Gürlek gayrimenkul yatırımını kaleme aldı. İşte Hasan Gürlek'in 'Yatırım yapmak isteyenler kararsız kalıyor. Neden?' başlıklı yazısı...

Çukurova Havalimanı için 2.3 milyar TL'lik yatırım teşvik belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

Güneydoğu yatırım teşviği Haberi

Güneydoğu yatırım teşviği

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Batman'da 214 iş adamı yapacakları yatırımlar için Organize Sanayi Bölgesi'nden (OSB) yer istedi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kalkınması için yapılan teşvik uygulaması, batıdaki firmaları bölgeye yönlendirdi.

Batman'da da 85 tekstil, 26 gıda, 29 inşaat, 12 mobilya, 26 plastik, 31 makine ve 5 de cam sektöründe olmak üzere 214 yatırım için başvuru yapıldı.


OSB'nin alanı genişletilerek 76 fabrikanın faaliyet yürüttüğü, 3 bin 700 kişinin istihdam edildiği OSB'de daha sonra da Valilikçe yeni yer tahsisi için çalışma başlatıldı.

"Devletimizin tüm imkanlarını seferber ediyoruz"

Batman Valisi Ahmet Deniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batman OSB'nin yüzde 100 dolduğunu söyledi.

Devletin verdiği desteklerden yararlanmak isteyen 214 yatırımcının fabrika kurmak için başvuru yaptığını ifade eden Deniz, "OSB'yi büyütüyoruz. 2 bin dönümlük alanın kamulaştırma...