03 / 10 / 2024

güzelburç çökme

güzelburç çökme

Antakya'da bulunan Güzelburç Mahallesinde 40'a yakın ev çökme tehlikesi yaşıyor. Yaklaşık 4 yıldır devam eden ve son günlerde iyice artan zemin çökmesi nedeniyle evlerde meydana gelen çatlaklar vatandaşları tedirgin ediyor.

İstanbul'daki görüntü dehşete düşürdü! Binalarda çatlaklar, zeminlerde de boşluk oluştu!

Mega kent İstanbul'da beklenen olası depreme karşı binaları çatlak ve zeminlerinde çökme yaşanan 35 yıllık binalarda yaşayan yurttaşlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başvurduklarını bir cevap alamayınca bir müteahhit ile görüşme içerisinde olduklarını söyledi.

Twitter çöktü mü? Twitter’a erişim sorunu düzeldi mi? 14 Temmuz Twitter çökme sorunu...

Sosyal paylaşım platformu Twitter'da meydana gelen erişim sorunu gündeme oturdu. Twitter çöktü mü? Twitter’a erişim sorunu düzeldi mi? İşte 14 Temmuz Twitter çökme sorununun detayları...

Çökme tehlikesi bulunan tarihi Amasra Kalesi güçlendirilecek!

Bartın’ın Amasra ilçesindeki UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer alan Amasra Kalesi’nin surlarının altında çökme yaşanırken, surları tutan kayalıklar, beton bloklar yerleştirilip güçlendirilecek.

Yerebatan Sarnıcı, gergi güçlendirme projesi için onay bekliyor!

Geçtiğimiz günlerde yapılan restorasyon çalışmalarında çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu öğrenilen Yerebatan Sarnıcı’ndaki gergi güçlendirme projesi başvurusu için Koruma Kurulu'ndan onay gelmedi.

Lübnan'da 1600 Suriyelinin yaşadığı binalar çökme riski nedeniyle boşaltılıyor!

Lübnan makamları, güneydeki Cenub kentine bağlı El-Bisariyye bölgesinde yaklaşık olarak 1600 Suriyeli mültecinin yaşadığı ve çökme tehlikesi olan 4  binadan meydana gelen kompleksi boşaltıyor...

İzmir'de istinat duvarı çöktü! 20 araç zarar gördü!

İzmir'in Buca ilçesinde sağanak yağış nedeniyle bir sitenin istinat duvarı çöktü. Çökme nedeniyle 20 araç zarar gördü. 

Çökme tehlikesi olan Yerebatan Sarnıcı ne olacak?

Geçtiğimiz günlerde restore edilen Yerebatan Sarnıcı'nın ziyarete kapalı bölümünde yer alan sütunlarda çökme tehlikesi olduğu saptanmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel, sarnıç için çalışmaların hemen başlaması gerektiğini dile getirdi.

Yerebatan Sarnıcı'nda çökme tehlikesi tespit edildi!

Bir süre önce başlayan Yerebatan Sarnıcı restorasyonunda korkutan bulgulara ulaşıldı. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel'in açıklamasına göre; sarnıç ve etrafındaki binalar çökme riski nedeniyle tehlike altında.

Ortaköy Kumpirciler Çarşısı'nda göçük: 1 yaralı!

Beşiktaş Ortaköy'de araç trafiğine kapalı olan Kumpirciler Çarşısı Mecidiye Köprüsü Sokak'ta göçük yaşandı. 1 kadının hafif yaralandığı olayın çarşının altında yer alan tarihi tonozun kemerinde oluşan çökme sebebiyle meydana geldiği ortaya çıktı...

Güngören'de 5 katlı binanın terası çöktü!

Güngören'de bir binanın terasının uç kısmında çökme meydana geldi. Caddeye düşen beton parçaları park halindeki araca zarar verdi.

Diyarbakır'da çökme tehlikesi olan binada güçlendirme çalışmaları başladı!

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesindeki 7 katlı binada çökme tehlikesine karşı güçlendirme çalışmaları başlatıldı...

İşte binanızın yıkılma tehlikesi olup olmadığını gösteren cihaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından binanın yıkılma tehlikesi olup olmadığını gösteren bir cihaz tasarlandı. Elazığ’daki depremden sonra ekipler hem arama kurtarma hem de enkaz kaldırma çalışmalarında kullanıyor. Cihaz binalarda çökme riskinin olup olmadığını kontrol ediyor.

Şişli Gülbağ'da 6 katlı binanın çatısı çöktü!

İstanbul Şişli Gülbağ Mahallesi'nde yer alan 6 katlı binanın çatısında çökme yaşandı, moloz parçaları etrafa saçıldı. 

güzelburç çökme Haberi

güzelburç çökme


Hatay'ın merkez ilçesi Antakya'da bulunan Güzelburç Mahallesinde 40'a yakın ev çökme tehlikesi yaşıyor. Yaklaşık 4 yıldır devam eden ve son günlerde iyice artan zemin çökmesi nedeniyle evlerde meydana gelen çatlaklar vatandaşları tedirgin ediyor.


Yeni yapılan binalarda da durum aynı şekilde yine mahalle sakinlerinin karşısına çıkmış. Sıfır olarak yaptırdıkları evlerine yerleşen mahalle sakinlerinin birçoğu sabah kalktıklarında duvarlarındaki derin çatlakları görünce şaşırıp kalıyor.


Geceleri yer altından gürültü geldiğini de söyleyen mahalle sakinleri, devlet yetkililerinin bir an önce bölgedeki evlerde çökmelere neden olan olayı ortaya çıkarmasını istiyor.


400 haneli mahallede evleri zarar gören ve oturulmayacak durumda olan vatandaşlardan Naziye Amuklu uzun süredir hasta olduğunu ve her gece evinin zemininden gelen sesler nedeniyle psikolojisinin de bozulduğunu...