28 / 04 / 2024

Güriş Holding jeotermal santrali

Güriş Holding jeotermal santrali

Güriş Holding yeni kuracağı 162 MVV'lik jeotermal santrale 1 milyar doların üzerinde yatırım yapacak. 250 MVV'si Ukrayna'da olmak üzere 422 MVV'lik rüzgâr santrali yatırımları süren Güriş, kömür santrali için de maden sahası arayışında...

Gürişim İnşaat Hırdavat Madeni Yağ Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Gürişim İnşaat Hırdavat Madeni Yağ Sanayi Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Alihan Şamlı tarafından kuruldu.

İdris Yamantürk vefat etti!

GÜRİŞ Holding'in kurucusu ve Onursal Başkanı İdris Yamantürk, 96 yaşında yaşamını yitirdi.

Kaşmir Yonca satılık!

Köroğlu İnşaat, Gülsan Holding ve Türkoğlu İnşaat imzasıyla Ankara'da yükselen Kaşmir Yonca projesinde son etap satışa çıktı. İşte Kaşmir Yonca satılık ev fiyatları...

Kaşmir Yonca'da son etap satışta!

Köroğlu İnşaat, Gülsan Holding ve Türkoğlu İnşaat tarafından Ankara'da hayata geçirilen Kaşmir Yonca projesinde son etap satışa çıktı. 815 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkan projede 4+1 fiyatına 5+1 daireler satışta.

Güriş Limited Şirketi Merkezi Ukrayna İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Güriş Limited Şirketi Merkezi Ukrayna İstanbul Merkez Şubesi bugün Beşiktaş'ta 30 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

Güriş Holding'in sanayi sektörüne yatırımı hızlanıyor!

İnşaat, enerji ve sanayinin yatırımcı gruplarından Güriş Holding, kuruluşunun 60'ıncı yılında dev yatırımlara girişti. Güriş'in sanayi grubunun sorumluluğunu yürüten Tevfik Yamantürk, "Yalnızca sanayi grubu olarak 500 milyon Euro'luk yatırım taahhüdümüz var" diyor.

Yeşil Yatırım Holding'in payları Ana Pazar'da işlem görecek!

Yeşil Holding çatısı altında bulunan çeşitli şirketlere yatırım yapan halka açık bir şirket olan Yeşil Yatırım Holding A.Ş'nin payları, Ana Pazar’da işlem görecek.. 

Kayı Holding otel projeleriyle 2 ödüle layık görüldü!

1991 yılında kurulan Kayı Holding, otel yatırımlarıyla iki ödüle birden layık görüldü. Rusya’nın Krasnoyarsk Bölgesi’ndeki Novotel ve Ibis otelleri, turizm ve gayrimenkul sektörlerinin önde gelen ödüllerinden ikisini kazanarak, önemli bir başarıya imza attı.

Gülsan Holding, 5 yılda EMEA bölgelerinde etkin olmayı hedefliyor!

Gaziantep, yeni döneme hazırlık için kolları sıvadı.Gaziantep’in iş dünyası temsilcileri, 500 milyar dolarlık yatırıma ihtiyaç duyacağı hesaplanan Suriye’nin en büyük tedarikçisi olmayı hedefliyor.

Eryaman Kaşmir Mavi Orkide fiyat listesi!

Eryaman Kaşmir Mavi Orkide fiyat listesi 550 bin TL'den başlıyor. Proje Köroğlu İnşaat, Gülsan Holding ve Türkoğlu İnşaat tarafından inşa ediliyor...

Kaşmir Yapı'sdan Eryaman'a 993 konut!

2012 yılında Gülsan Holding, Köroğlu İnşaat ve Türkoğlu Yepı'nın ortaklığı ile kurulan Kaşmir Yapı A.Ş., Ankara'da projeler yapmaya devam ediyor..

Bayraktar Holding'in acı günü! Kerim Gökçe vefat etti!

Bayraktar Yatırım Holding'in İnsan Kaynakları Grup Başkanı Zeynep Gamze Türker'in babası Kerim Gökçe vefat etti. Merhumun cenazesi bugün defnedilecek...

Tekfen Holding'in acı günü! Feyyaz Berker vefat etti!

Tekfen Holding ve TÜSİAD kurucularından ünlü iş adamı Feyyaz Berker, bugün hayata gözlerini yumdu.

Güriş Holding jeotermal santrali Haberi

Güriş Holding jeotermal santrali

Türkiye'nin önde gelen müteahhitlik firmalarından Güriş Holding son zamanlarda enerji yatırımlarına yoğunlaştı. Grup, Aydın Germencik'te kurulu Türkiye'nin en eski ve en büyük jeotermal santrali Gürmat'ın yanına 162 MVVlik yeni bir tesis daha kuracak. Ukrayna'daki 250 MVVlik rüzgâr santralinin inşaatına başlayan firma, 450 MVVlik doğalgaz santralinin inşası için gaz-elektrik fiyatı dengesinin makul seviyeye gelmesini bekliyor. Şirket kömür santrali kurmak için uygun maden sahası arayışında. Güriş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Müşfik Yamantürk sorularımızı cevapladı. 

Güriş enerjiye nereden meyletti? 

Biz aslında geçmişten bugüne, enerji santralleri yapan bir müteahhitlik firmasıyız. Alünkaya Barajı'nı, Manavgat Barajmı biz inşa ettik, Çayırhan Termik Santrali'nin dört ünitesini de biz yaptık. Başka pek çok santralleri de biz hayata geçirdik müteahhitlik firması olarak. Ama zamanla doğal olarak enerji sektörüne...