20 / 05 / 2024

haliçin eski durumu

haliçin eski durumu

1929 yılında Akşam Gazetesi'nde yer alan habere göre İstanbul'da sanayinin merkezi Haliç'miş. O dönemde fabrikaların büyük bir çoğunluğu Haliç'teymiş. Haberde 1929 yılında çekilmiş Haliç fotoğrafı da mevcuttur.

Rönesans Holding'ten Ankara'ya 500 bin metrekarelik dev adalet sarayı!  MİT'in eski arazisine dev proje geliyor!

Rönesans Holding, Ankara’da MİT’in eski arazisine yapılacak dev adliye binası için kolları sıvadı.

KİPTAŞ We Haliç'in ilk etabında sona yaklaşıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ ve Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından hayata geçirilen KİPTAŞ We Haliç projesinin ilk etabında sona yaklaşıldı. 

Türkiye'ye kar erken düştü! Meteoroloji kar yağışı için uyardı!

Şiddetli kar yağışı Türkiye'nin birçok bölgesinde erken başladı ve hava sıcaklıklarında belirgin değişiklikler görülüyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, son dakika koduyla birçok il için hava durumu bilgilerini paylaştı. Kar kışı ülkenin bazı bölgelerine erken gelmiş durumda.

Haliç'te imar değişikliği kabul edildi! Kentsel dönüşüm ile yapı stoku iyileştirilecek!

Beyoğlu Belediye Meclisi’nin ekim ayı oturumunda Haliç’in kıyısı için imar planı değişikliği teklifi görüşüldü. Yapılan görüşmelerde Haliç'te kentsel dönüşüm ile yapı stokunun iyileştirilmesi planlandığı belirtildi.

Seçim günü hava nasıl olacak? 14 Mayıs 2023 hava durumu!

Meteoroloji Uzmanı Abdullah Macit, 14 Mayıs Pazar günü yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için hava durumu tahminini açıkladı. İşte ayrıntılar...

2023 model Mercedes-AMG CLA Shooting Brake'in fiyat durumu ne? İşte 18 Mart 2023 fiyat listesi

 Mercedes-AMG CLA Shooting Brake'in Mart ayı fiyatı belli oldu. Peki 2023 model Mercedes-AMG CLA Shooting Brake'in fiyatı kaç TL? İşte güncel fiyat listesi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Metin Şentürk villası için eski eşine dava açıyor!

Sanatçı Metin Şentürk eski eşi Fulya Kalkavan ile mal paylaşımı davası için yeniden dava açacak. Sarıyer'deki havuzlu villasını evlenmeden önce aldığını söyleyen Şentürk villasının yeniden mal paylaşımı yapılması gerektiğini dile getirdi.

Çin'de kentsel dönüşüme düzenleme!

Çin’de yayımlanan yeni kentsel planlama yönergesinde, kentsel tahribatın önüne geçilmesi için eski tarihi binaların yıkımının yapılması, yaşlı ağaçların kesilmesi, eski yer isimlerinin rastgele değiştirilmesi ve nehir yataklarında değişiklik yapılmasına yasak getirildi.

Net Holding'in acı günü! İhsan Aydın vefat etti!

Net Holding'in eski yöneticilerinden olan İhsan Aydın hayatını kaybetti. Net Holding taziye ilanı yayınladı.

İsveç'in eski belediye başkanı kirasını ödemek için çöp topluyor!

Eski İsveç Göteborg Belediye Başkanı Ann-Sofie Hermansson, politikayı bıraktıktan sonra yeni mesleğiyle görenleri şaşırttı. Atık toplama şirketinde yeni işine başlayan eski belediye başkanı, 'Kiramı ödemem lazım' dedi.

Eyüpsultan Belediyesi, eski belediye binasını Hazine'ye devretti!

Eyüpsultan Belediyesi, vergi borçlarını ödeyebilmek için eski belediye binasını Hazine'ye devretti. Arazinin ve belediye binasının değerlerinin, belediyenin borcundan fazla olması sebebiyle maliye hazinesine ait araziler takas edildi.

KİPTAŞ We Haliç'in inşaatında son durum ne?

İBB iştiraki olan KİPTAŞ'ın yapımı üstlendiği olaylı proje We Haliç'te çalışmalar tamamlanıyor. Projede saha güvenliğinin sağlanması için revizyon çalışmaları yürütülüyor.

haliçin eski durumu Haberi

haliçin eski durumu

İstanbul'un sanayi merkezi

Haliçte yeni bir kaç fabrika açılıyor


Yeni açılacak fabrikalar arasında bir kağat, bir de ecza fabrikası vardır.


Şehrimizde sanayi faaliyeti Haliç ve Yedikule mıntıkalarında tekasüf etmektedir. İstanbul'da mevcut fabrikaların ekserisi elyevm Haliç'te bulunmaktadır. Buradan ki sanayi müesseselerinin başlıcasını bahri tamirat müesseseleri teşkil etmektedir.

Son senelerde bu mıntıkada mensucat fabrikaları da açılmıştır. 

Aldığımız malumata göre yerli bir sermayeder grup Balat'ta bir kağat fabrikası açacaktır.

Bu fabrika şimdilik ambalaj kağıdı imal edecektir. İleride tesisatını genişletecek, başka nevi kağıtlar imaline de başlayacaktır.

Haliç'te açılacak fabrikalardan biri de kimyevi müstahraz ve ecza fabrikasıdır. Bu fabrika da şehrimizdeki sermayedar bir grup tarafından açılacaktır.


Akşam Gazetesi 20 Haziran 1929


Abdullah Kutalmış...