03 / 05 / 2024

Güneydoğuda kentsel dönüşüme ne zaman başlanacak

Güneydoğuda kentsel dönüşüme ne zaman başlanacak

Güneydoğu'da 'topyekûn bir kentsel dönüşüm yapılmalı' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Halkı yalnız bırakmayın"... "Bölgede sosyo-psikolojik desteklerin artırılması lazım. Dedi.

TBMM'de kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine devam edilecek!

Aktarılan son dakika bilgilerine göre TBMM Genel Kurulunda kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifinin görüşmelerine bu hafta da devam edilecek.

TBMM'de 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmeleri başlıyor!

Haftalık çalışmasına yarın başlayacak olan TBMM Genel Kurulu'nda, 12. Kalkınma Planı ile kentsel dönüşüme yönelik kanun teklifinin görüşmelerine başlanacak.

İzmir Gültepe sakinlerinden kentsel dönüşüm tepkisi!

Gültepe Semti Kentsel Dönüşüm Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin genel kurulunda konuşan mahalleli, kentsel dönüşüme tepki gösterdi. 

Tuzla Birlik Sitesi'nde duran kentsel dönüşüme site sakinlerinden tepki!

İstanbul'un Tuzla ilçesinde bulunan Birlik Sitesi'ndeki hak sahipleri, 4 yıldır inşaatı yapılmayan kentsel dönüşüme tepki gösterdi.

Avcılar'da kentsel dönüşüme engel!

Kocaeli Gölcük merkezli meydana gelen büyük Marmara Depremi’nde İstanbul Avcılar'daki 287 bina orta derecede hasar gördü. İlçede orta hasarlı 90 binada yaşayan sakinler, kentsel dönüşüme ikna edilemedi

İstanbul’da 20 bin kişiyi ilgilendiren kentsel dönüşüme 4 partiden destek!

İBB Meclisi, AKP’li Güngören Belediyesi’nin kentsel dönüşüme ilişkin imar planı değişikliği teklifini oy birliğiyle kabul etti. Mecliste grubu olan 4 partinin de desteklediği, üç mahalleyi kapsayan, yaklaşık 20 bin kişiyi ilgilendiren kentsel dönüşüm kararıyla, daha önce belirlenmiş olan imar haklar

Emlak dünyasından kentsel dönüşüme destek!

İzmir’de yaşanan deprem sonrasında kentsel dönüşüm konusu tekrardan gündeme geldi. Yetki belgeli emlak işletmeleri de kentsel dönüşüme tam destek vermeye hazır olduklarını duyurdu.

Kemal Kılıçdaroğlu: Kentsel dönüşüme karşı değiliz!

Sancaktepe'nin İstanbul'a yakışır bir merkez olacağını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Kentsel dönüşüme karşı değiliz. İnsanlar daha güzel yerde yaşamalı, daha iyi evlerde yaşamalı'' dedi.

Yaşanan depremler bizi kentsel dönüşüme itiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, " "Son yüzyılda bu ülkede yaşanılan 6 şiddeti ve üzerindeki depremlerin sayısı tam 56, can kaybımız 83 bin, mal kaybımız 100 milyar doların üzerinde. Bu bizi kentsel dönüşüme doğru itiyor." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüme 1 milyar TL ayırdı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 2018 yılı için kentsel dönüşüme 1 milyar liralık bütçe ayırdıklarını söyledi.

Seven İnşaat Kadıköy'de kentsel dönüşüme farklı bakış açısı getirdi!

Kadıköy bölgesinde faaliyet gösteren Seven İnşaat, kentsel dönüşüme farklı bir bakış açısı getirdi..

Bayburt kentsel dönüşüme tabi olacak!

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, belediye çalışmalarıyla ilgili muhtarlara bilgi verdi. Memiş, Bayburt’un bütünüyle kentsel dönüşüme tabi olacağını söyledi.

Anne Gözüyle Kentsel Dönüşüm Paneli 12 Mayıs'ta!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi tarafından Anne Gözüyle Kentsel Dönüşüm ve Toplumsal Değişim Paneli 12 Mayıs Cuma günü saat 14.00’da düzenlenecek.

Güneydoğuda kentsel dönüşüme ne zaman başlanacak Haberi

Güneydoğuda kentsel dönüşüme ne zaman başlanacak

Türkiye'nin en önemli gündem maddesinin terör mağdurlarına yönelik adımlar olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Bölgede sosyo-psikolojik desteklerin artırılması lazım. Güneydoğu'da kentsel dönüşüme süratle başlanmalı. Tamirat ve restorasyonla uğraşmayın. Bu hem zamandan hem de paradan kaybettirir. Kısa zamanda topyekûn bir kentsel dönüşüm yapılmalı" dedi. 


SURİYE VE TERÖR ANA GÜNDEM


Göreve yeni başlayan bakan yardımcılarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul eden Erdoğan, Türkiye'nin en önemli gündem maddelerinin Suriye'de devam eden savaş ile terör mağdurlarına yönelik önlemler olduğuna dikkat çekti. Sosyo-psikolojik desteklerin artırılması gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "Terörün tahribatının giderilmesi Türkiye'nin en önemli meselesidir. Bu konuda hızla hareket edilmesi lazım" dedi. 


TOPYEKÛN DÖNÜŞÜM 

Bakan yardımcılarına, 'Daha çok sahada olun' mesajı veren Erdoğan, "Bölgeye gidin, terörden zarar gören vatandaşlarla iç içe olun. Yalnız bırakmayın" tavsiyesinde bulundu. Güneydoğu'da kentsel dönüşüme...