24 / 07 / 2024

Güzelburç Mahallesindeki çökmeden kaç ev hasar gördü

Güzelburç Mahallesindeki çökmeden kaç ev hasar gördü

Mahallede 3-4 kilometrelik hatta son 10-15 yılda yaşanan çökme nedeniyle hat üzerindeki evlerde hasar oluşuyor.Yaklaşık 40 ev, duvarlarındaki derin çatlak yüzünden oturulamaz hale geldi...

Bağcılar Göztepe Mahallesindeki riskli alanların imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Göztepe Mahallesi Riskli Alan ve Çevresine ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kırkağaç’ta depremde hasar gören cami minaresi yıkıldı!

22 Ocak Çarşamba günü Akhisar’ın Musalar Mahallesinde meydana gelen 5.4 şiddetindeki deprem Kırkağaç'tan da hissedildi. Depremde Kırkağaç Alifakı mahallesindeki bir caminin minaresinde çatlaklar oluştu...

Hatay Antakya'da 15.3 milyon TL'ye icradan satılık 2 arsa!

Hatay İli, Antakya İlçesi, Güzelburç Mahallesi'nde yer alan 2 adet arsa toplamda 15 milyon 388 bin 23 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Balıkesir Vakıflar'dan 3 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralık arsa!

Balıkesir Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Edremit ilçesi Güre mahallesindeki gayrimenkulü yapım karşılığı uzun süreli kiralama yöntemiyle kiraya veriliyor...

Propa şantiyesinin güvenliği Sinem Bingöl'e emanet!

Geçmişte erkeklere ait sanılan birçok iş, kadınlar tarafından da yapılabilir hale geldi. Ama inşaat şantiyeleri, kadınlarımızın henüz tam varlık gösteremedikleri bakir alanlardan biri. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle size, inşaat şantiyesine hükmeden bir kadını tanıtmak istiyoruz: Sinem Bingö

Hatay Güzelburç'a 2 milyon TL'lik köprü!

HBB, Antakya İlçesi Güzelburç Mahallesi’nde trafiği rahatlatmak ve bölgedeki çocukların okula güvenli bir şekilde ulaşım sağlayabilmesi adına yapımını tamamladığı köprüyü halkın hizmetine sundu.

Torbalı Göllüce'deki arazi sorunu çözüldü!

Torbalı Belediyesi tarafından Göllüce mahallesindeki 222 dekarlık mera alanının alınmasıyla, yıllardır süren arazi anlaşmazlığı çözüldü.

Asi Nehri üzerindeki 4. köprü tamamlandı!

Hatay’ın en önemli bölgelerinden biri olan ve Küçük Sanayi Sitesi ile Güzelburç Mahallesi ve Maşuklu ile Küçükdalyan mahallelerini birbirine bağlayan köprünün aydınlatma çalışmalarını tamamlayan HBB ekipleri, yeni köprüyü Hataylıların hizmetine sundu.

Antakya Güzelburç'ta köprü yapım çalışması tüm hızıyla devam ediyor!

Lütfü Savaş önderliğinde HBB Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı ekiplerin Antakya ilçesinin Güzelburç Mahallesi’nde başlattığı köprü yapım çalışması tüm hızıyla devam ediyor.

Batman Şemsettin Güneş Cami yarın ibadete açılacak!

Kültür mahallesindeki Şemsettin Güneş cami, yarın kutlanacak Beraat kandilinde ibadete açılacak. 1.5 Yılda yapımı tamamlanan modern cami 2.5 milyon TL’ye mal oldu.

Gölcük Yalı Evleri'nin restorasyon ihalesi Mayıs'ta!

Gölcük Yalı mahallesindeki Tarihi Evleri aslına uygun biçimde yenilenerek gün yüzüne çıkan evlerin ardından diğerleri içinde Mayıs ayında ihale yapılacak. İhalenin ardından proje bir yıl içerisinde tamamlanacak.

Batman Tilmerç'teki apartman ongrid sistemiyle enerji üretiyor!

Batman’ın Gültepe mahallesindeki 22 daireli bir apartmana kurulan ‘ongrid’ sistemle enerji üretiliyor. Elde edilen enerjinin fazlası DEDAŞ’a satılıyor.

Gölcük Yalı Evleri'nin restorasyonu tamamlandı!

Gölcük Belediyesi?nin önemli projelerinden biri olan Değirmendere Yalı Mahallesindeki 165-166 parseller üzerinde bulunan eski Yalı Mahallesi Tarihi Evleri aslına uygun biçimde yenilenerek gün yüzüne çıkıyor.

Güzelburç Mahallesindeki çökmeden kaç ev hasar gördü Haberi

Güzelburç Mahallesindeki çökmeden kaç ev hasar gördü

Hatay Merkez Antakya ilçesi Güzelburç Mahallesi'nde 40 ev, zemindeki çökme nedeniyle zarar gördü.


Mahallede 3-4 kilometrelik hatta son 10-15 yılda yaşanan çökme nedeniyle hat üzerindeki evlerde hasar oluşuyor. Son günlerde hasarın boyutunun arttığı gözlendi. Yaklaşık 40 ev, duvarlarındaki derin çatlak yüzünden oturulamaz hale geldi. Hattın geçtiği bölgedeki yollarda da kasis ve çatlak oluştu.


Bazı vatandaşlar, hasara rağmen oturdukları evlerini onarmaya çalışıyor.


Mahalle muhtar vekili Bülent Görüroğlu, AA muhabirine, bu yıl bu çöküntülerin daha da yoğunlaştığını söyledi. 


Vatandaşların mağdur olduğunu ifade eden Görüroğlu, "Henüz bilinmeyen nedenle mahallemizde çöküntü meydana geliyor. Vatandaşlarımız her yıl evini onarmak için para harcıyor. Yaklaşık 40 evde ciddi manada sıkıntılar var. Kanalizasyon boruları patlıyor. Bunun yanında az hasarlı evler de var. Vatandaşlar evlerini terk etmek zorunda kalıyor" dedi.


Daha önceki incelemelerde...