29 / 04 / 2024

Haliçi kurtarma projeleri

Haliçi kurtarma projeleri

1995 yılında Haliç'in zemininde yıllarca biriken 33 bin 333 kamyon dolusu çamuru alacak gönüllü aranıyormuş. Haliç'in zeminindeki 60 metre kalınlığında, 5 milyon ton çamurun özelliklerini araştıran bir Bilim Kurulu'da oluşturulmuş.

1981 yılında Haliç'in temizlenmesi için komisyon kurulmuş!

Fabrika artıkları ve bakımsızlık yüzünden balçık haline gelen Haliç'in temizlenmesi için 1981 yılında komisyon kurulmuş. Komisyon, bakımsızlık yüzünden bir balçık haline gelen Haliç'in temizlenmesi için izlenecek yolu saptayacakmış.

1981 yılında Haliç'te çöp adalarının sayısı dörde çıkmış!

1981 yılında Haliç üzerinde çöplerden oluşan ada sayısı 4'e yükselmiştir. Sanayi artıkları ve kanalizasyonlar yüzünden tabanı her yıl 10 santim yükselen Haliç'in pis suları metan gazları yaymaya başlamış.

Haliç Çevre Koruma Projesi 1977'de önerilmiş!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde başlattığı ve Başbakanlığı döneminde hizmete açtığı Haliç Çevre Koruma Projesi'nin Boğaziçi Üniversitesi tarafından 1977 yılında önerildiği ortaya çıktı...

1977 yılında Haliç'e tonlarca ilaç dökülecekmiş!

1977 yılında Haliç'i kurtarmak için ilaçlamaya karar vermişler. Yaz aylarında sivrisinek yuvası olan Haliç'in eski haline gelmesi için, hiç olmazsa zararlı etkilerini azaltmak için ilaçlanacakmış.

Viven İnşaat, 2024'te yeni projeleri ile gayrimenkul sektörüne hız kazandıracak

Viven İnşaat, İzmir ve Çeşme’de hayata geçirdiği yeni projeleri ile gayrimenkul sektöründe liderliğini sürdürmeyi amaçlıyor. Şirket tarafından  2023 yılı değerlendirildi ve 2024 yılına dair hedefler ve yeni projeler paylaşıldı. 

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylıklarına zamlı hali! İşte zamlı yeni maaşlara dair detaylar!

65 yaş aylığı, evde bakım maaşı, engelli aylıklarına zamlı halini pek çok vatandaş merak ediyor. İşte zamlı yeni maaşlara dair detaylar!

Kanal İstanbul güzergahındaki konut ihalelerinin tümü iptal oldu!

TOKİ, Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek Yenişehir için Arnavutköy’de etaplar şeklinde gerçekleştireceği konut projeleri için çıktığı 5 ihaleden 3’ünü geçen günlerde iptal etmişti. Geri kalan 2 ihale de dün iptal edildi.

TOKİ'den 1000 TL peşinatla ev sahibi olma fırsatı! 

Türkiye genelinde hayata geçirdiği konut projeleri ile çok sayıda vatandaşı ev sahibi olma hayaline kavuşturan TOKİ, birçok kentte konut satışına devam ediyor. Yeni konutlarını satışa sunan kurum 1000 TL peşinatla evi olmayanları hayallerine kavuşturuyor. 

TOKİ'den 218 bin TL'ye ev sahibi olma fırsatı!

Türkiye genelinde hayata geçirdiği konut projeleri ile çok sayıda vatandaşı ev sahibi olma hayaline kavuşturan TOKİ, birçok kentte konut satışına devam ediyor.

TOKİ Karadeniz ve İç Anadolu projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesinde hayata geçireceği projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak.

Skyland İstanbul'da ofis ve rezidanslar bir arada!

Hayata geçirdiği gayrimenkul projeleri ile adından söz ettiren Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, Skyland İstanbul Projesi hakkında değerlendirmede bulundu.

İstanbullular müjde! 1 Ocak'ta açılıyor!

İstanbul’da yapımı devam eden Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nda çalışmalar tamamlanıyor. Ulaşımı kolaylaştıracak, Haliç'i canlandıracak hattın 1 Ocak'ta açılması planlanıyor.

Plusera City nerede?

Plusera İnşaat, İstanbul'da yeni bir proje hayata geçiriyor. Candemir İnşaat Gaziantep'te inşa ettiği modern projeleri, Plusera İnşaat ile İstanbul'a taşıyor. Peki Plusera City nerede?

Haliç'e dip çamuru susuzlaştırma tesisi yapılacak!

İSKİ, Haliç'i kirleten ve oksijensiz bırakan çamuru temizlemek için dip çamuru susuzlaştırma tesisi yapacak. 2018'de ilk adımı atılan proje, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygun görülürken, İstanbul Valiliği tarafından ‘ÇED raporu gerekli değildir’ kararı verildi.

Kemeraltı Balıkçılar Meydanı'nın hali içler acısı!

CHP’li İzmir Büyükşehir, Kemeraltı’nda bulunan Balıkçılar Meydanı Projesi fiyaskoyla sonuçlandı. Sözde yeni biten imalatlar dikkatleri çekti.

Temel Karadeniz: 5 yılda söz verdiğimiz tüm projeleri yaptık!

5 sene boyunca söz verdikleri tüm projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ilçede hayata geçireceği vizyon projeleri anlattı.

Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Hattı'nı hayata geçireceğiz!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Haliç'i tekrar, İstanbul'un incisi yaptık. Şimdi, yeni projelerle inşallah burayı bir üst lige çıkaracağız. Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Raylı Sistem Hattını hayata geçireceğiz" dedi...

Haliçi kurtarma projeleri Haberi

Haliçi kurtarma projeleri



Haliç'in çamuruna müşteri aranıyor!


5 MİLYON TON


Bir zamanların ''Altın Boynuz''u Haliç'te şimdi 5 milyon ton çamur var. Çekmek için de 33 bin kamyon gerekli. Eskiden porselencilerin gözdesi olan ziftlenince ortada kalan çamuru alacak gönüllü aranıyor.


KREDİ VERİLSİN


32 kişilik bir grup çamurun özelliklerini araştırıyor. Dipteki çamurdan, çok kaliteli, gözenekli tuğla üretilebileceğini söyleyen uzmanlar, ''İsteyenlere verelim alıp götürsün, devlet kredi açsın'' diye konuşuyor.



    YILAN hikayesine dönen Haliç'in zemininde yıllarca biriken 33 bin 333 kamyon dolusu çamuru alacak gönüllü aranıyor. 

    Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol Daire Başkanı Doç. Dr. Mustafa Öztürk, Haliç'in çamurunun özelliklerini öğrenmek amacıyla 32 kişilik Bilim Kurulu oluşturduğunu ve...