21 / 05 / 2024

Güneydoğuyu ziyaret eden turist sayısı

Güneydoğuyu ziyaret eden turist sayısı

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni sürecin başladığı 2013’te bu sayı yüzde 34.79 artışla 2 milyon 100 bin 289 kişi ziyaret etti...

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Doğu ve Güneydoğu'ya yatırım hamlesini sektör temsilcileri değerlendirdi!

Terörden temizlenen doğu ve güneydoğuyu gelişmişlik ve kalkınmışlıkta yurdun batısına yaklaştıracak 140 milyar liralık yatırım hamlesine, ekonomideki STK'ların desteği tam oldu.

Doğu ve Güneydoğu’daki kamu gayrimenkulleri karakol olacak!

Doğu ve Güneydoğu’da karakol inşaatları devam ederken, süreci hızlandırmak için yeni bir düzenlemeye gidiliyor. Kamu kurumlarının taşınmazları, Bakanlar Kurulu kararıyla İçişleri’ne devredilebilecek

Güneydoğu Anadolu'da yeniden şehirleşme çalışmaları başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yeniden şehirleşme çalışmaları içerisine girdiklerini vurguladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk etapta Toplu Konut İdaresi olarak konut inşasına başladık, bu adımları atıyoruz. " dedi.

Doğu ve Güneydoğu'ya 30 bin yeni konut geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'da terörden zarar gören vatandaşlara yönelik çalışmalar çerçevesinde 30 bin konut yapılacağını açıkladı.

35 milyar liralık Doğu ve Güneydoğu paketi açıklanıyor!

Doğu ve Güneydoğu’ya teşvik ve sosyal yardım paketi bugün açıklanıyor. 4 cazibe merkezinin kurulmasından, alım garantili fabrika yatırımlarına paketin toplam büyüklüğünün 35 milyar lira olması bekleniyor.

Güneydoğu 17 milyar TL'ye yenilenecek!

Devlet Güneydoğu’da terörün zarar verdiği mülklerin yeniden inşa sürecini hızlandırdı. Sur’un ardından Silopi, Cizre ve İdil’de alt yapı, tarihi eserlerin onarımı, bina inşaatı gibi harcamalar için toplamda 17 milyar TL’lik maliyet hesaplandı.

Güneydoğu'daki yeni cazibe merkezleri bölge ekonomisini güçlenecek!

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Başbakan Binali Yıldırım’ın, bölge için kapsamlı ve kazançlı bir müjde verdiğini, Güneydoğu’ya yeni zenginlik merkezlerinin kazandırılmasının bölge ekonomisini güçlendireceğini söyledi.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da fabrikaları devlet inşa edecek!

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde yeni cazibe merkezleri oluşturacaklarını, buralarda fabrikaları devletin inşa edeceğini, özel sektörün işleteceği fabrikaların ürünlerini yine devletin alacağını söyledi.

Güneydoğu'daki 7 bölge için yapılacak dönüşüme özel sektör davet edildi!

Fatma Güldemet Sarı, yeniden inşa edilecek Güneydoğu’daki 7 bölge için özel sektöre çağrıda bulundu. İstanbul’daki inşaat şirketlerini davet eden Sarı, “Özel sektörü özellikle davet ediyorum. Taş üstüne bir taş da siz koyun” dedi.

Güneydoğu’nun yeniden inşasını işadamları mı yapacak?

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun “Toledo gibi olacak” dediği, başta Sur ilçesi olmak üzere Güneydoğu’da terör nedeniyle yerle bir olan şehirlerin yeniden inşa işini, işadamlarına vermenin altyapısı hazırlandı.

Güneydoğu'da inşaat sektörü durgun başladı!

Havaların ısınmasıyla birlikte inşaat sezonu başladı. Ancak firmalar, işlerin durgun başladığını söylüyor. Güneydoğu'daki olaylar ve TOKİ inşaatlarının işlerin düşmesinde etkili olduğunu belirten işletmeler, sezondan umutlu olmadıklarını dile getirdi.

TOKİ, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da yeni şehirler kuracak!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yeni şehirler yaratacaklarını belirterek, “Örneğin Gaziantep’te 55 bin konutluk projeye başladık. Burada yaklaşık 300 bin nüfus yaşayacak” dedi

Güneydoğuyu ziyaret eden turist sayısı Haberi

Güneydoğuyu ziyaret eden turist sayısı

Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) gündeme gelen ‘çözüm süreci’ ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşanan turizm hareketliliği rakamlara da yansıdı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni 2012 yılında ziyaret eden turist sayısı 1 milyon 558 bin 171 düzeyinde bulunurken, sürecin başladığı 2013’te bu sayı yüzde 34.79 artışla 2 milyon 100 bin 289’a yükseldi.



BÖLGEDE YATAK KAPASİTESİ % 5.1 ARTTI


Turist sayısı ile birlikte bölgedeki turizm tesislerindeki artış da dikkat çekti. 2012 yılında bölgede toplam 293 adet Kültür ve Turizm Bakanlığı belgeli tesis faaliyet gösteriyordu. Bu tesislere ait de 44 bin 657 yatak bulunuyordu. 2013 yılı sonuna gelindiğinde bu sayı yüzde 5.1 artışla 308’e yükseldi. Bölgede bulunan tesislerde geceleme sayısında da artış gözlendi. 2012’de bölgede konaklayan kişi...