04 / 05 / 2024

haciz nelere konur

haciz nelere konur

Haciz nedir, haciz işlemi nasıl yapılır merak ediyorsanız sorularınızın yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Hisseli gayrimenkule haciz konur mu?

Posta yazarı Tamer Heper 'Aileden birine haber kağıdı geldi. Müştereken malik olunan tarladaki hissesi için ipotek-haciz yazıyor. Malikin haberi olmadan ipotek koyulur mu? Haciz ise bunun satışı halinde tarla nasıl bölünür? Diğer ortakların hakları ne olur?' sorusunu cevapladı.

Aidatını ödemeyen emeklinin maaşına haciz konur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Aidatını ödemeyenlerin listesini apartmanın ilan panosuna asabilir miyiz? Aidatını ödemeyen emekli kat malikinin emekli maaşına haciz koyabilir miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Ortaklığın giderilmesi davası haciz süresini keser mi?

Ortaklığın giderilmesi davasını taşınmaz malda tapu ile malik olan paydaş veya paydaşlar açabiliyor. Peki, hissedarların birinin haciz durumunda, ortak mala haciz konur mu? Ortaklığın giderilmesi davası haciz süresini keser mi?

Haciz nasıl konur?

Haciz işleminin gerçekleşebilmesi için alacaklı tarafından haciz talebinde bulunulması gerekiyor.İcra müdürlüklerine yapılan takip talebiyle borçluya ödeme emri düzenlenerek gönderiliyor. Peki, haciz nasıl konur?

İpotekli eve haciz konur mu?

İpotek, doğmuş veya ileride doğması muhtemel bir borç için bir taşınmaz malın teminat olarak gösterilmesi olarak ifade ediliyor. Peki, ipotekli taşınmazlar hacze konu olabilir mi? İpotekli eve haciz konur mu?

Arsa alırken nelere dikkat edilmeli?

Daha önce konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri 10 başlık altında toplamıştık. Şimdi ise sıra arsa alırken dikkat edilecek noktalara geldi. Arsa alırken nelere dikkat etmeliyiz, Avukat Kadir Kurtuluş açıkladı...

Emlak vergisinden dolayı haciz gelir mi?

Gayrimenkul sahipleri, her sene yılda iki kez emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Peki, zamanında ödenmeyen emlak vergisinden dolayı haciz gelir mi?

Haciz ihbarnamesi örneği!

Borçlunun 3. şahıs elindeki menkul bir malı haczedilirse İcra Müdürü, borçluya borcunu ancak icra dairesine ödeyebileceğini haciz ihbarnamesi ile bildirebiliyor. İşte haciz ihbarnamesi örneği..

Mal rejiminde haciz nasıl gelir?

Mal ortaklığını kabul etmiş olan eşlerden birinin iflâsına karar verildiği takdirde, ortaklık kendiliğinden mal ayrılığına dönüşür. Peki, mal rejiminde haciz nasıl gelir? İşte yanıtı..

Ölen kardeşin borcu için kişinin evine haciz gelir mi?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sormuş olduğu Ölen kardeşin borcu için kişinin evine haciz gelir mi sorusuna yanıt verdi..

Arsa yatırımlarında nelere dikkat edilmeli?

Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, yatırım denince akla gelen gayrimenkul aracının arazi ve arsa yatırımları olduğunu belirtiyor ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini şöyle sıralıyor:

Birden fazla kişiye satılan eve haciz gelmesi!

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında Birden fazla kişiye satılan eve haciz gelmesi konusuna değindi. İşte o yazı..

Yabancılar gayrimenkul alırken nelere dikkat etmeli?

Tapu mevzuatı gereğince, yabancılar kanuni sınırlamalara uymak kaydıyla, Türkiye’de işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabiliyor. Peki, yabancılar gayrimenkul alırken nelere dikkat etmeli?

haciz nelere konur Haberi

haciz nelere konur

Haciz nedir?

Haciz, borçluya uygulanan bir işlem olarak karşımıza çıkıyor. Bu işlem ile alacaklı, borçlunun borcunu ödememesi halinde, söz konusu borcun tahsilini sağlamak için icra yolunu kullanması ile meydana geliyor. 


Bu da demek oluyor ki "Haciz nedir?" sorusunun kısaca özetlemek gerekirse; alacaklının borcunun tahsilini sağlamak için izlediği yoldur.


Haciz ne zaman başlar?

Haciz, borçlunun borcunu ödememesi halinde alacaklının da  İcra Müdürlüğü'ne gidilerek takip talebinde bulunması ile başlıyor. İcra Müdürlüğü talep doğrultusunda borçluya borcunu ödemesi için bildirimde bulunuyor. Borçlunun, ödeme emrini aldıktan sonra belirtilen süre içerisinde ödemesi gerekiyor.


Haciz ne zaman gelir?

İcra Müdürlüğü'nden gelen tebligatta yazan hükümlere uymayan kimselerin adresinde haciz geliyor. Gayrimenkul ve menkul malların rayiç bedelleri belirlenerek satışa sunulmak üzere mallara el konuyor.


Haciz nelere konur?

Haciz, borçlunun sahip olduğu taşınır ve taşınmaz mallarına; borçlu...