03 / 05 / 2024

Güneydoğu yeniden inşa

Güneydoğu yeniden inşa

Terör operasyonlarının ardından Güneydoğu’da imar-inşa çalışmaları sürerken, müteahhit sıkıntısı süreci yavaşlatıyor. İhalelere PKK’ya yakın müteahhitlerin sızdığı bilgisi nedeniyle ince elenip sık dokunuyor.

Güneydoğu’nun yeniden inşasını işadamları mı yapacak?

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Toledo gibi olacak” dediği, başta Sur ilçesi olmak üzere Güneydoğu’da terör nedeniyle yerle bir olan şehirlerin yeniden inşa işini, işadamlarına vermenin altyapısı hazırlandı.

TOKİ Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki projeler için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Doğu Anadolu Bölgesi ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Yapılacak Olan Toplu Konut Projeleri için 3. Paket Zemin Etüt Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi ihalesi 23 Mart 2021 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Mustafa Demir: Samsun'u yeniden inşa ediyoruz!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Daire Başkanlıkları ile değerlendirme toplantısında konuştu. Başkan Demir, Samsun’u yeniden inşa ettiklerini söyledi.

Mehmet Sekmen: Erzurum'u yeniden inşa ediyoruz!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Doğu Anadolu Belediyeler Birliği toplantısında Erzurum'u yeniden inşa edecek projelerin hayata geçeceğini açıkladı. 

Görev süremin önemli bir kısmını Güneydoğu'nun imarı için harcadım!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada iki yılı aşan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı döneminde, görev süresinin önemli bir kısmını Güneydoğu'da şehirlerin imar ve ihyası için harcadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mehmet Özhaseki Güneydoğu ve Doğu'yu yeniden imar etti!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Mehmet Özhaseki'nin Güneydoğu ve Doğu'yu yeniden imar ettiğini söyledi.

Ümraniye'deki imarlı yerler yeniden inşa edilecek!

2B arazilerinin bulunduğu mahallelerde önemli imar sorunlarının olduğunu söyleyen AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım, ''Ümraniyemize yakışmayan bu imarlı yerlerimizi yeniden inşa edeceğiz'' dedi.

Terörün yıktığı Sur’u devlet yeniden inşa etti!

Terör örgütü PKK mensupları tarafından yıkılan Sur, devlet tarafından yeniden inşa edildi. Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz mahallelerinde ihya çalışmaları başlatıldı.

Vestel Güneydoğu'da 6 ayda 6 mağaza açtı!

18 yıldır Vestel bayisi olarak Güneydoğu Anadolu'da mağazalar açan Uğur Pazarlama, ilk 6 ayda, 6 yeni mağaza açtı. Bölgedeki Vestal mağazası sayısı 18'e çıkardı.

Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek!

Fatih Sultan Mehmet’in alemdarlarından Ali Haydar Dede tarafından Sultan II. Bayezid Han devrinde, mescit olarak inşa ettirilen, günümüzde sadece temel kalıntıları bulunan Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek. 

Doğu ve Güneydoğu'da 30 bin konut ve işyeri inşa edildi!

Doğu ve Güneydoğu seçimde "devam" dedi. Devlet, merkezlerin alt yapıları yenilendi, bölgeye 30 bin konut ve binlerce işyeri inşa edildi...

Güneydoğu'da yeni konutların inşası sürüyor!

Güneydoğu’nun kaderi dev yatırımlarla değişti. Terörden temizlenen şehirler inşa edilen konutlarla birlikte güzelleşti, hayat normale döndü.

Somali Parlamento binası yeniden inşa edilecek!

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), iç savaş sebebiyle hasar gören Somali Parlamento binasını yeniden inşa edecek. 

Güneydoğu yeniden inşa Haberi

Güneydoğu yeniden inşa

Terör operasyonlarının ardından Güneydoğu’da imar-inşa çalışmaları sürerken, müteahhit sıkıntısı süreci yavaşlatıyor. İhalelere PKK’ya yakın müteahhitlerin sızdığı bilgisi nedeniyle ince elenip sık dokunuyor


Başbakan Binali Yıldırım, pazar günü Diyarbakır’a gidiyor. Bu ziyaret çok önemli zira terör örgütü PKK’nın meskûn mahallerdeki çukur-barikat stratejisinin çökertilmesinden sonra bölgede terörün yol açtığı yaraların sarılması, vatandaş-devlet kucaklaşmasının sağlanması, bölgenin sosyal ve ekonomik açıdan kalkındırılması gerekiyor. Yıldırım, ziyarette yatırım ve teşvik paketini de açıklayacak. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Güneydoğu’da, meskûn mahal çatışmalarıyla terörün yıktığı yerlerdeki imar-inşa çalışmalarının akıbeti merak konusu olmuştu. 81 maddelik Terörle Mücadele Eylem Planı’nın siyasi, idari ve askeri tedbirler içeren ayağına ilişkin bazı adımlar atıldı ancak ekonomik ve sosyal açıdan atılması gereken adımlar var. Yıkılan binaların ve ilçelerin ayağa kaldırılması konusunda bazı sıkıntılar...