29 / 04 / 2024

Haliçe can suyu

Haliçe can suyu

2006 yılında Büyükşehir Belediyesi, Haliç'e ''can suyu'' verecek projenin ihale dosyasını hazırlamış. 15 milyon liraya mal olacak proje 5 kilometrelik bir tünelle Sarıyer'den Ayazağa Deresi'ne su pompalayacakmış.

Dar gelirlere can suyu olacak yardım! Başvuranın hesabına 2 bin 150 TL yatacak!

Dar gelirli vatandaşlara can suyu olacak yardım için geri sayım başladı. Başvuranların hesaplarına 2 bin 150 TL yatırılacak. 

KOBİ'lere can suyu olacak yeni düzenleme yolda! Limit yükseltiliyor!

KOBİ’lere finansman desteğinin artırılması konusunda can suyu olacak yeni paket hazırlığı başladı. Bu düzenleme ile işletmelerin 100 milyon lira olan kredi kefalet limiti 150 milyon liraya çıkarılacak.

Konut sektörüne can suyu olacak! İmar yönetmeliğinde değişikliğe gidildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı konut arzını artırmak için harekete geçti. Gayrimenkul sektörüne adeta can suyu olacak yeni imar yönetmeliği belli oldu.

Destek ödemeleri peş peşe açıklanıyor! Şartlarınız uyuyorsa 800 TL alabilirsiniz! Bu habere hemen bakın

Aile ve Sosyal  Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile yapılan destek ödemeleri son hızıyla devam ediyor. Ekonomik olarak zor şartlarda yaşam mücadelesi verilirken bakanlıktan gelen destekler can suyu oluyor. Son olarak 800 TL ödeme yapılacağı söylendi.

Destek açıklamaları peş peşe geliyor! Bu habere dikkat! Borçlarınız tek kalem de silinebilir!

Yüzyılın afeti olarak nitelendirilen ve 2 kere arka arkaya (7,7 ve 7,6) yaşanan depremlerden sonra yetkili bütün kurumlar can suyu olmaya devam ediyor.  Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun konuyla ilgili: mağdur olan vatandaşlardan başvuru yapanlar maaşa bağlanacak. İşte detaylar...

Olası İstanbul depreminde hangi ilçede kaç kişi hayatını kaybedecek? İşte ilçe ilçe can kaybı tahminleri!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) olası İstanbul depreminde yaşanması muhtemel İstanbul can kayıpları hakkında yaptığı çalışmayı duyurdu. Peki buna göre olası İstanbul depreminde hangi ilçede ne kadar can kaybı yaşanacak? İşte o rakamlar…

Yeni Evim kampanyası inşaat sektörüne can suyu olacak! 

Orta gelirlilere dönük, "Yeni Evim” isimli konut kampanyası ile ilgili son dakika detayları peş peşe resmen açıklandı. Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, yeni konut finansman modeli ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Yabancıya konut satışı, sektöre can suyu oldu!

Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, yabancıya konut satışı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, satışların gayrimenkul sektörüne can suyu olduğunu söyledi.

Yabancıya konut satışındaki artış sektöre can suyu olacak!

Konut sektörü temsilcileri 2021 Ekim'e ilişkin konut satış verilerini değerlendirdi. Sektörün önde gelen isimleri, yabancıya konut satışına dikkat çekerek, ekspertiz sorununun çözülmesi gerektiğini ve yeni atılacak adımların önemli olduğunu belirtti.

Memiş Kütükcü: Bedelsiz arsa tahsisi uygulaması ticarete can suyu olacak!

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, OSB'lerde arsa tahsis uygulamasının ticaret açısından can suyu niteliğinde olacağını dile getirdi.

Adil Karaismailoğlu: Dağları tünellerle deliyor, nehirleri köprülerle aşıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "81 ilimizi ulaşımın her modunda dünya ile bağlıyoruz. Tarıma, sanayiye, turizme, ihracata, eğitime, kültüre, sosyal gelişime can suyu olmak için dağları tünellerle deliyor, nehirleri köprülerle aşıyoruz'' diye konuştu.

OSB'de TOKİ modeli sanayiye can suyu olur!

Kınık Karma Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Üyesi Enver Olgunsoy, yeni kurulacak OSB'lerde tesis inşaatlarının TOKİ tarafından yapılmasının sanayi için can suyu olacağına dikkat çekti.

Turizm temsilcileri borç ertelemelerinden memnun!

Kamu arazileri üzerinde bulunan turistik tesisler ile deniz turizmi tesislerinin borçlarının bir yıl ertelenmesi, turizm işletmecilerine can suyu oldu. 

Haliçe can suyu Haberi

Haliçe can suyu



İSTANBUL BELEDİYESİ'NDEN DEV PROJE


Haliç'e tünelle can suyu


İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Haliç'i canlandırmak için Sarıyer'den Ayazağa Deresi'ne tünelle su pompalayacak. 


Projenin 15 milyon YTL'ye mal olacağını söyleyen Başkan Topbaş, ''Haliç'te canlı hayat daha etkin gelişecek'' diye konuştu


    Avrupalıların ''Altın Boynuz'' dediği Haliç'e ''can suyu'' verecek olan projenin ihale dosyası hazırlandı.

    ''Can suyu'' için Sarıyer Çayırbaşı mevkinden Ayazağa Deresi'ne, yaklaşık 2 metre çapında 5 kilometrelik bir tünel için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu bekleniyor. 

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kuzeyden su vererek Haliç'e aktif bir canlılık getirmeyi amaçlayan eski bir projeyi hayata geçirmek için kolları sıvadı. 

    Bir...