27 / 04 / 2024

Hafriyat izni alma işlemleri

Hafriyat izni alma işlemleri

Hafriyat işlemi, bir arsa veya arazi üzerindeki toprağı kazma ve taşıma işlemi olarak tanımlanıyor. Bu işlem için belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, hafriyat izni nasıl alınır?

İnşaatın hafriyatına ruhsat alınmadan başlanamıyor!

Ruhsat şartı bulunan herhangi bir yapı inşaatı için eğer mücavir alan içerisinde ise belediyelerden, mücavir alan sınırları dışında ise valiliklerden yapı ruhsatı izni alınıyor. Hafriyat işlemine dahi ruhsat almadan başlamak imkansız.

İnşaat izni almak için gerekli belgeler!

Bir arsa üzerinde inşaat yapılması için ilgili belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, inşaat izni nasıl alınır? İnşaat izni almak için gerekli belgeler nelerdir? İşte inşaat izni alma süreci..

Yapı kullanma izni almayan müteahhite ne yapılır?

İnşaatı tamamlanan yapılar için yapı kullanma izni belgesi alma sorumluluğu müteahhitlerde oluyor. Ancak kimi zaman müteahhitler bu belgeyi almıyor veya alamıyor. Peki, yapı kullanma izni almayan müteahhite ne yapılır?

Yapı kullanma izni masrafları 2015!

Bina inşaatlarının tamamlanması halinde, yapının yasal olarak kullanılabilmesi için yapı kullanma izninin alınması gerekiyor. İzin alma sürecinde bazı masraflar ödeniyor. İşte yapı kullanma izni masrafları 2015...

Yapı kullanma izni alma süresi!

Yapı kullanma izni, bir arsa üzerinde inşa edilen yapılar için alınıyor. Yapı kullanma izninin verildiği tarih, yapının tamamlandığı tarih oluyor. Peki, Yapı kullanma izni alma süresi ne kadardır?

Bina oturma izni nasıl alınır?

Ruhsatlı bir inşaatın, inşaat çalışmalarının bitmesi halinde yapıda oturumun başlaması için belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, bina oturma izni nasıl alınır? İşte oturma izni alma işlemleri..

Yapı kullanma izni alma şartları!

Yapı kullanma izni belgesi bina bitmiş ise ve binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlanmışsa alınabiliyor. Yapı kullanma izni alabilmek için bazı şartlar söz konusu oluyor. İşte, yapı kullanma izni alma şartları!

Hafriyat izni nasıl alınır?

Hafriyat işlemi, bir arsa veya arazi üzerindeki toprağı kazma ve taşıma işlemi olarak tanımlanıyor. Bu işlem için belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, hafriyat izni nasıl alınır?

Define çıkartma izni nasıl alınır?

Define çıkartma izni alma hususu ile ilgili yasal esaslar 27 Ocak 1984 tarihinde 18294 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yayımlanan Define arama yönetmeliğine göre define çıkartma izni nasıl alınır? İşte yanıtı...

İmar ile ilgili harçlar nelerdir?

İmar ile ilgili harçlar nelerdir? Harçlar; ilk parselasyon, ifraz ve tevhid, plan ve proje tasdiki, zemin açma ve toprak hafriyatı izni yapı izni ve denetlenmesi ile yapı kullanma izni karşılığında tahsil ediliyor...

Yapı kullanma izni yönetmeliği!

Yapı kullanma izni yönetmeliği hükümleri, 02 Kasım 1985 tarihinde 18916 mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Planlı alanlar tip imar yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte yapı kullanma izni alma şartları...

Fikirtepe'de ilk hafriyat iznini Anka Yapı aldı!

25 Ekim 2013 tarihinde ilk ruhsat başvurusunda bulunan ve evrakları il müdürlüğü tarafından kabul gören ANKA YAPI, bugün yine bir ilke imza attı. ANKA YAPI Fikirtepe bölgesinde ilk hafriyat izni alan firma oldu ve hafriyat almaya başladı...

SMF Mühendislik Hafriyat İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

SMF Mühendislik Hafriyat İnşaat Nakliye Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Sedat Marhan tarafından 250 bin TL'lik sermaye ile 26 Temmuz 2013 tarihinde Bağcılar, Kemalpaşa Mahallesi'nde kuruldu

Hafriyat izni alma işlemleri Haberi

Hafriyat izni alma işlemleri

Hafriyat izni nasıl alınır?

Hafriyat işlemi, bir arsa veya arazi üzerindeki toprağı kazma ve taşıma işlemi olarak tanımlanıyor. Örneğin, toprağı kazmak, yıkım yapmak gibi işler harfiyat uygulamaları kapsamına giriyor. Hafriyat işlemi için belediyeden izin alınması gerekiyor. Peki, hafriyat izni nasıl alınır?


Hafriyat izni için gereken belgeler

- Dilekçe

- İnşaat Ruhsatı

- Hafriyat Toprağı ve İnşaat/Yıkıntı Atığı Üreticisinin Vergi Levhası

- Hafriyatı Taşıyacak olan firmanın/şahsın Vergi Levhası.

- Hafriyatı taşıyan araçlara ait Hafriyat Toprağı ve İnşaat/Yıkıntı Atıkları Taşıma İzin Belgesi asılları ve fotokopileri.

- Hafriyatı taşıyacak olan araçların ruhsat fotokopileri.

- Toplu konut inşaatlarında TOKİ ile üstlenici firma arasında yapılan sözleşme ve Üstlenici firma ile hafriyatı taşıyacak olan firmanın/şahıs arasında yapılan sözleşme.


Hafriyat izni dilekçesi..


T.C

........... BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ 'NE

............. ilçesi, ......................................... Cad/Sok.,..................noda, ve

tapunun ....................pafta, ...................ada, .......................... parselinde...