04 / 05 / 2024

Hamamarkası

Hamamarkası

Eski Ankara evleriyle tanınan ve restorasyon çalışmalarının sürdüğü Başkent’in tarihi semti Hamamarkası’nda Karadeniz fıkralarını aratmayan bir olay yaşandı. Evinin önündeki direği kaldırtamayınca çatı saçağından geçirdi!

Tarihi Ankara evleri restore ediliyor! 

Altındağ Belediyesi, Ankara tarihi için önemli bir bölge olan Hamamarkası’nı turizme kazandırmak için restorasyon çalışmalarını sürdürüyor.

Ankara Hamamarkası TOKİ ile yeni bir çehreye kavuştu!

Ankara Hamamarkası bölgesi, Ankara Altındağ Belediyesi tarafından yürütülen restorasyon çalışmalarıyla yeni bir çehreye büründü.

Fatsa Belediyesi'nden 10.4 milyon TL'ye satılık 8 ofis!

Fatsa Belediyesi, M.K.P. Mahallesi Hamamarkası Mevkii adresinde yer alan 8 ofisi ihale ile satıyor. İhale 11 Ekim'de yapılacak...

Hamamarkası’na TOKİ çıkarması!

Hamamarkası’nın yakında açılacağını dile getiren Başkan Tiryaki konut alanı olan bölgenin dönüşümü hakkında bilgi verdi.

Ankara Hamamarkası konut projesi tanıtıldı!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Ankara Hamamarkası konut projesi hakkında bilgiler aldı.

Fatsa'da 20.9 milyon TL'ye satılık 19 gayrimenkul!

Fatsa Belediyesi, M.K.P. Mahallesi Hamamarkası Mevkii adresindeki 19 gayrimenkulü ihaleyle satıyor. İhale 24 Temmuz'da yapılacak...

Altındağ Hamamarkası projeleri 2017'de başlıyor!

Her sabah Altındağ’ın farklı mahallelerinde denetimlerini aralıksız sürdüren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ekibiyle birlikte bu sefer de Hamamarkası’nı gezdi. 2017 yılında Hamamarkası’na yapılacak olan projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Altındağ Afrika Kültür Evi açıldı!

25 Mayıs Dünya Afrika Günü’nde, Afrika El Sanatları Pazarı ve Kültür Evi, Cumhurbaşkanımız Sayın R. Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından Hamamarkası’nda açıldı.

Ankara Altındağ'da 2. Kına Konağı ve Nikâh Konağı açıldı!

Ankara Altındağ Belediyesi ikinci Kına Konağı ve Nikâh Konağı'nın açılışlarını Hamamarkası'nda gerçekleştirdi. Açılış törenine birçok milletvekili katıldı.

Tarihi Zeynel Abidin Camii'nin duvarı çöktü!

Ankara'nın eski yerleşim yerlerinden Altındağ Hamamarkası semtindeki, 2005'te restore edilen 400 yıllık tarihî Zeynel Abidin Camii'nin duvarı çöktü.

Ankara'daki tarihi Zeynel Abidin Camii'nın duvarı yıkıldı!

2005'te restore edilen Ankara Hamamarkası'ndaki 400 yıllık tarihî Zeynel Abidin Camii'nin duvarı çöktü. Ankara'nın eski yerleşim yerlerinden Altındağ Hamamarkası semtindeki tarihi Zeynel Abidin Camii 4 ayda restore edilmişti.

Elektrik direği kaldırılmayınca çatının içinden geçirdi!

Eski Ankara evleriyle tanınan ve restorasyon çalışmalarının sürdüğü Başkent’in tarihi semti Hamamarkası’nda Karadeniz fıkralarını aratmayan bir olay yaşandı. Evinin önündeki direği kaldırtamayınca çatı saçağından geçirdi!

Hamamarkası Haberi

Hamamarkası

Hamamarkası Gebze Sokak'taki evini restore ederek, kültür merkezine dönüştürmek isteyen Dr. Bülent Kalıpçı, Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye (BEDAŞ) defalarca başvurmasına rağmen evinin önündeki elektrik direği bir türlü kaldırılmadı. Girişimleri sonuçsuz kalan Kalıpçı, çareyi elektrik direğini restore ettirdiği evin çatı saçağından geçirmekte buldu.


‘YERİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ GEREKİYOR’


Kalıpçı, yaklaşık 3 yıl önce yenileme çalışmaları devam eden Hamamarkası’nda aileden kalan eski Ankara evini istimlak ettirmek yerine restore ederek kültür merkezine çevirmek istedi. Ancak evin bulunduğu parselin sınırları içinde yer alan elektrik direğinin restorasyon çalışmalarına engel olacağı tespit edildi. Direğin kaldırılması için Kalıpçı, 2 Nisan 2012’de BEDAŞ’a dilekçe yazdı. Gelen ekipler direğin yerinin değiştirilmesi gerektiğini belirledi. Bu sürecin ardından restorasyon çalışmalarına başlayan Kalıpçı, EnerjiSA’dan herhengi bir yetkili gelmeyince, binanın 15 santimetre yakınındaki direği, çatı saçağının...