30 / 04 / 2024

GYO alternatif finansman aracı

GYO alternatif finansman aracı

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK), "Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği" Resmi Gazete' nin 23.01.2014 günkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi...

Fuzul GYO İkitelli'deki 2 arsasını 160 milyon TL'ye Fuzul Tasarruf Finansman'a sattı!

Fuzul GYO, İkitelli'de yer alan 2 adet arsayı 160 milyon TL'ye Fuzul Tasarruf Finansman'a sattı. İşte ayrıntılar...

Kredi faizlerindeki yükseliş, Tasarruf Finansman Sektörü'ne yaradı! Sektör 2023 yılında 2 kat büyüdü!

Konut kredisi faizlerinde son dönemlerde yaşanan yükselişler vatandaşları da alternatif finansman arayışına itti. Bu kapsamda 2022 yılında regüle edilen Tasarruf Finansman Sektörü öne çıkıyor. FKB Başkan Vekili Eyüp Akbal yaptığı açıklamada 2023 yılında sektörün aktif büyüklüğünün 2 katına çıktığını

GYO'ların halka arzı, konut projelerinin finansman ihtiyaçlarını çözüyor!

Son zamanlarda GYO'lar peş peşe halka arz ediliyor. Peki konut sektörü için GYO'ların halka arzları ne ifade ediyor?

Vera Konsept GYO Borsa İstanbul’da işlem görmeye başladı

Vera Konsept GYO’nun halka arz süreci gerçekleşti. Buna göre İntegral Yatırım Kurumsal Finansman liderliğinde yürütülmekte olan halka arz sürecinin tamamlanmasından sonra dün Borsa İstanbul’da açılış töreni gerçekleşmiş oldu.

Kanal İstanbul'a alternatif finansman modeli!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, çılgın proje olarak adlandırılan Kanal İstanbul için alternatif finansman modelleri geliştirildiğini dile getirdi.

İş GYO'dan 73.5 milyon TL'lik finansman bonosu ihracı!

İş GYO'nun yatırımcılara satışa sunulan TRFISGY92112 ISIN kodlu, 73 milyon 500 bin TL nominal değerli, 120 gün vadeli finansman bonosu ihracı tamamlandı.

İş GYO'nun 55 milyon TL'lik itfa ödemesi tamam!

İş GYO tarafından ihracı gerçekleştirilen 55 milyon TL nominal değerli, 91 gün vadeli, finansman bonosunun itfa ödemesi tamam...

Yeşil GYO'dan ev alanlar dikkat!

Yeşil GYO'nun Finansör Banka'ya 396 milyon TL tutarında İnşaat Kredisi Anapara borcu ödendi. Projelerin tamamlanmasına yönelik yeni finansman için Finansör Banka lehine ilave 402 milyon TL ipotek verildi.

İş GYO'dan 250 milyon TL'lik itfa ödemesi!

İş GYO tarafından ihracı gerçekleştirilen 250 milyon TL nominal değerli, 90 gün vadeli, TRFISGY42125 ISIN kodlu finansman bonosunun itfa ödemesi gerçekleşti.

İş GYO'dan 726 milyon TL'lik borçlanma aracı ihracı!

İş GYO'nun 120 milyon TL nominal değerli, 99 gün vadeli finansman bonosu ihracı tamamlandı. Söz konusu ihraç ile birlikte, 726 milyon TL tutarında borçlanma aracı ihracı gerçekleştirildi. 

İş GYO'nun 100 milyon TL'lik itfa ödemesi tamam!

İş GYO'nun ihracını gerçekleştirdiği 100 milyon TL nominal değerli, 123 gün vadeli, TRFISGY42117 ISIN kodlu finansman bonosunun itfa ödemesi tamam...

Ata GYO'nın 50 milyon TL'lik kupon ödemesi ve anapara itfası tamam!

Ata GYO'nun 50 milyon TL nominal değerli, 91 gün vadeli, TRFATAY32116 ISIN kodlu, finansman bonosunun kupon ödemesi ve anapara itfası tamam...

Ata GYO'dan 50 milyon TL'lik finansman bonosu ihracı!

Ata GYO'nun 100 milyon TL ihraç tavanı içerisinde, 50 milyon TL nominal değerli, 2. tertip 91 gün 30 Haziran 2021 vadeli, finansman bonosunun ihracı tamamlandı.  

GYO alternatif finansman aracı Haberi

GYO alternatif finansman aracı

SPK'nın Tebliği ile yüksek miktarda sermaye gerektiren projelerin finansmanında "GYO" modeli alternatif bir finansman aracı olarak düzenlendi. 


Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK), "Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği" Resmi Gazete'nin 23.01.2014 günkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. 


SPK'nın konuya ilişkin açıklamasına göre, yurt dışında yaygın bir finansman aracı olan altyapı fonlarına benzer bir şekilde, altyapı yatırım ve hizmetlerine yatırım yapacak gayrimenkul yatırım ortaklıklarına (GYO) ilişkin esasların belirlenmesi amacı ile "Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ" hazırlandı. 


Tebliğ ile yüksek miktarda sermaye gerektiren projelerin finansmanında "GYO" modeli alternatif bir finansman aracı olarak düzenlendi. Ayrıca yabancı yatırımcıların bu modele ilgisinin artırılması maksadıyla söz konusu yapıda nitelikli yatırımcıya satış imkanı da getirildi. Bu modelin kullanılmasıyla, büyük projelerin kamu bütçesine...