09 / 05 / 2024

Haliçenazır dönüşüm imar planlarını arttırdı

Haliçenazır dönüşüm imar planlarını arttırdı

Örnektepe'de otel inşaatının evlere hasar vermesi üzerine başlatılan 'Haliçenazır' dönüşüm projesinin imar planı bölgedeki imar yoğunluğunun artmasına neden oldu. Haliç silueti ise tehdit altında bulunuyor.

Gültepe'de kentsel dönüşüm sorunu: İnsanlar borçlandırılacak, yeni binaların aidatları bile ödenemez!

İzmir Konak’a bağlı Gültepe semtinde 14 mahalleyi kapsayan kentsel dönüşüm imar planlarına karşı  senelerdir mücadele eden Gültepeliler, bölgede kentsel dönüşüm yapılmasını gerektiğine ancak kendilerine sorulması gerektiğine dikkat çekiyor. İşte ayrıntılar ve Gültepelilerin talepleri...

Haliç'te imar değişikliği kabul edildi! Kentsel dönüşüm ile yapı stoku iyileştirilecek!

Beyoğlu Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumunda Haliç’in kıyısı için imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Haliç'te kentsel dönüşüm ile yapı stokunun iyileştirilmesi planlandığı belirtildi.

Bursa Yıldırım'daki imar barışı kentsel dönüşümü nasıl etkiledi?

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, Bursa'nın Yıldırım ilçesindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Albayrak, "Yıldırım'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına en büyük darbeyi imar barışı vurdu" dedi.

Fikirtepe kentsel dönüşüm projesinde tahliye anlaşmazlığı!

Uzun zamandır dönüşümü kangren haline gelen İstanbul Fikirtepe için geçtiğimiz sene Çevre Şehircilik Bakanlığı adım attı. Ancak şimdi de tahliyelerle ilgili anlaşmazlıklar başladı. Fikirtepeliler, kendilerine sözlü olarak sunulan vaatlerin yazılı sözleşme haline getirilmesini istiyor.

KİPTAŞ We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar tam gaz!

İBB iştiraki KİPTAŞ tarafından Gaziosmanpaşa'da devam eden We Haliç Kentsel Dönüşüm projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt sosyal medya üzerinden projenin son durumu hakkında bilgi aktardı.

Çorum Mimar Sinan Mahallesi sakinleri kentsel dönüşüm istiyor!

Çorum'a bağlı Mimar Sinan Mahallesi sakinleri başta ulaşım, kentsel dönüşüm, imar, trafik düzenlemesi ve yeşil alan olmak üzere yaşanan sorunların çözülmesini istiyor.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm hız kesmiyor!

Bursa'da Yıldırım Belediyesi’nin, ilçenin geleceğine katkı sağlayacak ve kentsel dönüşümün önünü açacak yeni imar plan ve uygulama çalışmaları etkisini gösterdi.

O ilçede hak sahipleri 9 yıldır dönüşüm bekliyor!

Kadıköy Fikirtepe'de kentsel dönüşüm mağduru olan vatandaşlar, “Çürük binalarda yaşıyoruz. Gidecek yerimiz yok. Ölmek istemiyoruz!” açıklamasında bulundu. 9 yıl önce başlayan kentsel dönüşüm projesinde müteahhitler sözlerini tutmayınca on binlerce ev sahibi perişan oldu.

Ahmet Cin Pendik'teki kentsel dönüşüm için Murat Kurum'la görüştü!

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, ilçede hali hazırda süren ve planlanan yatırımlar için Ankara’da temaslarda bulundu. Ahmet Cin, Pendik ve Taşlıbayır'da (Orta ve Dumlupınar) devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarını Murat Kurum ile ele aldı.

Yıldırım'da 2020 kentsel dönüşüm hedefleri!

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz 2020’deki kentsel dönüşüm hedeflerini açıkladı ve imar sorununa öncelik verdiğini söyledi.

Çiğli’de imar ve kentsel dönüşüm konuşuldu!

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Gürkan Erdoğan, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'yü ziyaret ettiler. Ziyarette, kentin mimari dokusu, imar ve kentsel dönüşüm gibi temel konuların görüşüldü.

Boğaziçi Öngörünüm imar affı!

İmar Barışı yasa teklifi kapsamında Boğaziçi Öngörünüm yapıları yeniden düzenlemeye alındı. Teklifin onaylanması halinde Boğaziçi Öngörünüm imar affından yararlanabilecek...

Gemlik'te imar ve kentsel dönüşüm sorunu çözülecek!

Gemlik'te gündemden düşmeyen dönüşüm ve îmar durumları ile ilgili açıklamalarda bulunan Milletvekili Zafer Işık, ''Gemlik'te sonuca ulaşmak üzere olduğumuz kuzey imar planları konusunda bütçe görüşmelerinin ardından önemli adımlar atacak, meseleyi çözeceğiz'' diye konuştu.

Haliçenazır dönüşüm imar planlarını arttırdı Haberi

Haliçenazır dönüşüm imar planlarını arttırdı

İstanbul'da Hilton oteli inşaatı sırasında evlerin hasar görmesi ardından 6306 sayılı 'Afet Yasası' kapsamında 'riskli alan' ilan edilen Südüce-Örnektepe bölgesinin imar planı değişikliği Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıktı. Beyoğlu Belediyesi'nin 'yerinde dönüşüm' vaadiyle bölgede başlattığı kentsel dönüşüm kapsamında Amplio firmasının 'Haliçenazır' projesinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Bakanlık tarafından onaylanan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişiklikleriyle proje alanını kapsayan 28 bin metrekarelik alanda yapılaşma yoğunluğu artırıldı. İmar planına göre 10'ar katlı blokların inşa edileceği bölgenin Halıcıoğlu Okmeydanı caddesine bakan cephesi konut ve/veya ticaret alanı olarak planlandı. 


Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayftın Kahraman, Bakanlığın imar planının Haliç bölgesine ciddi bir yapılaşma getireceğini söyledi. Bölgedeki mevcut yapılaşma üzerine ek yoğunluk getirildiğini belirten Kahraman, "Sütlüce-Örnektepe imar planına 2.70 emsal...