03 / 05 / 2024

Güngör Uras yazıları

Güngör Uras yazıları

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Güngör Uras,  60 yıl boyunca gezdiği ülkelerle ilgili izlenimleri yazdığı kitabı "O Ülkeden Bu Ülkeye Geze Geze" çıktı. Uras, kitabında Fransa'dan Rusya'ya ABD'den Singapur'a kadar onlarca ülkedeki anılarını paylaştı. 

Konuta hücum devam ediyor!

2015’te olanlar ve 2016’da olacaklar... Devletin kıt kaynakları büyük inşaat projelerine, halkın birikimleri konuta gidince, yatırıma, üretime gidecek para kalmıyor. İnşaat ve konut yatırımlarıyla büyüme gerçekleşemiyor.

İnşaat maliyeti enflasyonu geçti!

Merkez Bankası “Türkiye geneli için” aylık konut endeksi ve yeni konut endeksi yayımlıyor. Merkez Bankası’nın yayımladığı son bilgi 2014 Kasım ayı itibarıyla yıllık konut fiyatlarındaki artışı gösteriyor.

Güngör Uras: Turizm 34 milyar dolar getirse de üvey evlat!

Milliyet Gazetesi yazarı Güngör Uras bugünkü yazısında turizm sektörünün durumunu değerlendirdi. Uras: ''Turizm Antalya için önemli ama Türkiye için de önemli. 2013 yılında turizmden 34 milyar dolar döviz geldi'' dedi.

Üngör Gayrimenkul Gıda Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Üngör Gayrimenkul Gıda Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Bahçelievler'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Cengiz Ergül tarafından kuruldu.

Güngören Akıncılar Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Güngören ilçesi, Akıncılar Mahallesi, 11751 ve 11753 parsellere ilişkin 1/5000 ölçekli 15.09.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Güngör34 Global İnşaat Malzemeleri Otomotiv Petrol Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güngör34 Global İnşaat Malzemeleri Otomotiv Petrol Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Veysel Güngör tarafından kuruldu.

Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor! 1 gram gümüş bugün kaç liradan satılıyor? 

Küresel ekonomide stagflasyon tehdidi gittikçe açığa çıkması ons altın ve ons gümüş fiyatlarının daha iyi performans göstereceğine işaret ediyor. Yıllık gümüş talebinin 100 milyon onsa çıkması öngörülüyor. Peki bugün gümüşün ons fiyatı ne kadar? 1 gram gümüşün fiyatı kaç lira?

Dolar 24 TL sınırına yaklaştı! Gümbür gümbür geliyor! Yatırımcılar o günü bekliyor

Dolar/TL kuru bugün 24 TL sınırına yaklaştı. Dolar kurundaki yükselişler devam ederken yatırımcılar Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı. Dolar gümbür gümbür geliyor...

Güngör Paslanmaz Metal Kağıt Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güngör Paslanmaz Metal Kağıt Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Ertan Güngör tarafından kuruldu.

Güngör Denizcilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güngör Denizcilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te Can Güngör tarafından kuruldu.

KİPTAŞ Güngören, Bağcılar ve Beylikdüzü projelerinde son durum!

KİPTAŞ Güngören, Bağcılar ve Beylikdüzü projelerinde son durum ne? İşte kentsel dönüşüm projeleri olarak hayata geçirilen projelerde son dakika gelişmeleri...

Güngören Belediyesi imarlı arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

İstanbul İli Güngören Belediye Başkanlığı, Güngören'de yer alan arsayı satışa çıkardı. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ihale ilanı ile ilgili detaylar...

Hürana Güngör: Kentsel dönüşüm, konut ve kira krizini çözer!

Kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yapan İYİ Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Hürana Güngör “Kentsel dönüşüm, konut ve kira krizini de çözer” dedi.

Attaroğlu Mühendislik Mimarlık'ın acı günü! Orhan Güngör vefat etti!

Attaroğlu Mühendislik Mimarlık İnşaat Sanayi ve Ticaret LTD. Şirketi'nin ortağı Şafak ve Hakkı Attaroğlu'nun babası Orhan Güngör hayatını kaybetti. 

İstanbul Güngören'de kentsel dönüşüm tepkisi!

İstanbul'un Güngören ilçesinde yer alan Doğakent Sitesi'nde devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yeni binaların inşa edilmesi isteyen vatandaşlar çağrıda bulundu.

Murat Güngör Yapı İnşaat Anonim Şirketi kuruldu!

Murat Güngör Yapı İnşaat Anonim Şirketi bugün Esenyurt'ta 249 bin TL sermaye bedeli ile Murat Güngör tarafından kuruldu.

Güngör Uras yazıları Haberi

Güngör Uras yazıları

Milliyet gazetesi yazarı Güngör Uras'ın 60 yıl boyunca gezdiği ülkelerle ilgili izlenimleri yazdığı kitabı "O Ülkeden Bu Ülkeye Geze Geze" Tarihçi Kitabevi'nden çıktı.

Fransa'dan Rusya'ya ABD'den Singapur'a kadar onlarca ülke Uras'ın anılarında okurla buluşuyor.

Bu ülkelerden biri de İngiltere... 

İngiltere'de mülk edinme konusunu merak eden Uras, İngiltere'de bir emlakçıda yaşadığı ilginç hikayeyi anlatıyor.

"Türk'üm, İstanbul'dan geliyorum" diyen Uras'a "Madem Türk'sünüz size bir ahır verelim"diyen emlakçıyla olan diyaloğu İngiltere'de mülk edinen Türklerin "ahır merakı"nı açıklıyor.

İşte Güngör Uras'ın kitabındaki "Türkler Londra’da Neden Kapış Kapış Ahır Satın Alıyor?" başlıklı o bölüm:

"Türkiye’de duyuyoruz. Birçok kimse gidip Londra’da mülk satın alıyor. Londra’da bir mülk kaça alınır? Nasıl alınır? Bunu merak edip dururum.

 Londra sokaklarında gezinirken, baktım bir emlak komisyoncusu, hemen daldım içeri: 'Efendim, bir yabancı olarak Londra’da emlak satın...