05 / 05 / 2024

Hamamlıkızık Camisi

Hamamlıkızık Camisi

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan tarihi Hamamlıkızık Camisi törenle hizmete açıldı. Başkan Edebali, "Kızık kültürünü yaşatma projemiz içinde Hamamlıkızık önemli bir yere sahip" dedi.

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...

Balıkesir'deki Pazarlık Camisi'nin 4 yıllık restorasyonu tamamlandı!

Balıkesir Edremit'te 169 yıl önce inşa edilen Pazarlık Camisi, 4 yıl süren restorasyon çalışması tamamlandı. Cami ibadete açıldı.

Antalya'daki 12 blokluk 11 katlı rezidans inşaatı durduruldu mu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat takip ettiği ve Akdeniz’in en büyük camisi olan Akdeniz Üniversitesi Camii’nin önünde ve Akdeniz Üniversitesi’nin giriş kapısının yanında konumlanan 12 blokluk 11 katlı rezidansın inşaatı durdu mu?

Sivas Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi yarın açılacak!

Sivas'ta yapımına 2017'de başlanan ve Türkiye'nin ilk ay yıldız şeklindeki camisi olan Yukarı Tekke Ay Yıldız Camisi yarın gerçekleşecek törenin ardından ibadete açılacak.

Fransa'da yükselen Avrupa'nın en büyük camisi için yardım kampanyası başlatıldı!

Fransa'nın Strazburg şehrinde 2018'de yapımına başlanan Eyüp Sultan Camisi'nin inşaatı için yardım kampanyası başlatıldı.

Türk Kızılay Pakistan’daki azreti İbrahim Camisi'ni yeniden inşa edecek!

Türk Kızılay tarafından, unutulmaya yüz tutan Hazreti İbrahim Camisi'nin yeniden inşa edilmek üzere temeli atıldı...

Çeçenistan'da Avrupa'nın en büyük camisi açıldı!

Çeçenistan Cumhuriyeti'nde inşa edilen Avrupa'nın en büyük camisi hizmete açıldı.

Sivas'ın ay yıldız mimarili camisi ibadete gün sayıyor!

Sivas'ta belediye ve hayırseverlerin iş birliğiyle yapılan "ay yıldız" şeklinde mimariye sahip caminin hizmete girmesi için geri sayım başladı...

Orta Asya'nın en büyük cami inşaatında sona gelindi!

Orta Asya'nın en büyük camisi olması öngörülen Duşanbe'deki cami inşaatında sona yaklaşılıyor. İnşaatına 2011'de başlanan ve bu yıl tamamlanması beklenen cami, avlusu ile 120 bin kişiyi ağırlayabilecek...

Camiler inşa edildikleri şehirlere kimlik kazandırıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 60 bini aşkın kişi kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük camisi olan İstanbul Büyük Çamlıca Camisi'nin resmi açılışında, camilerin evrensel kardeşliğin vücut bulduğu mekanlar olduğunu söyledi...

İzmir Ulu Cami'nin inşaatı Temmuz'da tamamlanacak! 

Ege Bölgesi'nin en büyük camisi olma özelliğini taşıyan Ulu Cami'nin kaba inşaatında sona gelindi.İnşaatın temmuz ayı sonunda bitirilmesi hedefleniyor.

Çamlıca Camii'nde tarihe geçen ayrıntı!

Temeli 6 yıl önce atılan, 63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir kompleks olarak tasarlanan Türkiye'nin en büyük camisi "Büyük Çamlıca Camisi" Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı...

Büyük Çamlıca Camii açıldı!

Temeli 6 yıl önce atılan, 63 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir kompleks olarak dizayn edilen Türkiye'nin en büyük camisi "Büyük Çamlıca Camii'' bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Hamamlıkızık Camisi Haberi

Hamamlıkızık Camisi

Kentsel dönüşüm ile ilçenin çehresini değiştiren Bursa Yıldırım Belediyesi, tarihi eserleri de restore ederek gelecek nesillere aktarmaya devam ediyor.


Yıldırım Belediyesi tarafından restorasyonu ve çevre düzenlemesi tamamlanan tarihi Hamamlıkızık Camisi törenle hizmete açıldı. 


Törene Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şükrü Köse, Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Bursa İl Müftüsü Mehmet Emin Ay, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve Hamamlıkızık sakinleri katıldı. 


Yıldırım’ın tarihi ve doğal güzellikleri ile önemli bir potansiyele sahip olduğunu aktaran Başkan Edebali, “Hamamlıkızık, tarihi ve doğal zenginlikleri bünyesinde bir arada barındırabilen nadir yerleşim yerlerinden. Yerel yönetimler olarak bizim önceliklerimizden birisi de mahallelerimizin ve köylerimizin bu potansiyellerini gün...