15 / 05 / 2024

Haliç pis mi

Haliç pis mi

1953 yılında Haliç'te fena kokulara, sahillerdeki fabrikaların sebep olduğu anlaşılmış ve Haliç'in temizlenmesi zaruret halini almış. Uzmanlara göre temizlenmesi için de dört tane şart ileri sürmüşler.

Site sakinleri kullanmadığı tesisin ücretini öder mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun ''İki bloklu bir sitede daire aldım. İş yerleri borçları nedeni ile bir bankaya geçmiş. Bu dükkanların da bir problemi varmış. Pis su gideri hatalı bağlandığından zaman zaman su basıyormuş. Bu durumda sorumluluğumuz ve görevimiz nedir?' sorusunu yanıtladı.

Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı geliyor!

Haliç-Kemerburgaz dekovil hattı, geçmiş dönemlerde İstanbul'da faaliyet gösteren Silahtarağa Elektrik Santrali'yle şehrin kuzeyindeki linyit ocakları arasında kurulan tarihi demiryolu hattı tekrar hayata geçiriliyor.

We Haliç Gaziosmanpaşa projesinin adı Bizim Haliç mi olacak?

"We Haliç Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Projesi" temel atma töreninde, projenin gayet iyi planlandığını ve itirazı olmadığını ancak projenin ismine takıldığını anlatan Özhaseki, isminin, "Bizim Haliç" olması ricasında bulundu.

Haliç Tersanesi’ne beton santrali mi kuruldu?

Haliç Tersanesi’nin Taşkızak Tersanesi kısmına, Kasımpaşa-Sütlüce Tüneli’ne beton sağlamak için kurulan santrali, Beyoğlu bölgesinden sorumlu olan İstanbul 2 numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu raportörü fark etti.

Konut kredisinde ara ödeme yapılabilir mi?

Hali hazırda konut kredisi ödemeleri devam eden tüketiciler kredilerinde ara dönemde toplu bir ödeme yapmak isteyebiliyor. Peki, konut kredisinde ara ödeme yapılabilir mi? İşte yanıtı..

İzmir Körfezi temizliğinde Haliç modeli mi uygulanacak?

Bakan Veysel Eroğlu, yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da İzmir milletvekili adayı olduğunu ancak kent için hiçbir projeden bahsetmediğini, İzmir Körfezi'ni nasıl kurtaracağını söylemediğini belirtti.

Gayrimenkullerinizin menkulleşmiş hali GYF’ler!

Avukat Kadir Kurtuluş; gayrimenkulün yurt dışındaki piyasalarda inşaat sektörünün altında değil de finans sektörünün altında değerlendirildiğini tüm gelişmiş ekonomilerde doğru ve sağlıklı konumlandırmanın bu şekilde olduğunu söyledi.

1981 yılında Haliç'te çöp adalarının sayısı dörde çıkmış!

1981 yılında Haliç üzerinde çöplerden oluşan ada sayısı 4'e yükselmiştir. Sanayi artıkları ve kanalizasyonlar yüzünden tabanı her yıl 10 santim yükselen Haliç'in pis suları metan gazları yaymaya başlamış.

1978 yılında Haliç kıyılarında bağırsak kurutma evi açılmış!

1978 yılında Haliç'te kirliliğin yanında bir de pis koku çevreyi sarmış. Gecekondu misali iş yerlerinin hızla arttığı yıllarda, tahta parçalar ve kalaslardan bir gecede yapılan bağırsak kurutma evi çalışmalara başlamış.

1968 yılında Haliç'te turistik gazino inşa edilecekmiş!

1968 yılında Haliç'in Unkapanı semtindeki eski kömür deposu, Belediye tarafından turistik gazino yeri olarak seçilmiş. Pis kokudan geçilmeyen Haliç sahillerine inşa edilecek gazino binası tek katlı olacakmış.

Hisseli ev satılabilir mi?

Hisseli tapu; denildiğinde ise birden fazla kişinin gayrimenkul üzerinde malik olmasını anlıyoruz bir taşınmazda birden fazla mülkiyetin var olması hali olarak da ifade ediliyor. Peki, hisseli ev satılabilir mi?

Sanayi merkezi 1900'lü yıllarda Haliç'miş!

1929 yılında Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre İstanbul'da sanayinin merkezi Haliç'miş. O dönemde fabrikaların büyük bir çoğunluğu Haliç'teymiş. Haberde 1929 yılında çekilmiş Haliç fotoğrafı da mevcuttur.

Haliç Köprüsü'ne yapılan asfaltlama çalışması ne kadar idare eder? Köprü güvenli mi?

Haliç köprüsüne çürük diş dolgusunu yapılmış, sorun halının altına süpürülmüştür. En kısa sürede sorun, kalıcı çözüme kavuşturulmalıdır

Haliç pis mi Haberi

Haliç pis mi

Haliç'in temizlenmesi artık bir zaruret halini aldı.


Buradaki fena kokulara, sahillerdeki fabrikaların sebep olduğu anlaşıldı.


 Uzun zamandan beri şikayet mevzu olan Haliç'in temizlenme işine başlanacaktır. Yapılan tetkiklerde buradaki kokuya sahil boyundaki fabrikaların sebep olduğu anlaşılmaktadır. Bu koku bilhassa Eyüp mıntıkasında ve civarında zaman zaman rahatsızlık vermektedir. Alakadarların yaptıkları tetkiklere göre; bu halin giderilmesi için dört şart ileri sürülmektedir. Bunlar, fabrika artıklarının denize dökülmemesi, fabrika artık sularının zararsız hale getirilmesi, bacadan çıkan dumanların izalesi, dolmuş bulunan bazı kıyıların taranmasıdır. 

  İlk olarak tarak ve dubalarla temizlenme ameliyesine başlanacak ve fabrikalara tenni tedbirler almaları, noksanlarının ikmali bildirilecektir. Verilecek müddet zarfında noksanların gidermeyen fabrikaların çalışmaları tatil edilecektir.


Hürriyet Gazetesi 18 Ekim 1953



Abdullah Kutalmış...