01 / 05 / 2024

Gurbetçiler Ankarada gayrimenkul yatırımı mı yapıyor

Gurbetçiler Ankarada gayrimenkul yatırımı mı yapıyor

Gayrimenkul sektöründeki gelişmeler gurbetçinin yatırım tercihini de değiştirdi. 'Bir gün yeniden dönme' umuduyla yurtdışında çalışan gurbetçiler, başkentteki konut projelerinden ev almaya başladı.

Arsa fiyatları katlandı! Yabancı ve gurbetçiler durmadan arsa alıyor!

Geçen sene ilk defa arsa ve tarla satışları konutu geçti. Yerlilerin yanı sıra yabancı ve gurbetçiler de arsa alımlarını hızlandırdı. Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Orhan geçen sene arsa alan kişilerin yüzde 10'unu gurbetçilerin oluşturduğunu belirtti.

İhtiyati tedbiri bulunan gayrimenkul satılır mı? İhtiyati tedbir ne demek?

İhtiyati tedbiri bulunan gayrimenkulün satış durumu, bazı kişiler tarafından merak edilir. Bunun için öncelikle ihtiyati tedbirin ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Hukuki süreçlerde bazı durumlarda hakkın alınmasını sağlayan ihtiyati tedbiri kararı gayrimenkuller için de alınabilir.

TOKİ'den Ege ve Akdeniz kıyılarında 33 kampanya!

TOKİ, Ege ve Akdeniz kıyılarında toplam 33 yeni proje hayata geçirecek. Peki bu projelerden o yerleşim yerlerinde oturmayanlar ya da gurbetçiler konut alabilecek mi? İşte detaylar...

Gayrimenkul sektöründe olağan dışı fiyat artışına neden olan kişiler hakkında inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Nebati tarafından yapılan yazılı açıklamada gayrimenkul sektöründe olağandışı fiyat artışlarına dönük kapsamlı bir çalışma başlatıldığı açıklandı.

TOKİ gurbetçi projesi için tarih belli oldu! TOKİ'den ucuz konut bekleyen gurbetçiler dikkat!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı merakla beklenen gurbetçi projesinin tarihi belli oldu. İşte o son dakika gelişmeleri...

Yabancılar ve gurbetçiler Türkiye'deki konutlara akın ediyor!

View Yapı Genel Müdürü (CEO) Ali İmran Bozdoğan, dolar ve Euro'daki artışın ardından yabancıların ve gurbetçilerin Türkiye'deki markalı konut projelerine ilgidinin yükseldiğine dikkat çekti. Metafor Ankara projesine yabancılar ve gurbetçilerden ilginin yoğun olduğunu dile getirdi.

TOKİ gurbetçi projesi 2022!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı konut projelerine son sürat devam ediyor. TOKİ tarafından yapılan açıklamaya göre yurt dışında yaşayan gurbetçiler için yeni bir proje hayata geçilecek. Peki TOKİ tarafından hayata geçecek olan proje nerede yükselecek? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi?

TL’nin döviz karşısında değer kaybına uğraması gayrimenkul pazarında yabancıların ve gurbetçilerin iştahını artırdı. Peki gayrimenkul sektörü dolardaki yükselişten nasıl etkilendi? İşte ayrıntılar...

Türkiye’den kira geliri elde eden gurbetçiler panikte!

Türkiye’den kira geliri elde eden çok sayıda gurbetçi, gelen kiraların Euro karşısında azalmasıyla beraber paniğe kapıldı.

Reaturk Uluslararası Gayrimenkul Pazarlama Danışmanlık Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Reaturk Uluslararası Gayrimenkul Pazarlama Danışmanlık Ve Ticaret Anonim Şirketi Maltepe'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Çiler Özdemir tarafından kuruldu.

Hangi bölgelerde konut fiyatları dudak uçuklatıyor?

Pandemide yazlık bölgelere talep artınca fiyatlar da yüzde 100’e yakın artmıştı. Sahil bölgelerinde yerel talebin yanı sıra konut alımı ile vatandaşlık hakkı kazanmak isteyen yabancılar da ağırlık kazanıyor. Gurbetçiler de kesin dönüş için sahil kentlerini tercih ediyor.

Gayrimenkul alımı fırtınası başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta yaptığı yabancı yatırım çağrısı sektörleri hareketlendirdi. Sektörün duayen ismi Dr. Ali Gökçiler, ''Çeşitli ülkelerden gayrimenkul alımı fırtınası başladı'' dedi.

Demay pandemide 63 ülkeye gayrimenkul satışı yaptı!

Demay A.Ş'nin Ortağı ve Genel Müdürü Ali Gökçiler, koronavirüs salgını döneminde 63 ülkeye gayrimenkul satışı yaptıklarını bu nedenle yatırımcılarına yüzde 200 kar ettiklerini dile getirdi.

Gurbetçiler Ankarada gayrimenkul yatırımı mı yapıyor Haberi

Gurbetçiler Ankarada gayrimenkul yatırımı mı yapıyor

Gayrimenkul sektöründeki gelişmeler gurbetçinin yatırım tercihini de değiştirdi. 'Bir gün yeniden dönme' umuduyla yurtdışında çalışan gurbetçiler, başkentteki konut projelerinden ev almaya başladı.Sayısı gün geçtikçe artan marka projelerin cazibesi gurbetçileri de etkiliyor. 


Türkiye'deki konut projelerinin gurbetçilerin de dikkatini çektiğini kaydeden Şahika Grup Yapı ortaklarından İç Mimar Murat Altuntaş, "Türkiye'de inşaat sektörü kat ettiği büyük yolla Avrupa ile yarışır hale geldi. Birbiri ardına inşa edilen markalı konut projeleri, ülkedeki konut anlayışım değiştirirken, Avrupa'da yaşayan Türkler'i de etkiledi. Yatırımı kendi ülkesine yapmak isteyen gurbetçiler, hem yatırım hem de kesin dönüş zamanı geldiğinde oturmak için konut projelerini tercih ediyor" dedi. 


DAHA ÇOK KAR ETTİLER 

Altuntaş, döviz fiyatlarının Türk Lirası karşısındaki rekor yükselişinin de gurbetçilerin yatırımım etkilediğini ifade ederek şunları söyledi: "Dövizin artmasından yurtdışında yaşayan Türk yatırımcıların...