04 / 05 / 2024

4 kişilik bir ailenin tatil masrafı ne kadar? 2023 tatil masrafları ne kadara mal oluyor!

4 kişilik bir ailenin tatil masrafı ne kadar? 2023 tatil masrafları ne kadara mal oluyor!

Yaz mevsiminin gelip çatmasıyla pek çok ailenin yaz tatili planları da başladı. Ancak bu yıl tatil masrafları epey pahalı olduğu için cep yakacağa benziyor. Türkiye'nin tatil denilince ilk akla gelen yeri olan Antalya'da ise kısa süreli tatil 20 bin TL'ye mal oluyor.



Bu yıl tatil fiyatları adeta gökyüzüne tırmandı! Güneşli günlerin keyfini çıkarırken cüzdanların derinliklerinde hissedilen fark kaçınılmaz oldu. Ne yazık ki, maliyetlerdeki artışın etkileri tatilcilerin yüzünü güldürmek yerine kaşlarını çatmasına sebep oldu. Otel rezervasyonları, ulaşım seçenekleri ve lezzetli yemeklerin tadına bakma macerası, fiyat etiketleriyle birlikte hızla yükseldi.

4 kişilik bir ailenin tatil masrafı ne kadar? 2023 tatil masrafları ne kadara mal oluyor!

Sabit maliyetlerin artışı tatilcileri vurdu

Tatil için gerekli harcamalar, adeta bir roket gibi havalanarak geçen yıla göre yüzde 100'ü aşan bir artış yaşadı. Özellikle de konaklama seçeneklerindeki fiyat artışları, adeta yer çekimine meydan okurcasına tırmandı. Güneşin en güzel kucakladığı Antalya, bu yıl tatilcilerin cüzdanlarını da yakalamaya kararlı! 4 kişilik bir ailenin, tatile çıkmanın başlangıç maliyeti 20 bin liradan başlıyor. Dolayısıyla Antalya'nın güzelliklerini doyasıya yaşamak için 5 gün boyunca aile bütçesinden minimum 20 bin lira ayırmak gerekiyor.

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Kaan Kavaloğlu, konuyla ilgili şeffaf açıklamalar yaptı. Kavaloğlu, sabit maliyetlerin hızla yükselmesiyle birlikte, otel ve işletmelerin fiyatları da yükseltmek durumunda kaldığını açıkça ifade etti. Ayrıca, günlük tatil yapmak isteyenlerin tatil masraflarının bin liradan 20 bin liraya kadar yükseldiğini de belirtti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön