15 / 05 / 2024

güneydoğuda rüzgar enerji santralleri

güneydoğuda rüzgar enerji santralleri

Adıyaman merkezinin kuzeyindeki yüksek tepelerde yaklaşık 2 yıl önce kurulum çalışmalarına başlanan santralde deneme üretimleri tamamlandı. Bölgede kurulan 11 rüzgar türbininde üretilen enerji, elektrik şebekesine veriliyor...

SANKO Enerji, rüzgar-güneş hibrit santral yatırımını tamamladı

SANKO Enerji, Karaman’da başlattığı rüzgar ve güneşe dayalı hibrit elektrik santrali yatırımını tamamladığını belirtti. İşte haberin ayrıntıları...

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

Enerji Enstitüsü’nün raporuna göre yenilenebilir enerjinin payı tüm dünyada güçlü biçimde artmaya devam ediyor. Solar kaynaklı enerji üretimi geçen yıl yüzde 25, rüzgar kaynaklı üretim yüzde 13 oranında artış gösterdi.

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited kuruldu!

Damla Rüzgar Güneş Enerji Santralleri Ve Panoları İmalat İnşaat Sanayi Ticaret Limited bugün Şişli'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Alı Nadrmohammadı Moghad ve Mohammakmahdı Mohsenı ortaklığında kuruldu.

İzmir Kozbeyli Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Foça Kozbeyli Rüzgar Enerji Santrali'ne ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı...

Bergama Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş santrali imar planı askıda!

İzmir Bergama ilçesine bağlı Örlemiş Köyü Rüzgar ve Güneş Enerji Santralleri amacıyla hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı...

Doğu ve Güneydoğu yatırımları 200 bin kişiye istihdam sağlayacak!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci: "Doğu ve Güneydoğu için açıklanan yatırım-destek hamlesi, yılda yaklaşık 200 bin insanımıza iş imkanı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Doğu ve Güneydoğu'da arsa yatırımları hızlandırılmalı!

Başbakan Binali Yıldırım’ın Doğu ve Güneydoğu’ya yönelik olarak açıkladığı teşvik paketi, bölgedeki iş ve ekonomi çevreleri tarafından çok olumlu karşılandı.

Doğu ve Güneydoğu'da ulaşıma 8.3 milyar TL'lik yatırım!

Doğu ve Güneydoğu yatırım hamlesi kapsamında, önümüzdeki 5 yıl içerisinde 4 bin 800 kilometre karayolu projesi tamamlanacak, bunlar arasında 28 tünel ve 2 köprü de yer alacak.

İşte Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım hamlesinin şifreleri!

Güneydoğu’daki 6 ilde her yıl anahtar teslim 30 fabrika inşa edilecek. Özel sektörün yılda ortalama 328 firmadan 1.6 milyar TL yatırım yapması için yine yılda 536 milyon TL kamu desteği öngörüldü.

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım programının detayları belli oldu!

Doğu ve Güneydoğu’da terörden zarar gören yerleşim birimlerine büyük yatırımlar yapılacak. Sur, Şırnak, Silopi, İdil, Cizre, Yüksekova, Nusaybin 10 milyar liralık projelerle 2019’a kadar yenilenecek.

Doğu ve Güneydoğu'ya 62 milyarlık kamu yatırımı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine 4 yılda 62 milyar liralık kamu yatırımı yapılmasını öngören yatırım ve kalkınma hamlesi, bölgedeki sanayi sitelerinde çalışanlar için yeni iş umudu oldu.

Doğu ve Güneydoğu yatırımları OSB'leri heyecanlandırdı!

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yönelik olarak açıklanan son dönemlerin en büyük yatırım teşvik paketi bölgedeki Organize Sanayi Bölgeleri'nde (OSB) de büyük bir heyecan yarattı.

Doğu ve Güneydoğu yatırımlarını Kalkınma Bakanlığı koordine edecek!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik teşviklerde destek mekanizmasının uygulamasını Kalkınma Bankasına yaptıracaklarını, Kalkınma Bakanlığının da koordinasyon görevini yürüteceğini bildirdi.

güneydoğuda rüzgar enerji santralleri Haberi

güneydoğuda rüzgar enerji santralleri

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde bir firma tarafından kurulan rüzgar enerji santralinde elektrik üretimine başlandı.


Adıyaman merkezinin kuzeyindeki yüksek tepelerde yaklaşık 2 yıl önce kurulum çalışmalarına başlanan santralde deneme üretimleri tamamlandı. Bölgede kurulan 11 rüzgar türbininde üretilen enerji, elektrik şebekesine veriliyor.

Santralin müdürü Zeynel Palta, projenin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan (EPDK) alınan ilk lisanslı rüzgar enerjisi yatırımı olduğunu söyledi.

Devletin, yenilenebilir enerji yatırımlarına verdiği desteğin arttığını ifade eden Palta, "Bu bölge rüzgar enerjisi üretimi için çok uygun bir alan. Yaklaşık 3 yıl süren rüzgar ölçümlerinin ardından 11 rüzgar türbininden oluşan yatırımımızı hayata geçirdik" dedi.

Palta, dünyada kabul gören rüzgar enerjisi santrallerinin Türkiye'de de yaygınlaşmaya başladığını, artık çevreye duyarlı projelerin ön plana çıkmaya başladığını kaydetti.

Santralin, bölgeye örnek olacağına inandığını anlatan Palta, "Doğu ve...