28 / 07 / 2024

Gürültü yapanlar ne kadar ceza verecek

Gürültü yapanlar ne kadar ceza verecek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilgili tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre umuma açık yerlerde her ne şekilde olursa olsun çevreyi kirletenlere verilen 100 TL'lik idari para cezası da 186 TL'ye çıkarıldı.

Para gürültüyü sevmez! Siz hiç Ferrari'ye binip de son ses müzik açanı gördünüz mü?

Öğretmen M.Gamze İstanbullu, X sosyal medya hesabından ''para gürültüyü sevmez'' diyerek örneklerle açıkladı. Paylaşımın altına ise dakikalar içinde onlarca yorum geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Konutun yatırım aracı olarak görülmesinin önüne geçilmeli!

TMMOB Eskişehir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Yahya Kaya, Türkiye’de yaşanan barınma ve konut sahibi olma sorununa ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Kaya paylaşımında konutun yatırım aracı olarak görülmesinin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Gürültü yapan komşular veya rahatsız edici eğlence mekanlarıyla karşı karşıya kaldığınızda yapmanız gereken bazı yöntemler vardır. Bu süreçte öncelikle komşunuzla iletişime geçmeli ve usulünce uyarmalısınız. Ancak gürültü yine devam ederse daha etkili önlemler alabilirsiniz.

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

Evim tapuda arsa olarak görünüyor ne yapmalıyım sorusu, gayrimenkul alanında merak edilen konulardan biridir. Bazı evler tapuda arsa olarak görünür ve bu durum ev sahipleri tarafından endişe uyandırır. Peki evin tapuda arsa olarak görünmesi ne anlama gelir? İşte ayrıntılar...

Moody’s Türk bankalarının görünümünü negatiften durağana çevirdi!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’tan Türk bankalarının görünümüne ilişkin olumlu bir adım geldi. Moody’s Türk bankacılık sektörünün görünümünün negatiften durağana çevirdiğini duyurdu

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

24 ilin gürültü eylem planı tamamlandı: Tam 65 bin 601 metrekare gürültü bariyeri yapılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 11 bin 253 metrekare gürültü bariyerini tamamladıklarını, 54 bin 348 metrekare gürültü bariyerinin yapımını sürdürdüklerini kaydetti.

Hurda fiyatları uçtu! Güncel hurda fiyatları ne kadar? 17 Haziran bakır ve demir hurda fiyat listesi

Hurda fiyatlarına son gelen zamlardan sonra hurda fiyatları adeta uçtu. Hurda işi yapanlar ve sektör temsilcileri güncel hurda fiyat listesini araştırıyor. Güncel hurda fiyatları ne kadar? 17 Haziran bakır ve dmeir hurda fiyat listesi.

Euro 8 TL birden yükselecek! Tarih belli oldu! Euro yatırımı yapanlar bu rakamı görünce  şaşkına dönecek!

Euro kuru haftanın üçüncü işlem gününe yükselişle başladı. Seçim öncesi euro kurundaki artışlar devam ederken yatırımcılar euronun ne kadar olacağını merak ediyor. Euronun 8 TL birden yükseleceği tarih belli oldu! Euro yatırımı yapanlar bu rakamı görünce şaşkına dönecek!

Bakır ve demir hurda fiyatları kaç lira oldu? Güncel hurda fiyatları ne kadar? 20 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi

Hurda fiyatlarının güncel fiyat listesi araştırılıyor. Vatandaşlar ve hurda işi yapanlar 2023 hurda fiyatlarını merak ediyor. Bakır ve demir hurda fiyatları kaç lira oldu? Güncel hurda fiyatları ne kadar? 20 Mayıs 2023 hurda fiyat listesi.

Kuveyt Türk'ten efsane kampanya! Görüntülü görüşme yapanların hesabına 600 TL yatacak! 

Kuveyt Türk'ten görüntülü görüşme yapanlara 600 TL Hoş Geldin Paketi hediye verilecek. İşte detaylar..

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

Tapuda bazı durumlarda inşa edilen ev, arsa olarak görülebilir. Bu durumda hangi işlemler yerine getirilir? İşte detaylar!

Evim tapuda arsa görünüyor ne yapmalıyım?

İskanı alınmamış ve kat irtifakı bulunmayan yapılardaki daireler halk arasında arsa tapulu olarak geçer. Peki, eviniz tapuda arsa görünüyorsa ne yapmanız gerekir? İşte detaylar…

Gürültü yapanlar ne kadar ceza verecek Haberi

Gürültü yapanlar ne kadar ceza verecek


Çevre Kanunu uyarınca verilecek idari para cezaları, 1 Ocak 2015 itibarıyla arttırılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilgili tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre umuma açık yerlerde her ne şekilde olursa olsun çevreyi kirletenlere verilen 100 TL'lik idari para cezası da 186 TL'ye çıkarıldı. 

"Yeniden belirlenen" diğer cezalar şöyle sıralandı: • Emisyon ölçümü yaptırmayan motorlu taşıt sahiplerine uygulanan 500 TL'lik idari para cezası, 1 Ocak 2015 itibarıyla 963 TL olacak. Standartlara aykırı emisyona sebep olan motorlu taşıt sahipleri için kesilen bin TL'lik idari para cezası da, bin 932 TL olarak uygulanacak. 

-Çevresel Etki Değerlendirmesi sürecinde verdikleri taahhütnameye aykırı davrananlara, her bir ihlal için verilen 10 bin TL'lik idari para cezası miktarı da 19 bin 372 TL olarak yeniden belirlendi. 

-İçme ve kullanma suyu...