18 / 05 / 2024

haczedilmezlik şikayeti meskeniyet

haczedilmezlik şikayeti meskeniyet

Haczedilmezlik şikayeti nedir?: İcra ve İflas Kanunu madde 82 gereğince kimi mal ve haklar haciz konusu olamıyor. Bu mal ve hakların haciz edilmesi halinde mahkemeye şikayet edilebiliyor...

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

Tüketiciler en çok nelerden şikayetçi? Hangi sektörler memnun etti, hangi sektörler mağdur etti?

Şikayetvar platformuna, geçtiğimiz aralık ayında adeta şikayet yağdı. Bir yıl içerisinde 450 bine yakın şikayeti çözüme kavuşturan platform, 2022 yılı verilerini açıklayarak tüketicilerin en çok şikayet ettiği sektörleri kamuoyuna duyurdu.

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşların şikayeti bakanlığı harekete geçirdi! O şart değişti!

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşların çok sayıda şikayeti Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Yeni Evim konut kampanyasına 'küçük müteahhit' ayarı geldi. İşte haberin ayrıntıları…

“Piyasada ilaç bulunamıyor” şikayeti bitiyor mu? Beklenen ilaçlar ne zaman gelecek? İşte cevabı!

Herkes artık beklediği ilaca kavuşabilecek mi?.. İşte Türkiye’de milyonlarca kişinin beklediği bu haber Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi.

Seramik sektörüne çifte darbe, iç pazarda Hint seramiği AB'de ek vergi

Yüksek enerji maliyetleri nedeniyle kapasitelerini daraltan seramikçiler Avrupalı üreticilerin şikayeti nedeniyle ek vergi soruşturmasıyla karşı karşıya kaldı.

Gürültücü komşu nereye şikayet edilir?

Apartman ve sitelerde en çok yaşanan sorunlardan biri gürültü şikayeti olarak karşımıza çıkıyor. Peki, gürültücü komşu için ne yapılır? Gürültücü komşu nereye şikayet edilir? İşte konu hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik..

Bayraklı’daki eğik bina tehlike saçıyor!

İzmir Bayraklı'da Fuat Edip Baksı Mahallesi'nde bulunan 'Çiğdem Apartmanı'nın zemininde kayma olduğu şikayeti üzerine, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri incelemeler gerçekleşti.

Binanın yasa dışı eklentisi için ne yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper, ' Oturduğum çatı dubleksi. Karşımdaki binanın üst katına bir aile geldi, terasına kapalı bir alan yaptı, önüm kapandı. Şimdiden gürültülerini çekiyorum. Onlarsa binadan kimsenin şikayeti olmadığını söylüyorlar. Bunlara karşı müdahale imkanım olur mu?' sorusunu yanıtladı.

Binaya proje dışı ilave yapılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Müstakil binamın bahçe hizasına yaklaşık 1x2 ebadında bir ahşap balkon yaptım. Site dışında birinin şikayeti üzerine belediye ekipleri geldi, sözlü olarak yıkmamı söyledi. Ben de yıktım. Bunu tekrar nasıl yaparım?' sorusunu yanıtladı.

Raci Şaşmaz’ın mal varlığına tedbir konulması talep edildi!

Fikirtepe’de Pana Yapı projesindeki 131 kentsel dönüşüm mağdurunun şikayeti üzerine aralarında Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı Raci Şaşmaz’ın da aralarında olduğu 13 kişi yargılanıyor. Mağdurlar davada Şaşmaz’ın malvarlığına tedbir konmasını talep etti...

Pana Yapı mağdurlarının dava süreci başladı!

Fikirtepe’de Pana Yapı projesindeki 131 kentsel dönüşüm mağdurunun şikayeti üzerine aralarında Kurtlar Vadisi’nin yapımcısı Raci Şaşmaz’ın da olduğu 13 kişinin yargılaması başladı...

Eklenti nedir? Nasıl anlaşılır?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bir yazıdan, balkon eklentisi ve teras gibi yerlerin genel kurulun 4/5 yazılı kararı ile kapatılabileceği gibi bir anlam çıkardım. Ancak birinin belediyeye şikayeti halinde imar kanununa aykırılıktan yıkımdan kurtulma olasılığı var mı?' sorusunu yanıtladı.

Muğla'da yıkım şikayeti!

Muğla'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında 4 katlı binanın yıkımı sırasında 3 katlı apartman ile yanındaki tek katlı müstakil evlerinin zarar gördüğünü iddia edildi.

haczedilmezlik şikayeti meskeniyet Haberi

haczedilmezlik şikayeti meskeniyet

Haczedilmezlik şikayeti nedir?

İcra ve İflas Kanunu madde 82 gereğince kimi mal ve haklar haciz konusu olamıyor. Aşağıda sıralanan mal ve hakların hacze konu olması durumunda haczedilmezlik şikayeti ile dava açılabiliyor.


Peki, neler haczedilemez?

1. Devlet malları ile mahsus kanunlarında haczi caiz olmadığı gösteri­len mal­lar,


2. Borçlunun zatı ve mesleki için lüzumlu elbise ve eşyasiyle borçlu ve ailesine lüzumu olan yatak takımları ve ibadete mahsus kitap ve eşyası,


3. Vazgeçilmesi kabil olmıyan mutfak takımı ve pek lüzumlu ev eşyası,


4. Borçlu çiftçi ise kendisinin ve ailesinin geçimi için zaruri olan arazi ve çift hayvanları ve nakil vasıtaları ve diğer eklenti ve ziraat aletleri; de­ğilse, sanat ve mesleki için lüzumlu olan alât ve edevat ve kitapları ve ara­bacı, kayıkçı, hamal gibi küçük nakliye erbabının geçimlerini temin...