27 / 12 / 2024

güvenli bina semineri

güvenli bina semineri

Güvenli şehirlerin güvenli yapılarla kurulacağından yola çıkan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tasarımcılara, güvenli binalarda yapı malzemesini doğru yerde kullanılması hususunda eğitim verecek...

Uzmanlar, depreme karşı güvenli bina inşa etmenin yöntemini açıkladı!

Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat Depremi’nin üzerinden bir yıl geçti. Deprem yaraları sarılmaya devam ederken, çıkarılan en büyük ders ise 'depreme karşı güvenli binalar' oldu. Peki depreme karşı güvenli binalar nasıl inşa edilir,  hangi kriterleri taşımalı? İşte detaylar...

Bina kimlik sistemi sayesinde daha güvenli konutlar yapılacak!

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, Enerji Kimlik Belgesinin ardından Deprem Kimlik Belgesi uygulamasının da hayata geçirilmesi ile daha güvenli bir yaşam alanlarının sunulacağını açıkladı.

Deprem uzmanı Şükrü Ersoy depremlere karşı vatandaşları uyardı: Kaçmak göçmek yerine, güvenli binalarda kalın!

Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy, güneyde bir deprem aktivitesi başladığını belirterek vatandaşlara göç etmelerini değil, daha güvenli bina ve şehirlerde kalmalarını söyledi.

Binalarda hangi çatlaklar tehlikeli? Bitişik nizam tehlikeli mi? İşte 5 soruda bina güvenliği!

Binalarda hangi çatlaklar tehlikeli? Bitişik nizam tehlikeli mi? sorularının yanıtları pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. İşte 5 soruda bina güvenliği...

Ev sahipleri hasarlı binalarına ‘güvenli’ diyor!

Türkiye'de yıkılması gereken 500 hasarlı bina var. Bu binaların 29’u ise ağır hasarlı. Ancak hepsinde hayat sürüyor. Ev sahipleri hasarlı binalarına ‘güvenli’ diyerek oturmaya devam ediyor.

Yaşadığınız binanın güvenli olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Türkiye’de 6,8 milyon riskli yapı yer alıyor. Vatandaşlar güvenli bir binada oturup oturmadığını öğrenmek için belediyelere ya da serbest çalışan inşaat mühendis bürolarına başvuru yapmalı. Bina risk tespitinde kapsamlı bir analiz 4 bin 500 TL ile 15 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

AFAD'dan bina güvenliği uyarısı!

AFAD, vatandaşlara, binalarının yapı güvenliği ile ilgili olası risklerini incelemeleri ve sadece güvenliğinden emin oldukları binalarda oturma ve çalışmaları çağrısında bulundu...

Oktay Yılmaz: Yapı stokumuzu güvenli hale getiriyoruz!

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz yaptığı açıklamada, "Deprem öldürmez, bina öldürür’ gerçeğinden hareketle yapı stokumuzu güvenli hale getirmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz" dedi.

Güvenli yapılar için kaliteli beton kullanımı şart!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Diyarbakır’da gerçekleştirilen “Beton Teknolojileri ve Doğru Beton Uygulamaları Semineri” güvenli yapılar için KGS denetiminden geçmiş kaliteli betonun kullanılmasının bir ön şart olduğu vurgulandı.

Su yalıtımı bina ömrü ve güvenliği için şart!

Yapıların güvenliği için etkin bir su yalıtımının önemine değinen Baumit Türkiye Ürün Müdürü Hasan İnan Yeter," Yapıların güvenliği için mimari, teknik alt yapı, vb. yanı sıra malzeme seçimi ve uygulama da son derece önemli." dedi.

GYODER Akademi, İş Sağlığı ve Güvenliği semineri verecek!

Sektörün çatı örgütü GYODER, bu konuya verdiği öncelikle Aralık ayı eğitim programına Üst ve Orta Düzey Yöneticiler ve Direktörler İçin “İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” semineri ile başlayacaktır.

3M İş Güvenliği ürünleriyle ISAF'ta dikkat çekti!

10-13 Eylül’de Uluslararası Güvenlik Sistemleri, Bilgi Güvenliği, Ağ Güvenliği, Akıllı Binalar ve Bina Otomasyonu Fuarı ISAF’ta sektörde fark yaratan İŞ Güvenliği ürünleri ile yer alacak.

Riskli binalarda en önemli konu yıkım güvenliği!

İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Adana’da 392 bina için riskli raporu verildiğini, 129 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini belirterek, riskli binaların yıkımında en önemli konunun yıkım güvenliği olduğunu söyledi.

güvenli bina semineri Haberi

güvenli bina semineri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,10 ilde vereceği eğitimle yapı malzemesi kullanıcılarına güvenli yapı malzemesi kullanımını anlatacak. Güvenli şehirlerin güvenli yapılarla kurulacağından yola çıkacak olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tasarımcılara güvenli binalarda yapı malzemesini nasıl doğru yerde kullanılacağının uygulamalı eğitimini verecek. Bakanlık ayrıca, üreticilere güvenli malzemenin nasıl üretileceği hakkında bilgiler verecek.


Yapı mevzuatı konusunda farkındalığı artırmayı hedefleyen Bakanlık vereceği eğitimle yapı malzemesi konusunda Türkiye pazarının Avrupa Birliği pazarı ve diğere üçüncü dünya ülke pazarlarındaki mevzuat ve şartnamelerin uyumlaştırılması sürecini de ele alacak. Bakanlık bu süreçte mağduriyetlerin yaşanmaması ve üreticilerden gelecek talepleri de değerlendirecek.  


1 Kasım’da Büyük Samsun Otelin de başlayacak olan eğitimleri sırasıyla şu iller takip edecek,2 Kasım 2012 de Trabzon Saylamlar Hotel de, 5 Kasım 2012 tarihinde İstanbul Mim Hotel de,...