05 / 05 / 2024

Güneydoğuda kaç tane osb kurulacak

Güneydoğuda kaç tane osb kurulacak

GAP Bölge Kalkınma İdaresi ( BKİ ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, Güneydoğu' daki Organize Sanayi Bölgesi ( OSB ) sayısının 16' dan 26' ya çıkacağını söyledi...

Toplanma alanı nedir? İstanbul'da kaç tane toplanma alanı var?

İstanbul'da geçtiğimiz hafta yaşanan 5,8 büyüklüğündeki deprem, toplanma alanlarının ne durumda olduğunu bir kez daha gündeme getirdi. Peki nedir bu toplanma alanı? İstanbul'da kaç tane toplanma alanı var? İstanbul'daki toplanma alanları nerelerde?

DİKA yatırımcıları Doğu ve Güneydoğu'ya çekiyor!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için geliştirilen Cazibe Merkezleri Programı'nda başvurular devam ediyor. Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), yatırımcıları bölgeye davet ediyor.

TOKİ Doğu ve Güneydoğu'da yoğun çalışıyor!

Turan da kendisine yöneltilen "Terör nedeniyle zarar gören yapılara ilişkin herhangi bir çalışma yapılacak mı?" sorusu üzerine, "Doğu ve Güneydoğu, konut ihtiyacı anlamında en yoğun çalıştığımız bölgelerden." dedi.

Doğu ve Güneydoğu'da kentsel dönüşüm yapılacak!

Doğu ve Güneydoğu'da binalar, yerleşim yerleri büyük zarar gördü. Bu durum vatandaşları son derece rahatsız ederken, AKP'den kentsel dönüşüm açıklaması geldi.

Krha Grup İnşaat Danışmanlık Yapı Malzemeleri Mobilya Gıda Tekstil Kağ.Ambalaj İç ve Dış Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Krha Grup İnşaat Danışmanlık Yapı Malzemeleri Mobilya Gıda Tekstil Kağ.Ambalaj İç ve Dış Tic.Ltd.Şti. Kadri Akan tarafından 500 bin TL sermaye ile 16 Aralık'ta Küçükçekmece, Kanarya Mahallesi'nde kuruldu.

Doğu ve Güneydoğu'nun değeri spor tesisleri ile artıyor!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın göreve geldiği 2013 yılından itibaren Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerine yapılan yatırımlarda gözle görülür bir artış gözleniyor

Güneydoğu'daki OSB'lere yatırım talebi artıyor!

Güneydoğu Anadolu Projesi'ne bağlı 9 ilde uygulanan teşviklerle sayısı 26'ya çıkacak Organize Sanayi Bölgeleri'ne sanayiciler yoğun ilgi gösteriyor.

Emlak beyan değerini gösteren belge kaç sene geçerli?

Tapuda yapılan satış işlemi için tapu müdürlüğüne bazı belgelerin teslim edilmesi ve tapu harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, satış için belediyeden alınan emlak beyan değerini gösteren belge kaç sene geçerli?

Yatırımların dörtte biri Doğu ve Güneydoğu'ya!

Son 13 yılda Türkiye'nin 81 iline, 6 önemli yatırım alanında toplam 462 milyar 791 milyon lira tahsis edilirken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine bu yatırımlardan ayrılan payın büyüklüğü 105,4 milyar lirayı buldu.

Sadrettin Karahocagil Güneydoğu'daki yatırımları anlattı!

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Güneydoğu'daki OSB’lerde yatırım için bin firmanın sıra beklediğini ve Gaziantep’te 6'ncı, Şanlıurfa’da 3'üncü, Diyarbakır'da 2'nci OSB'nin hazırlandığını belirtti.

Son yıllarda Doğu ve Güneydoğu'ya ne kadar yatırım yapıldı?

Son 13 yılda Türkiye genelinde yapılan 462,8 milyar lira yatırımının yaklaşık dörtte biri Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine tahsis edildiği bildirildi

TOKİ'den Doğu ve Güneydoğu'ya 18,2 milyar TL'lik yatırım!

Son 13 yılda Türkiye genelinde yapılan 462,8 milyar lira yatırımının yaklaşık dörtte biri Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine tahsis edildiği bildirildi. TOKİ ise toplam 18,2 milyar liralık yatırım yaptı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu 105 milyar lira yatırım yapıldı!

Son 13 yılda Türkiye genelinde yapılan 462,8 milyar lira yatırımının yaklaşık dörtte biri Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine tahsis edildiği bildirildi.

Güneydoğuda kaç tane osb kurulacak Haberi

Güneydoğuda kaç tane osb kurulacak

GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanı Sadrettin Karahocagil, Güneydoğu'daki Organize Sanayi Bölgesi (OSB) sayısının 16'dan 26'ya çıkacağını söyledi.


Türkiye'nin kalkınmasında ve ekonomik gelişmesinde öncü rol üstlenen OSB'lerin sayısı, teşvik yasalarının uygulanmasıyla artmaya başladı. Yasanın en fazla avantajı sunduğu 6. bölge illerinin bulunduğu Güneydoğu'da yeni kurulan OSB'ler istihdam ve üretime katkı sunuyor.


Özellikle sanayinin az geliştiği kentlerin bulunduğu bölgede yaygınlaştırılan OSB'lerde fıstık, pamuk, mercimek ve buğday gibi tarım ürünlerinin işlendiği işletmelere daha fazla ağırlık veriliyor.


Halen 16 OSB'nin bulunduğu Güneydoğu'da Teşvik Yasası'nın da katkısıyla 10 OSB'nin daha kurulumu için başlatılan çalışmalar devam ediyor.


Bölgenin ekonomideki lokomotifi Gaziantep'in yanı sıra Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır'da yeni yatırımlar artık OSB'lerde hayata geçecek.



15 MİLYARLIK TEŞVİK


Karahocagil, bölgede sulama enerji ve sosyal çalışmalarının yanı sıra sanayinin gelişimine yönelik projelerin yürütüldüğünü söyledi.


Bölgede...