05 / 05 / 2024

haliçport yargıya taşındı

haliçport yargıya taşındı

TMMOB " İstanbul`un sahip olduğu en önemli endüstriyel miras alanlarından olan Haliç Tersanelerini sermayeye teslim etmeyeceğiz" dedi. Haliçport projesi yargıya taşındı.

İzmir Karşıyaka’daki kritik planlar yargıya taşındı!

İzmir'in imar planları gündemdeki yerini korurken yeni bir gelişme daha yaşandı ve Karşıyaka Cumhuriyet Mahallesi kentsel dönüşüm planları da yargıya taşındı. 

Donald Trump hakkında süren emlak dolandırıcılığı davasındaki konuşma yasağı askıya alındı!

ABD eski Başkanı Donald Trump hakkındaki "emlak sektöründe yıllarca çok sayıda kişi ve kurumu dolandırdığı" suçlamasıyla ilgili olarak New York'ta süren davada yargıç tarafından verilmiş olan "konuşma yasağı" askıya alındı.

İzmir Bornova'daki kentsel dönüşüm planları yargıdan döndü!

Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un ‘Yargıya taşıyanlar kaçak yapı yapanların bir kısmı’ ifadelerini kullandığı Kızılay Mahallesi’nin dönüşüm planları ile ilgili mahkemeden belediye aleyhine kararlar geldi.

Borsada deprem teyakkuzu! O şirketlerin hisse işlemleri askıya alındı!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,4’lük depremin etkisi borsada da hissedildi. Borsa İstanbul’da, deprem nedeniyle 8 şirketin hisselerinde işlemlerin geçici olarak askıya alındığı duyuruldu.

O karar yargıya taşındı! Suya yüzde 50 indirim gelecek mi?

Ankara Büyükşehir Belediyesi, belediye meclisinde su tarifeleri için alınan indirim kararının durdurulması talebiyle mahkemeye başvurdu.  

Atatürk Havalimanı'na yapılacak millet bahçesinin ihalesi yargıya taşındı!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde atatürk Havalimanı'nı ve Atatürk Havalimanı ihalesinin yargıya taşınmasını kaleme aldı. İşte Çiğdem Toker'in o yazısı...

İller Bankası, Merkez Ankara'ya taşındı!

Ankara Ulus’ta yer alan tarihi binası 2017 yılında yıkılan ve kiracı durumuna gelen İller Bankası, Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan olan Pasifik İnşaat’ın projesi Merkez Ankara’daki yeni adresine taşındı. 

Edirne’de 'Riskli yapı' raporu site sakinlerini mahkemeye taşıdı!

Edirne’de' riskli yapı' raporu, alan 4 bloklu siteden 3'ü apartmanda yaşayan vatandaşlar arasında anlaşmazlığa sebep oldu. Konu yargıya taşındı. 

İzmir'deki emsal artışını yargıya taşıyan TMMOB'a tepki!

İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) üyeleri, ağır veya orta hasar görmüş binalar için emsal artışını kapsayan Büyükşehir Belediyesi Meclisi kararını yargıya taşıyan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'ne (TMMOB) tepki gösterdi.

Eyüpsultan Gençlik Parkı yıkım karar yargıda!

Eyüpsultan'a bağlı Yeşilpınar'da kentsel dönüşüm çalışmaları için Eyüpsultan Gençlik Parkı'nın yıkımına karar vermişti. Söz konusu karar yargıya taşındı.

Afra Saraçoğlu ve Mert Yazıcıoğlu Uskumruköy’e taşındı!

İki seneye yakındır birliktelik yaşayan ve başarılarıyla göz dolduran Afra Saraçoğlu ve Mert Yazıcıoğlu Uskumruköy’e taşındı...

Ece Erken ve Şafak Mahmutyazıcıoğlu aynı eve taşındı!

Bir süredir avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu ile birliktelik yaşayan sunucu Ece Erken, sevgilisi ile aynı evde yaşama kararı aldı. Çift Acarkent Vadi Evleri'ne taşındı.

İzmir Çeşme'deki imar kararı değişikliği yargıya taşındı!

İzmir'e bağlı Çeşme Belediyesi'nin, bir marketler zincirinin kuracı olarak bulunduğu binayı yıkıp, yerine içinde otoparkın da bulunduğu belediye hizmet binası yapmak için imar planında değişiklik yaptı. Söz konusu değişiklik yapılan itirazlar nedeniyle yargıya gitti. 

haliçport yargıya taşındı Haberi

haliçport yargıya taşındı

İstanbul`un sahip olduğu en önemli endüstriyel miras alanlarından olan Haliç Tersanelerini sermayeye teslim etmeyeceğiz

"İstanbul Haliç Yat Limanı ve Kompleksi" Özel Proje Alanı İmar Planı olarak bilinen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`nca onaylanan Haliç Tersaneleri`ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı Değişiklikleri yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle,  Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi, Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ve Gemi Mühendisleri Odası tarafından, 03.11.2015 tarihinde yargıya taşınmıştır.  


6 asırlık geçmişe sahip Haliç Tersaneleri, güncel üretim tesislerini içeren teknolojik altyapının yanı sıra, Bizans ve Osmanlı klasik dönemlerinden kalan tarihsel nitelikteki çok önemli kalıntıları da içermesi sebebiyle İstanbul`un sahip olduğu en önemli, yaşatılması mutlak bir gerçek olan endüstriyel miras alanlarından biridir. İstanbul I Numaralı Kültür ve...