07 / 05 / 2024

hak

hak

Miras kalan ev satılır mı, nasıl satılır? soruları kendilerine miras kalan kişiler tarafından sorulmaktadır. İşte yanıtlar!

Miras kalan evin satışı nasıl yapılır?

Miras kalan evin satışı nasıl yapılır? sorusu miras konusunda kafası karışık olanların sorduğu sorular arasında yer alıyor. İşte merak edilen cevaplar!

DKY İnşaat, Yenisahra’da 3 bin hak sahibine iftar verdi!

İstanbul Yenisahra’da kentsel dönüşüm kapsamında çalışmalarını sürdüren DKY İnşaat, bölgedeki 3 bin hak sahibine iftar verdi.DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya iftar sonrası hak sahipleriyle sohbet etti.

Hazine arazisi hak sahipliği!

Hazine arazisi üzerindeki hak sahibi olan kimselere ne gibi haklar tanınıyor? Hazine arazisinde hak sahibi kimdir? Hazine arazisinde hak sahibi nasıl belirlenir? İşte hazine arazisi hak sahipliği...

İntifa hakkı ayni hak mıdır?

Bir gayrimenkulü kullanma, yararlanma ve tüketme yetkilerinden kullanma yararlanma yetkilerini bir başkasına tahsis etmesi ile kurulan hakka intifa hakkı deniyor. Peki, intifa hakkı ayni hak mıdır?

Hak Yapı Pera Park ödeme planı!

Konut tiplerinin 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon şeklinde tasarlandığı Hak Yapı Pera Park ödeme planı bilgisine haberimizin içerisinde yer veriyoruz...

Vartaş, Yenisahra’daki 1500 hak sahibine iftar yemeği verdi!

Kentsel dönüşümle ilgili projelerin sembolü haline gelen Fikirtepe’ de gerçekleştirdiği çalışmalarla başarısını kanıtlayan VARTAŞ, çehresini değiştirmeye hazırlandığı Anadolu Yakası Yenisahra’da 1500 hak sahibine iftar verdi.

VARTAŞ Yenisahra’da 1500 hak sahibine iftar verdi!

Kentsel dönüşümle ilgili projelerin sembolü haline gelen Fikirtepe ’ de gerçekleştirdiği çalışmalarla başarısını kanıtlayan VARTAŞ, çehresini değiştirmeye hazırlandığı Yenisahra’ da 1500 hak sahibine iftar verdi...

Hak Yapı Pera Park resimleri!

Hak Yapı Pera Park resimleri haberimizin içinde yer alıyor. Pera Park projesi kapsamında 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konut seçenekleri yer alıyor...

Erciş ve Edremit'teki 13 bin 837 konut hak sahiplerine teslim edildi!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin Van depremiyle ilgili soru önergelerini yanıtladı. Atalay, Van, Erciş ve Edremit'te Mayıs 2014 itibariyle 13 bin 837 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini bildirdi.

Van'da 13 bin 837 konut hak sahiplerine teslim edildi!

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin Van depremiyle ilgili soru önergelerini yanıtladı. Atalay, Van, Erciş ve Edremit'te Mayıs 2014 itibariyle 13 bin 837 konutun hak sahiplerine teslim edildiğini bildirdi.

Akiş GYO sermaye artırımı hak kullanım tarihlerini yayınladı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı sermaye artırımı hak kullanım tarihlerini yayınladı.

Hak Yapı Pera Park satış ofisi!

Hak Yapı Pera Park satış ofisi bilgileri haberimizde yer alıyor. Projedeki konutlar 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salondan oluşuyor.

Marmaris İçmeler Mahallesi'ndeki 8 plaj mavi bayrak almaya hak kazandı!

Muğla' nın Marmaris ilçesi İçmeler Mahallesi' ndeki 8 plajın tamamı mavi bayrak almaya hak kazandı. Düzenlenen törenin ardından 2 otelin plajında mavi bayraklar dalgalanmaya başladı...

Hak Yapı Pera Park görselleri!

Hak Yapı imzası ile İstanbul Anadolu Yakası Kartal'da inşa edilen ve içinde 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 daire seçeneklerinin bulunduğu Hak Yapı Pera Park görselleri...

hak Haberi

hak

Miras yolu ile üzerine ev geçen kişilerin merak ettiği belli başlı konular bulunmaktadır. Onlardan biri de satılma durumudur.

Peki Miras kalan ev nasıl satılır? Miras kalan ev satılır mı? İşte merak edilip araştırılan ayrıntılar…

MİRAS KALAN EV NASIL SATILIR?

Bir kişinin sahip olduğu borç ve alacakları ölümünden sonra varislerine aktarılır. Vasiyetname yoksa, yani varis atanmadığı durumu tespit edildiği zaman miras, kan bağı bulunan eş, kardeş, çocuk gibi kişiler arasında eşit bir şekilde pay edilmektedir.

4271 numaralı Türk Medeni Kanunu’nun 640. maddesine göre paylaşılana kadar mirasa ait bütün haklar üzerinde ortak karar verilir.  Bu nedenle miras kalan gayrimenkulün satışı için tüm hissedarların ortak karar alması gerekir. Miras kalan gayrimenkul satışını gerçekleştirmek için tüm varislerin tapuya gitmesi ya da ortak bir temsilci atamaları da yeterli...