16 / 05 / 2024

gyoder imar mevzuatı eğitimi tarihi

gyoder imar mevzuatı eğitimi tarihi

GYODER, "Gayrimenkul Geliştirmede Yeni Mevzuatın Getirdikleri" konulu İmar Mevzuatı Eğitimi veriyor. Eğitim, Gülcemal Alhanlıoğlu tarafından İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Yerleşkesi' nde 4 Kasım' da verilecek...

Kadıköy'ün göbeğindeki inşaat yok artık dedirtti!

Bazı inşaat firmaları imar mevzuatını görmezden gelerek projelerine devam ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden Kadıköy'ün göbeğindeki bir inşaatı paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında son dakika: İmar mevzuatına aykırı dendi, yürütmeyi durdurma kararı verildi!

Foça Sazlıca'daki yapı ruhsatı davasında bir son dakika gelişmesi yaşandı. Buna göre, mahkeme, Foça Sazlıca’daki aynı parseldeki yapı ruhsatı davasında yürütmeyi durdurma kararı aldı. İşte o kararın gerekçeleri...

Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında acele kamulaştırma başladı! 334 konut ile 106 iş yerinde dönüşüm başladı

Zeytinburnu'nda çoğunluğu imar mevzuatına aykırı olan ve afet riski taşıyan yapılar tasfiye edilip ilçe belediyesince acele kamulaştırma yapılıyor.

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nden Elazığ Belediyesi'ne imar tepkisi!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB ) bağlı Şehir Plancıları Odası, imar mevzuatındaki değişiklik nedeniyle Elazığ Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Samsun Canik'te imar mevzuatına aykırı yapılar ortadan kaldırılıyor!

Samsun'a bağlı Canik Belediyesi, ilçe genelinde imar mevzuatına uygun olmayan yapıların yıkımı için ihale gerçekleştiriyor. 

GYODER Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Semineri 27 Ağustos'ta!

GYODER Akademi tarafından düzenlenecek olan İmar Yönetmeliği Semineri 27 Ağustos'ta online olarak gerçekleştirilecek. 

Serdar Sandal'dan imar artışı ve deprem konutları açıklaması!

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, imar artışı taleplerini değerlendirerek "Belediye olarak ilgili yasa ve mevzuat çerçevesinde çalışıyoruz" dedi. Sandal, "Yeni yapılara kavuşma aşamasını el birliğiyle çözeceğiz" dedi.

Uzungöl İmar Planı’na durdurma kararı!

Uzungöl için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı yeni imar planı çalışması yargıya taşındı. İmar planıyla ilgili mevzuatına aykırı olduğu nedeniyle durdurma kararı verildi.

Turan Konak: İmar planları gözden geçirilerek revize edilmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak yaptığı açıklamada deprem mevzuatına uygun hazırlanmamış tüm imar planlarının gözden geçirilerek revize edilmesi gerektiğini vurguladı.

Tunç Soyer: İmar mevzuatıyla ilgili çağdaş vizyona ihtiyaç var!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, İstanbul’da gerçekleşen ‘İzmir Zamanı’ isimli etkinlikte 30 Ekim’de İzmir’i vuran 6.6 büyüklüğündeki deprem sonrasında yaptıkları çalışmaları anlattı. Soyer, "İmar mevzuatıyla ilgili çağdaş vizyona ihtiyaç var" dedi.

OSB Uygulama Yönetmeliğinde değişiklik!

Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) Uygulama Yönetmeliğinde yapılan değişikliğe göre; imar mevzuatına ilişkin yeni düzenlemeler getirildi.

gyoder imar mevzuatı eğitimi tarihi Haberi

gyoder imar mevzuatı eğitimi tarihi


GYODER "Gayrimenkul Geliştirmede Yeni Mevzuatın Getirdikleri" konulu İmar Mevzuatı Eğitimi veriyor. Eğitimin amacı; yeni mevzuatta oluşan son gelişmeler ve bu gelişmelerle beraber gelinen durumu değerlendirmek, gayrimenkul geliştirmede yeni mevzuatın getirdiklerini anlatmak. Eğitimin içeriğinde ise gayrimenkul projelerinin geliştirilmesi sırasında, Bakanlıkça yeni yayınlanmış olan, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ve İmar Kanunu’nun değerlendirilmesi, Kanunun proje geliştirme yaklaşımlarına etkileri ele alınacak.


Eğitim, Gülcemal Alhanlıoğlu tarafından 4 Kasım 2013 tarihinde 09.30 - 12.30 saatleri arasında İstanbul Ticaret Üniversitesi Sütlüce Yerleşkesi'nde verilecek. 


Gülcemal Alhanlıoğlu hakkında... 


Gülcemal Alhanlıoğlu, gayrimenkul sektöründe, pazarlama, satış ve proje geliştirme alanlarında 10 yıldan fazla bir tecrübeye sahiptir. 


2000 yılında çalışma hayatına, Atelye T’de kent tasarımcısı olarak başlamış, gayrimenkul sektöründe çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra, İstanbul Teknik Üniversitesinde araştırma görevliliğiği yapmıştır. 2004 yılından itibaren Soyak Topluluğu...