03 / 05 / 2024

güngören tozkoparan yıkımı

güngören tozkoparan yıkımı

50 senelik binaların kentsel dönüşüm kapsamına alınması ile birlikte Tozkoparan'ın çehresinin değişmesi planlanıyor. Peki, TOKİ Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi ne durumda?

KİPTAŞ Güngören Doğakent Evleri'nde son durum ne? Ali Kurt'tan son dakika açıklaması geldi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ tarafından hayata geçirilen Güngören Doğakent Evleri'nde son durum ne? İşte KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'un o paylaşımı...

Emlak Konut GYO Güngören Tozkoparan 2. Etap'ın geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO Güngören Tozkoparan 2. Etap Kentsel Dönüşüm projesinin geçici kabulü yapıldı. İşte detaylar...

Semt Güngören'deki 88 konut ile 8 iş yeri satılıyor! 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ev sahibi olmak için hemen bakın! Büyük fırsat!

Güngören Belediyesi Semt Güngören projesindeki, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere toplam 88 adet konut ile 8 adet iş yerini satıyor. Ev ve iş yeri sahibi olmak isteyenler hemen baksın! İstanbul'da büyük fırsat! 

Güngören Tozkoparan'daki 104 bin metrekarelik riskli alanın imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul Güngören Tozkoparan'daki toplamda 104 bin metrekarelik riskli alanın imar uygulaması askıya çıkarıldı... İşte detaylar...

Emlak Konut GYO Güngören Tozkoparan 3. Etap 2. Kısım başlıyor! 

Emlak Konut GYO Güngören Tozkoparan 3. Etap 2. Kısım için yer teslimi yapıldı. Peki Güngören Tozkoparan 3. Etap 2. Kısım hangi firma imzasıyla inşa edilecek? İşte ayrıntılar...

N Güngören İnşaat Mühendislik Mimarlık Emlak Limited Şirketi kuruldu!

N Güngören İnşaat Mühendislik Mimarlık Emlak Limited Şirketi bugün bayrampaşa'da Nurgün Güngören tarafından kuruldu.

Ordu Ünye'de heyelandan zarar gören evlerin yıkımına başlandı!

Ordu Ünye'de meydana gelen heyelan sebebiyle tahliyesi gerçekleşen 14 evden fazla riskli olduğu tespit edilen iki binanın yıkımına başlandı.

Lüleburgaz'da taşkında ağır hasar gören binalar yıkılıyor!

Kırklareli Lüleburgaz'da sağanak sebebiyle yaşanan taşkında ağır hasar gören 3 bina yıkılıyor. Ekipler, Yıldırım Mahallesi'ndeki yan yatmış olan iki katlı binanın yıkımını iş makinesi aracılığıyla gerçekleştirdi.

Güngören'de kentsel dönüşüm için yüzde 97 uzlaşma sağlandı!

Güngören Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi dahilinde uzlaşma görüşmeleri tamamlandı. Görüşmelerde yüzde 97 uzlaşma sağlandı. 

KİPTAŞ Güngören Doğakent projesi için yüzde 100 uzlaşı sağlandı!

KİPTAŞ tarafından İstanbul'un Güngören ilçesinde bulunan Doğakent Sitesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için yüzde 100 uzlaşı sağlandı. Projede kısa sürede temel atma işlemleri başlayacak. 

KİPTAŞ Güngören Doğakent projesi için yüzde 99 uzlaşı sağlandı!

KİPTAŞ tarafından İstanbul'un Güngören ilçesinde bulunan Doğakent Sitesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için yüzde 99 uzlaşı sağlandı. Projede kısa sürede temel atma işlemleri başlayacak. 

Güngören Şişecam Blokları rezerv yapı alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Gençosman Mahallesi Şişecam Blokları ve Çevresini Kapsayan Rezerv Yapı Alanının Bir Kısmına İlişkin Hazırlanan Kentsel Dönüşüm Projesine Yönelik 1/5000 Ölçekli NİP Değişikliği ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıkarıldı.

KİPTAŞ Güngören Doğakent projesi için yüzde 82 uzlaşma sağlandı! 

KİPTAŞ tarafından İstanbul'un Güngören ilçesinde bulunan Doğakent Sitesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için uzlaşma görüşmeleri tüm hızıyla devam ediyor. Proje dahilinde hak sahipleriyle yüzde 82 uzlaşma sağlandı. 

güngören tozkoparan yıkımı Haberi

güngören tozkoparan yıkımı

İstanbul'un Tozkoparan bölgesinde uzun zamandır merak konusu olan kentsel dönüşüm projesi için Tozkoparanlı vatandaşlar ile anlaşma çalışmaları devam ediyor. 


2008 yılında kentsel dönüşüm alanı haline getirilen Tozkoparan Mahallesi 2013 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile riskli alan ilan olarak ilan edildi. 


TOKİ, 20 Eylül 2016 tarihinde, Tozkoparan’ın kentsel dönüşüm uygulamasını ihaleye açtı. TOKİ ve Güngören Belediyesi tarafından imzalanan protokol ile  mülk sahiplerinin bazılarına davetiyeler yollandı ve vatandaşlar ile uzlaşma sağlanmaya çalışıldı.  


60 hektarlık alanı kapsayan Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde 5 bin 560 konut, 6 bin 436 bağımsız birim ve  6 bin 351 hissedar bulunuyor. 


Tozkoparan kentsel dönüşüm projesi kapsamında vatandaştan ilave ücret istemeksizin mevcut metrekaresi kadar birebir konut verilecek. Mahalle kültürünün korunacağı projede AVM ve rezidans olmayacak. 


TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Tozkoparan’da hak...