01 / 05 / 2024

haciz masrafı ne kadar

haciz masrafı ne kadar

Haciz işlemleri, borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılması,el konulması işlemi olarak ifade ediliyor. Peki, haciz masrafları ne kadar?

Şu an en ucuz otomobilin aylık masrafı 7 bin TL! Artık araç almak da kullanmak da pahalı!

Gazeteci Emre Özpeynirci, en çok satılan otomobillerin  yıllık ve aylık ortalama rutin masraflarını açıkladı. Peki hangi otomobilin masrafı ne kadar? İşte Özpeynirci'nin o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Kiracılar dikkat! Eve hasar veren kiracı hasar masrafını ne zaman ödemek zorunda?

Bir kiracının konuta zarar vermesi halinde hasar masrafını ne zaman ödeyeceği merak ediliyor. Kiracı hasar masrafını hemen karşılamak zorunda mı? Ne zaman ödemek zorunda? İşte detaylar...

Tapumu kaybedince ne kadar masraf ederim?

Tapu kaybedildiğinde günümüz teknolojisinin sağladığı kolaylıklar sayesinde endişe duymaya gerek yoktur. Yeni tapu belgesinin çıkarılması için online başvuru yapmak yeterli olacaktır. Ayrıca bunun için belirli bir ücret ödenmesi gerekir. Peki tapu kaybedince ne kadar masraf yapılır?

Banka hesabına haciz gelirse ne yapılmalı?

Herkesin bildiği gibi, icra takibinin hüküm giymesi sonrasında, borcun tahsilatını sağlamak amacıyla borçlu tarafın sahip olduğu varlık, banka hesapları ve gayrimenkullerine haciz uygulanma süreci başlatılır. Peki banka hesabına haciz gelirse ne olur, süreçte ne yapılmalıdır?

4 kişilik bir ailenin tatil masrafı ne kadar? 2023 tatil masrafları ne kadara mal oluyor!

Yaz mevsiminin gelip çatmasıyla pek çok ailenin yaz tatili planları da başladı. Ancak bu yıl tatil masrafları epey pahalı olduğu için cep yakacağa benziyor. Türkiye'nin tatil denilince ilk akla gelen yeri olan Antalya'da ise kısa süreli tatil 20 bin TL'ye mal oluyor.

AFAD yol masrafı ne kadar? AFAD yol masrafı nasıl alınır? Depremzede yol parası başvurusu nereden yapılır?

AFAD yol masrafı diğer adıyla depremzede yol yardım parası şu sıralarda gündemde olan konulardan biridir. Afetzedeler, AFAD yol masrafına dair detayları araştırmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

Hisseli tapu tek tapuya nasıl döner? Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?

Birden fazla sahibi olan hisseli tapuların gerek satın alma gerek yönetim ve satış sürecinde çeşitli zorluklarla karşılaşılmaktadır. Peki o zorluklar nelerdir? İşte hisseli tapuya dair sorulan birtakım soru ve yanıtlar!

Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur? Hisseli tapu müstakile çevrilir mi?

Hisseli tapu, diğer tapu türlerinden farklıdır. Bu yüzden hisseli tapu sahipleri birtakım sorulara yanıt arıyor. İşte onlar!

Tapu ve tapu masrafına dair bilinmeyenler! 100 metrekare evin tapu masrafı ne kadar?

Tapu masrafı, hem alım yapan hem de satış yapan kişilerin merak ettiği bir konudur. Peki tapu harcı, tapu masrafı nedir? İşte detaylar!

Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?

Hisseli tapu pek çok kişinin sahip olduğu tapu türüdür. Hisseli tapu ile yapılan işlemler çok sık araştırılmaktadır. Onlardan biri de “Hisseli tapuya haciz gelirse ne olur?” sorusudur. İşte hisseli tapuya dair merak edilenler!

Bir evin tapu masrafı ne kadar?

Tapu masrafı pek çok kişinin kafasını karıştıran bir konudur. Bir ev aldıktan sonra tapu masrafı ne kadar olur? Tapu harcını kim öder? Bu sorular sık sık sorulmaktadır. İşte tapu masrafına ve diğer konulara dair merak edilen detaylar!

Eşe masrafsız tapu devri nasıl olur? Eşe tapu devri masrafı ne kadar?

Eşine tapu devri yapmak isteyenler, Eşe masrafsız tapu devri nasıl olur? Eşe tapu devri masrafı ne kadar? sorularını merak ediyor. İşte detaylar…

İlk tapu masrafı ne kadar?

Tapu işlemleri ile ilk defa uğraşacak olan kişiler, ilk tapu masrafına dair bazı detayları bilmek istiyor. İşte o detaylar!

haciz masrafı ne kadar Haberi

haciz masrafı ne kadar

Haciz masrafları ne kadar?

İcra Müdürlüğü aracılığı ile yapılan haciz işlemleri, borçlu kişinin borcu miktarınca menkul, gayrimenkul ve üçüncü kişilerdeki hak ve alacaklarına cebri icra suretiyle kısıtlama yapılması,el konulması işlemi olarak ifade ediliyor.


Alacaklılar bunun için İcra Müdürlüğüne bir dilekçe ile müracaat ediyor. Müracaatın ardından alacaklıya olan borcun ödenmemesi halinde haciz konulan taşınmaz mal satışa çıkarılıyor.


Bu süreçte İcra Müdürlüğüne bazı harçların ödenmesi gerekiyor. Peki, haciz masrafları ne kadar?


Haciz harçları 2015..

Dilekçe veya tutanakla dava açma veya davaya müdahale veya tevdi mahallinin tayini, ihtiyati tedbir, ihtiyati haciz, tesbiti delail ile ilgili taleplerde,


1.Sulh mahkemelerinde, icra tetkik mercilerinde     12,80


2.Asliye mahkemelerinde, idare mahkemelerinde     27,70


3.(5235 sayılı Kanunun 52 nci maddesi ile değişen bent. Yürürlük:1/4/2005) Bölge Adliye Mahkemeleri, Bölge İdare Mahkemeleri, Yargıtay,...