05 / 05 / 2024

gurbetçiler tokiden ev sahibi olabilir mi

gurbetçiler tokiden ev sahibi olabilir mi

Dar gelirlinin konut ihtiyacını karşılayan ve 2017 yılının ilk 6 ayında 35 bin 172 konut inşa eden TOKİ yeni konutlar üretmeye devam ediyor. Peki gurbetçiler TOKİ'den ev sahibi olabilir mi?

Ev almak hayal oldu, konut alacaklar dikkat! 

Konut kredileri yükselişini artarak sürdürüyor. Buna göre orta direkt, memurlar, işçiler, emekliler, asgari ücretliler, sabit maaş ile çalışanlar için ev almak artık bir hayal oldu. Bankaların güncel kredi faizleri ve aylık ödeme seçenekleri.

Arsa fiyatları katlandı! Yabancı ve gurbetçiler durmadan arsa alıyor!

Geçen sene ilk defa arsa ve tarla satışları konutu geçti. Yerlilerin yanı sıra yabancı ve gurbetçiler de arsa alımlarını hızlandırdı. Yeşil Vadi Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Orhan geçen sene arsa alan kişilerin yüzde 10'unu gurbetçilerin oluşturduğunu belirtti.

Ev hizmetlerinde çalışan gündelikçi primleri belli oldu...

Ev hizmetlerinde çalıştırılanların Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) prim ödenerek, sigortalanması zorunlu oluyor. Buna göre, asgari ücret zammı ile beraber ev hizmetlerinde çalıştırılan işçiler için ödenmesi gereken primler de yükseldi. İşte, gündelikçi primleri ve ayrıntılar...

Konut kredisi ile ev almak isteyenlere müjde! Devlet bankalarından 2 milyon TL konut kredisi fırsatı!

Ev almak isteyenler kamu ve özel bankalardan konut kredisi almak için başvuru yapıyor. Başvurusu onaylanan kişiler ise konut kredisi faiz oranlarını ve detaylarını sorguluyor. İşte devlet kredisi faiz oranları ve tüm detayları...

Prefabrik ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Devletten 200 bin TL destek!

Günümüzde kiraların ve konut fiyatlarının hızla yükselmesi, insanları alternatif konut çözümleri arayışına yöneltiyor. Bu kapsamda, prefabrik evler son dönemlerde oldukça popüler hale geldi. Prefabrik ev almak isteyen kişiler devlet tarafından 300 bin TL'ye kadar destekleniyor.

Ekonomik prefabrik 241 bin 900 TL'ye satılıyor! Ucuz fiyata ev alma şansı resmen başladı!

Ucuz fiyata ev almak isteyen kişiler depreme de dayanıklı olan prefabrik evlere yöneldi. Prefabrik ev fiyatları 241 bin 900 TL'de başlıyor. İşte güncel prefabrik ev fiyat listesi...

Prefabrik ev depreme dayanıklı mı? 70 metrekare 2+1 prefabrik evlerin fiyatları ne kadar?

Prefabrik ev depreme dayanıklı mı değil mi? sorusu prefabrik yapılarla ilgilenen kişiler tarafından sıkça sorulmaktadır. Prefabrik konutlar, depreme karşı güvenilir yapılardır.

Ev sahipleri bu sefer "hayalet ev" diyerek boş bırakıyor! İşte detaylar

500 bin evin boş tutulması İstanbul'da kira fiyatlarının aşırı artmasına neden olan unsurlardan biri. Yatırımcıların, yabancıların veya gurbetçilerin aldığı evler boş tutulduğu için talep sorununu beraberinde getiriyor. Hayalet ev olarak adlandırılan bu evler, kira fiyatlarının artmasına neden oluyo

Bungalov ev için imar gerekir mi? Bungalov evlerin bakımı maliyetli mi?

Bungalov evlerde tatil, sessiz doğa ile iç içe olmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olmaktadır. Ya da bu böyle bir ev yaptırmak isteyen kişiler bazı sorularına yanıt aramaktadır. İşte bungalov evlere dair araştırılan detaylar!

Prefabrik ev nasıl yaptırılır? 55 metrekare 2+1 prefabrik ev fiyatları ne kadardır?

Prefabrik ev yaptırmak isteyen, ancak nasıl yaptırılacağına dair herhangi bir fikri olmayan kişiler bu konuda araştırmalar yapmaktadır. İşte prefabrik ev yaptırmaya dair merak edilen o detaylar!

Prefabrik ev alacaklar hemen bakın! 100 metrekare prefabrik ev yaptırmak isteyen ne kadar öder?

Prefabrik ev alacak kişiler öncelikle fiyat aralığına bakmaktadır. Prefabrik evlerin fiyatı, bazı özelliklerinden dolayı değişmektedir. Onlardan biri de metrekare farkıdır. İşte farklı metrekare prefabrik evlerin fiyatları!

Yeni ev tapusu nasıl alınır? Tapusu olmayan yere ev yapılır mı?

Yeni ev alan kişiler, tapularını nasıl çıkarabileceklerini araştırıyor. “Tapu nasıl çıkarılır? Tapusu olmayan evin noter satışı mümkün mü?” İşte detaylar!

3+1 prefabrik ev kaç para? 11 Nisan 2023 fiyat listesi!

Prefabrik evler son dönemin en popüler, en tercih edilen konutlar arasındadır. Tatile gidecek ya da arsasına prefabrik ev yaptıracak kişiler bu yapıların maliyetini merak etmektedir. İşte detaylar!

gurbetçiler tokiden ev sahibi olabilir mi Haberi

gurbetçiler tokiden ev sahibi olabilir mi


Dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapmaya devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, yeni projeler üretmeye devam ediyor. 2017 yılının ilk 6 ayında 35 bin 172 konut inşa eden TOKİ gurbetçileri de ev sahibi yapıyor. 


Gurbetçiler TOKİ'den nasıl ev sahibi olabilir?


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından satışa sunulan konut projelerinden gurbette olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da konut satın alabilir.


Konut sahibi olmak isteyen gurbetçiler TOKİ projelerinden nüfusa kayıtlı oldukları il için faydalanabilirler. Ayrıca Türkiye genelinde açık satış yöntemi ile satışa sunulan ve ikamet şartı aranmayan projelere de katılım hakkına sahipler.


2016 yılında 65 bin konut inşa eden TOKİ, 2017'de bu rekoru kırmayı hedefliyor. Silivri, Pendik ve Tuzla projeleri için çalışmalara başlayan TOKİ, Kayaşehir'de yer alan bin 892 konutun başvurularını 5 Eylül - 20 Eylül...