03 / 05 / 2024

Güvenli Yapılar Yol Haritası

Güvenli Yapılar Yol Haritası

İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, sadece depreme karşı değil, sel, yangın, toprak kayması dahil sürdürülebilir bir güvenlik için "Güvenli Yapılar Yol Haritası-1" raporu hazırladıklarını belirterek, "Ön şartsız, tarafsız bir rapor oldu" dedi...

Dündar Yetişener: Türkiye'de Ulusal Bina Yönetmeliği'ne ihtiyaç var!

Güvenli Yapılar Yol Haritası-1 raporu hakkında bilgi veren Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener, Türkiye’de acil olarak ‘Ulusal Bina Yönetmeliği’ne ihtiyaç olduğunu dile getirdi...

İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Depreme dayanıklı güvenli yapılar inşa etmeliyiz!

Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yapan Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu gelecek nesiller için enerji verimli, çevre dostu, depreme dayanıklı güvenli yapıların inşa edilmesi gerektiğine değindi.

Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya'dan kentsel dönüşüm açıklaması: Güvenli yapıların inşasında kentsel dönüşümün rolü büyük

Trakya Üniversitesi Doğal Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya, güvenli yapıların inşa edilmesinde kentsel dönüşümün öneminin büyük olduğunu açıkladı.

Lüks ve güvenli Deprem Evi ilk defa satışa sunuldu! 24 milyon liraya satılıyor!

Depremlere dayanacak şekilde yapılan ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki bir malikane, tasarımı ve güvenli yapısının yanı sıra fiyatıyla da dikkatleri çekti. İşte ayrıntılar...

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

Stern Çelik Konstrüksiyon İmalat Montaj Hırdavat İş Güvenliği Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited kuruldu!

Stern Çelik Konstrüksiyon İmalat Montaj Hırdavat İş Güvenliği Ve Yapı Malzemeleri Ticaret Limited Avcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cenk Başkan tarafından kuruldu.

Tayfun Küçükoğlu: Enerji verimli ve güvenli yapılara sahip olmamız şart!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği), ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ nedeniyle yaptığı açıklamada, güvenli ve enerji verimli yapıların artırılması gerektiğini kaydetti.

İMO’dan her şantiyeye bir şef kampanyası!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) güvenli yapıların inşa edilmesi için “Her şantiyeye bir şef” kampanyasını hayata geçirdi.

726 bin 649 riskli yapıdan 620 bin 256'sı yenilendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkılan binaların yerine güvenli yapıları inşa etmeye devam ediyor. 

Binalarda depremin aşısı çelik ürünler! 

As Steel Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Sezer, güvenli yapılar için çelik kullanımının hayati önem taşıdığını dile getirdi. 

Türkiye'nin birincil ve temel sorunu depreme dayanıklı konut!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, "Deprem sonrası çalışmalar çok konuşuluyor ancak Avcılar için bu işin yüzde 5'i bu. İşin büyük ve önemli kısmı deprem öncesi hazırlık. Amaç güvenli yapılar oluşturmak" diye konuştu.

Güvenli yapı nedir?

Yaşanan İzmir depremi sonrası tekrar gündeme gelen “Güvenli Yapı” kavramını İnşaat Mühendisi Cemal Doğan anlattı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapı güvenliği için yeni adım!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da yaşanabilecek olası depremlere yönelik tedbirler almaya devam ediyor. Buna göre Büyükşehir Belediyesi il genelinde yapıların güvenliği için yeni adımlar attı.

Yıkım riskini güvensiz yapılar oluşturuyor!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Gökçe;  yaptığı açıklamada, depremin değil güvensiz yapıların risk oluşturduğunu dile getirdi. 

Güvenli Yapılar Yol Haritası Haberi

Güvenli Yapılar Yol Haritası



Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) güvenli yapılar için bir yol haritası hazırladı. İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, sadece depreme karşı değil, sel, yangın, toprak kayması dahil sürdürülebilir bir güvenlik için "Güvenli Yapılar Yol Haritası-1" raporu hazırladıklarını belirterek, "Ön şartsız, tarafsız bir rapor oldu" dedi. Japonya'da 7.4'lük bir depremin ardından 14 dakika sonra hayatın normale döndüğünü kaydeden Yetişener, "Eksik olan noktaları, rapor halinde hazırladık" dedi. 


Türkiye'de yapıların yeterince güvenli olmamasının, mevzuatın yetersizliğinden kaynaklandığını dile getiren Yetişener, bu binalar için Ulusal Bina Yönetmeliği'ne ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Yetişener, "Türkiye'de işler hala 1970'lerden yapılan İmar Yönetmeliği ile yapılıyor. Fakat Bina Yönetmeliği ile İmar Yönetmeliği farklı şeyleri kapsıyor. Biri işin mevzuatını, diğeri ise nasıl yapılacağını gösteriyor" diye konuştu. 


Kentsel dönüşümle 6.6 milyon konutun ya güçlendirileceğini ya...