27 / 04 / 2024

haciz kararına nasıl itiraz edilir

haciz kararına nasıl itiraz edilir

Haciz işlemlerinde borcuna itiraz etmek isteyen kişilerin, alacak ödeme emri tebligatının kendisine ulaşmasının ardından 7 gün içerisinde dilekçe ile başvuruda bulunmaları gerekiyor. İşte, hacze itiraz dilekçesi örneği!

Günde 1 paket sigara parasına nasıl yatırım yapılır?

Gayrimenkul uzmanı Murat Gültekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda takipçilerine sigarayı bırakarak, yatırımcı olmalarını tavsiye etti. Gültekin nasıl yatırım yapacaklarını da süre vererek açıkladı.

Asgari ücret zammı kiralara nasıl yansıdı?

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammı henüz belirlenmeden önce kiralık evlerin fiyatının artacağı endişesi yayılmıştı. Peki asgari ücret zammı kiralık ev piyasasına nasıl yansıdı?

Piyasaların gözü Merkez Bankaları'na çevrildi! Kritik haftaya euro nasıl başladı? Bugün Euro/TL kuru kaç TL?

Bu hafta piyasaların gözü Çarşamba günü Amerika Merkez Bankası faiz kararı, perşembe günü ise Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Peki kritik haftaya euro nasıl başladı? Bugün Euro/TL kuru kaç TL?

Hisseli tapu tek tapu olur mu? Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır?

Hisseli tapu tek tapu olur mu ve Hisseli tapu haciz işlemi nasıl yapılır sorularının yanıtları tapu sahipleri tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte hisseli tapu ile ilgili detaylar...

Konut fiyatları ne olacak? Merkez Bankası'nın faiz kararı fiyatları nasıl etkileyecek? 

Ev alacak binlerce vatandaş, fiyatların düşmesini bekliyor. Peki Merkez Bankası'nın faiz kararı fiyatları nasıl etkileyecek? İşte ayrıntılar...

Euro güne nasıl başladı? 1 Euro kaç TL oldu? 

Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra aniden fırlayan Euro'nun bayram haftasına nasıl başladığı merak ediliyor. Peki, Euro ne kadar kaç TL? İşte detaylar...

İş dünyası Merkez Bankası’nın faiz artırım kararını nasıl karşıladı? İşte ilk tepkiler…

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) uzun bir aradan sonra faizleri artırmasının kamuoyundaki yankıları sürüyor. İş dünyasının temsilcileri de faiz kararına ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu.

İş yeri kira artışı nasıl belirlenir? İş yeri kiralarına nasıl zam yapılır? 

İş yeri kiracıları, kira artışlarının nasıl yapılacağını merakla araştırıyor. Peki iş yeri kira artışı nasıl belirlenir? İşte ayrıntılar...

Kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar arasında sık sık tahliye davaları gündeme geliyor. Peki kiracılar tahliye kararına nasıl itiraz edebilir? Kiracı tahliye kararını temyiz edebilir mi?

TOKİ Yarısı Bizden Kampanyasına başvuru nasıl yapılır? İstanbul Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası başvuru ekranı

TOKİ ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ortaklığında 'Yarısı Bizden Kampanyası' başladı. Peki, TOKİ Yarısı Bizden Kampanyasına başvuru nasıl yapılır? İstanbul Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden Kampanyası başvuru ekranı...

İŞKUR 130 bin personel alımı başvuruları başladı! İŞKUR iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır? Kayıt olun, hemen başvurun!

İŞKUR tarafından Nisan 2023 kapsamında pek çok meslekten toplam 130 bin personel alımı gerçekleştiriliyor. Peki İŞKUR iş ilanlarına nasıl bakılır? İŞKUR iş ilanlarına nasıl başvuru yapılır? 

Büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderler nasıl hesaplanır?

Ultima İnternational Eğitim ve Danışmanlık şirketinde Kalite ve Planlama Koordinatörü Zeynel Kayınova, büyük konut sitelerinde arsa payına göre ortak giderin nasıl hesaplanacağını kaleme aldı. İşte Zeynel Kayınova'nın o yazısı...

Hurda fiyatları haftaya nasıl başladı? Bugün hurda fiyatlarına zam geldi mi? 10 Nisan 2023 hurda fiyatları

Hurda fiyatları geçtiğimiz haftayı indirimlerle kapattı. Gelen indirim haberleri hurda fiyatlarını düşürürken vatandaşlar bu hafta hurda fiyatlarını merak ediyor. Bugün hurda fiyatlarına zam geldi mi? Hurda fiyatları haftaya nasıl başladı? 10 Nisan 2023 hurda fiyatları.

haciz kararına nasıl itiraz edilir Haberi

haciz kararına nasıl itiraz edilir

Hacze itiraz dilekçesi örneği!

Son dönemlerde harcama kalemlerinin toplum genelinde kontrol bir şekilde kullanılması, haciz işlemlerinin artmasına neden oluyor. 


Var olan bir borcun zamanında ödenmemesi durumunda alacaklı kişi ve kurumların yasal olarak haciz hakkı bulunuyor. Alacaklı kişiler, ilamlı ve ilamsız olarak icra yollarını kullanabiliyor. Borçlu kişilerin ise var olan borca veya haciz işlemine itiraz etme hakkı bulunuyor. 


Alacaklı kişilerin açtığı dava sonucunda süren mahkemelerde, ilam hükmündeki belgelere, icra ve takiplere  borçu kişiler tarafından itiraz edilebiliyor. Bununla birlikte kambiyo, poliçe ve senet konumundaki alacaklara da borçlu kişilerin mahkeme kararına itiraz etme hakkı bulunuyor. 


Buna göre, borcuna itiraz etmek isteyen kişiler, alacak ödeme emri tebligatının kendisine ulaşmasının ardından 7 gün içerisinde dilekçe veya sözlü olarak icra dairesine itirazda bulunabiliyor. 


Hacze itiraz dilekçesi!


………………………… İCRA DAİRESİ


SAYIN MÜDÜRLÜĞÜ’NE


DOSYA NO...