02 / 05 / 2024

Halilrıfatpaşa tarihi bina

Halilrıfatpaşa tarihi bina

Halilrıfatpaşa Caddesi üzerindeki 56 ve 58 kapı numaralı iki tarihi yapının kamulaştırma işlemlerini tamamlayan Konak Belediyesi, metruk binaları yepyeni bir görünüme kavuşturmak için düğmeye bastı.

1942 yılında İstanbul'da 1230 tarihi bina varmış! 

1942 yılında İstanbul'da 1230 tarihi binanın olduğu tespit edilmiş. Bu binaların tadilatı için harekete geçilmiş.

Kaçak yapılara son! Bakan Özhaseki resmen açıkladı: Bina Kimlik Sistemi hayata geçiriliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yapıların kontrolünü sağlamak amacıyla ‘Bina Kimlik Sistemi’ni hayata geçirdiklerini açıkladı.

Bakırköy'ün tarihi binası Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık!

Bakırköy'ün İstanbul Caddesi'nde yer alan Simeonidis ailesine ait olduğu tahmin edilen tarihi bina, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile davalık.

Serdal Adalı: Beşiktaş'a tarihi bir tapu kazandıracağız!

Beşiktaş Başkan Adayı Serdal Adalı, Siyah-Beyazlıların olağanüstü seçimli genel kurul toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Serdal Adalı açıklamasında Beşiktaş'a tarihi bir tapu daha kazandıracaklarını dile getirdi.

İhracat duraklarken ithalat patladı! Dış ticaret açığı tarihi rekor kırdı!

TÜİK verilerine göre, geçtiğimiz yıl Türkiye’nin yaptığı ithalat patlarken, ihracat ise buna yetişemedi ve 2022 senesinin tamamında dış ticaret açığı yüzde 137 artışla 46 milyar dolardan 109,5 milyar dolara yükseldi.

Tarihi Göztepe İstasyon Binası TCDD Kültür Sanat Merkezi oldu

Tarihi Göztepe İstasyon Binası biten restorasyonu sonrası "TCDD Kültür Sanat Merkezi" olarak hizmet verecek. Tarihi bina, açılış töreninin ardından kültür-sanat merkezine dönüşecek.

Kenan Evren'in Beyazevi'nin yerine inşa edilen bina, konuk evi ve demokrasi müzesi olacak!

Marmaris'te 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in 17 yıl yaşadığı "Beyazev" isimli lüks villasının yerinde hayata geçirilen bina, şehit yakınlarıyla gaziler için konuk evi ve demokrasi müzesi oluyor.

Tarihi Bulgur Palas satışa çıktı!

İstanbul'un simge yapıları arasında bulunan 'Bulgur Palas' satışa çıktı. Garanti BBVA'nın satışa çıkardığı tarihi bina için 30 milyon TL isteniyor.

Dünyanın sıfır noktasındaki tarihi bina 120 milyon TL'ye satılıyor!

İstanbul’un kalbi konumunda bulunan ve dünyanın en önemli tarihi simgelerinden olan Sultanahmet Meydanı’nda bulunan Nuri Kenan Paşa'ya ait 200 yıllık bina 120 milyon TL'ye satılıyor....

İzmit'te tarihi eserlerin üzerine inşa edilen bina yıkıldı!

İzmit'te Roma döneminden kalan tarihi eserler ortaya çıkarılırken tel çit ile önlem alındı. Kazı sahasının yanında bulunan binanın tarihi yapının üzerinde inşa edildiği tespit edildi ve binanın yıkımı gerçekleşti.

Ev sahibinin oyunu: 1987'de inşa edilen bina için '2000'den sonra yapıldı' dendi!

Deprem nedeniyle çürük dairelerine kiracı bulamayan bazı konut sahiplerinin sahtekarlığa başvurduğu belirtildi.

Çorum'da restore edilen tarihi karakol binası aile eğitim merkezi oldu!

Çorum'da 1890 yılında karakol binası olarak inşa edilen bina gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla aile eğitim merkezi oldu...

Lüleburgaz'da tarihi PTT binası kaderine terk edildi!

Lüleburgaz'da yıllar boyunca PTT binası olarak kullanılan tarihi bina kaderine terk edildi. Mahalle sakinleri, tarihi PTT binasının restore edilmesini istiyor.

Halilrıfatpaşa tarihi bina Haberi

Halilrıfatpaşa tarihi bina


Konak Belediyesi, tarihi yapıları yeniden ayağa kaldırmak adına yürüttüğü çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Yaklaşık 2 bin 500 tescilli ve tarihi binaya ev sahipliği yapan ilçede belediye öncülüğünde sürdürülen restorasyon çalışmaları kapsamında kentin simge yapılarının bulunduğu Varyant'ın hemen üstünde yer alan Mecidiye Mahallesi'ndeki yan yana inşa edilmiş iki tarihi bina restore edilmek üzere kamulaştırıldı. Çevre halkının 'İkiz evler' olarak adlandırdığı ve geçmiş yıllarda çıkan bir yangının ardından kaderine terk edilen tarihi binalar, Konak Belediyesi’nce başlatılan çalışmalar kapsamında kente kazandırılmak adına satın alındı. 


İKİSİ BİR ARADA

Yıkılma tehlikesi yüzünden uzun yıllar mahalleliye korku salan Halilrıfatpaşa Caddesi üzerindeki 56 ve 58 kapı numaralı iki tarihi yapının kamulaştırma işlemlerini tamamlayan Konak Belediyesi, metruk binaları yepyeni bir görünüme kavuşturmak için düğmeye bastı. Kamulaştırılması tamamlanan tarihi...